Cercetare de Marketing - Flanco

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Cercetare de Marketing - Flanco.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 59 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. Prezentarea generala a
S.C. FLANCO INTERNATIONAL S.R.L 2
2 Mediul de marketing al firmei
S.C. FLANCO INTERNATIONAL S.R.L 8
2.1 Micromediul de marketing 8
2.2 Macromediul de marketing 11
3. Cercetarea de teren ( pe baza de chestionar) 15
3.1 Obiective. Context. Ipoteze de lucru 15
3.2 Metodologia 17
3.3 ANALIZA REZULTATELOR 18
1. ANALIZA INDIVIDUALĂ A ÎNTREBĂRILOR 18.
2. ANALIZA ÎNCRUCIŞATĂ 16
3.4 CONCLUZII 58
Bibliografie 59

Extras din document

1. Prezentarea generala a S.C. FLANCO INTERNATIONAL S.R.L.

S.C. FLANCO INTERNATIONAL S.R.L.

Sediu social: Str. Biharia, nr. 67 – 77, sector 1, Bucuresti

Nr. inregistrare in registrul comertului. J40/22440/1994

C.I.F/C.U.I: RO6549491

Capital social subscris si varsat: 3.747.000 lei

Despre Grupul Flamingo Internaţional

Grupul Flamingo International cuprinde patru lanţuri de retail: Flanco, Flanco World, Flamingo şi Future Shop şi o companie de distribuţie a produselor IT, FDC. Cele patru lanţuri de retail comercializează produse IT&C, electronice şi electrocasnice în Romania, fiind liderul de piaţă pe segmentul IT&C.

Flamingo, cu cele 50 de magazine deschise în ţara noastră este liderul pieţei de IT&C din România, deţinând primul loc pe piaţa calculatoarelor din România, pentru al 4-lea an consecutiv, cu o cotă de piaţă de 13,1% pentru 2006, în creştere cu 18,5% faţă de anul 2005.

Clienţii pot găsi în magazinele Flamingo tehnologii şi produse de ultimă generaţie, atât din IT şi electronice cât şi din segmentul de entertainment, precum varietate foarte mare de console şi jocuri. De asemenea, aceştia beneficiază de consultanţă în alegerea produselor potrivite, a celor mai bune soluţii de cumpărare şi a celor mai eficiente şi accesibile sisteme de vânzări în rate, asigurând, în plus, servicii post-vânzare, precum transportul şi instalarea gratuită.

Flanco, prin reţeaua sa de 97 de magazine, îşi menţine poziţia de lider în retailul de electronice şi electrocasnice în ceea ce priveşte productivitatea magazinelor şi a personalului, exprimate în vânzări per suprafaţă, respectiv vânzări per angajat.

Conceptul Flanco World presupune magazine cu suprafeţe mari (1800 – 3000 mp) amplasate în oraşe mari şi medii, în centre de retail uşor de accesat. Primul magazin Flanco World s-a lansat în noiembrie 2005 în Braşov, acum fiind prezent şi peste 8 oraşe.

Lanţul Future Shop, lansat în 2005, cuprinde 10 magazine la nivel naţional şi oferă o gamă largă de produse „mobile”. De la laptop-uri, echipamente multimedia, console de jocuri, la telefoane mobile, şi accesorii, magazinele oferă soluţii personalizate şi asistenţă specializată. De asemenea, printre serviciile oferite de către magazinele Future Shop se numără conectarea la internet (abonamente sau prepaid), cartele prepaid de telefonie precum şi produse ale principalilor furnizori DTH din România.

Compania de distribuţie Flamingo Distribution Center (FDC) din cadrul grupului îşi desfăşoară activitatea în şapte ţări şi deţine un rol foarte important în cadrul Grupului Flamingo, un procent semnificativ din activitatea FDC fiind reprezentat de vânzările corporate.

Din iunie 2005 Flamingo International este cotată la Bursa de Valori Bucureşti. Situaţiile financiare ale Flamingo International sunt auditate de PricewaterhouseCoopers.

Magazine Flanco în ţară: Magazine Flanco în Bucureşti

Strategia F:LANCO

Pe termen scurt si mediu, compania isi propune sa securizeze si sa consolideze cea de-a doua pozitie detinuta in peisajul retailului romanesc. Pe termen lung, FLANCO intentioneaza sa lupte pentru prima pozitie si sa devina lider de piata, in ceea ce priveste cota de piata, notorietatea si profitabilitatea.

Strategia de dezvoltare are ca scop cresterea acoperirii FLANCO, prin dezvoltarea retelei, cu locatii premium in toate orasele cu peste 30 000 locuitori.

Compania FLANCO lucreaza pentru a-si indeplini viziunea: ca fiecare roman sa aiba in casa un produs cumparat de la ei. Gasesc permanent solutii de imbunatatire a relatiei cu clientii, carora le ofera constant produse si marci noi, care ii diferentiaza pe piata de retail din Romania. La FLANCO pozitioneaza clientii in centrul preocuparilor lor si fac eforturi sustinute a le oferi, sub acelasi acoperis, o experienta de cumparare complexa si tot ce au nevoie pentru acasa.

Valorile FLANCO

SERIOZITATE

Trateaza lucrurile cu daruire, sinceritate, implicare, constiinciozitate. Fac ceea ce promit, sunt constanti in a nu dezamagi partenerii.

CORECTITUDINE

Integritatea, etica, moralitatea si increderea ii caracterizeaza. Pentru ca isi respecta intotdeauna cuvantul.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare de Marketing - Flanco.doc

Alte informatii

Documentul prezinta o cercetare de marketing cantitativa realizata pe baza de chestionar referitoare la achizitionarea de de bunuri de folosinta indelungata din magazinele Flanco