Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii

Proiect
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 4 fișiere: doc, xls
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 2168
Mărime: 109.95KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maxim Valentin

Extras din proiect

1. Titlul provizoriu al cercetării

Oportunitatea de a lansa un nou model de cărucior pentru copii.

2. Problema decizională

Problema decizională se referă la produs şi anume dacă ar trebui să lansăm un nou model de cărucior pentru copii pe piaţă. Prin urmare dorim să aflăm prin intermediul acestei cercetări cât mai multe detalii referitoare la produs, pentru a ne forma o idee asupra a ceea ce trebuie să urmărim. Să vedem cu exactitate ce îşi doresc consumatorii acestui produs sau ce anume trebuie îmbunătăţit la produs.

3. Obiectivele cercetării

1. Importanţa mărcii în alegerea unui cărucior pentru copii.

2. Detalii despre produs: caracteristici ale produsului, materiale, accesorii.

3. De unde obţinem informaţii despre cărucior pentru copii.

4. Ce anume îi influenţează pe comsumatori în alegerea unui cărucior pentru copii.

5. Intervalul în care şi-ar dori consumatorii să se încadreze preţul căruciorului.

4. Metoda cercetarii

4.1. Ancheta

Pentru realizarea cercetării cantitative se foloseşte ca metodă ancheta, instrumentul folosit fiind chestionarul .Această anchetă este pe bază de sondaj, iar chestionarul este aplicat stradal. Persoanele chestionate trebuie să facă parte din piaţa noastră ţintă, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani, având copii cu vârsta până în 3 ani. În ceea ce priveşte locul de aplicare al chestionarului, trebuie avute în vedere anumite aspecte.

Informaţia necesară cercetării de marketing se obţine prin sondaj, adică de la un eşantion de 30 persoane. În cazul de faţă metoda de eşantionare folosită este cea aleatoare, metoda eşantionării nealeatoare fiind greu de pus în practică şi inutilă pentru scopurile cercetării. Mai exact este folosită eşantionarea aleatoare simplă. Orice persoană care are copii cu vârsta până în 3 ani putând fi chestionată, bineînţeles cu acordul acesteia. În plus, în această etapă apar diverse probleme, legate de refuzul de a coopera (multe dintre persoane sunt grăbite, reticente, nervoase, stresate, nu doresc să fie deranjate).

4.2 Instrumentul cercetării

Conceperea chestionarului reprezintă o activitate de maximă importanţă pentru orice cercetare bazată pe o anchetă prin sondaj. Instrumentul folosit pentru culegerea datelor este chestionarul cu ajutorul căruia atingem obiectivele unei cercetări de marketing. Când s-a elaborat chestionarul s-au avut în vedere anumite aspecte şi anume:

• Întrebările au fost formulate în aşa fel încât să fie simple, clare şi concise, astfel încât cei chestionaţi să poată înţelege întrebările, să poată răspundă fără a devia de la subiect şi să fie cât mai sinceri.

• S-a avut în vedere ca acest chestionar să fie adecvat scopurilor cercetării, adică să fie relevant şi să dispună de acurateţe. Un chestionar este relevant atunci când sunt culese numai datele necesare rezolvării problemei de marketing avute în vedere. Acurateţea chestionarului presupune ca informaţia obţinută să fie fidelă, validă şi precisă.

4.3 Explicarea întrebărilor

Întrebarea 1: Cât de mult contează marca în alegerea unui cărucior pentru copii; de asemenea ce şanse avem să intrăm pe piaţă cu o marcă nouă de cărucioare.

Întrebarea 2: Aflarea principalelor caracteristici pe care oamenii le caută în achiziţionarea unui cărucior. În conceperea noului model de cărucior se va pune accent pe cărucior, lucru ce îl vom avea în vedere la îmbunătăţirea produsului.

Întrebarea 4: Materialul este de asemenea un element important la cumpărarea unui cărucior pentru copii.,de aceea am considerat că este necesară şi această întrebare.

Întrebarea 3: Dorim să aflăm ce accesorii îi încântă pe clienţi la achiziţionarea unui unui cărucior, de aceea trebuie să aflăm preferinţele oamenilor şi pentru acest aspect.

Întrebarea 5: Prin intermediul acestei întrebări dorim să aflăm cât de des este folosit un cărucior pentru copii. Cu ajutorul acestei întrebări ne vom da seama cât de des este utilizat un cărucior şi vom şti dacă trebuiesc îmbunatăţite anumite caracteristici ale produsului nostru.

Întrebarea 6: Este foarte important să avem o idee asupra pieţei căreia ne adresăm cu produsul nostru, pentru a şti cum să acţionăm. Promovarea este foarte importantă atunci când lansezi un nou produs. S-a adresat această întrebare pentru a şti de unde obţine clientul informaţii despre produs, unde se promovează mai bine produsul.

Întrebarea 7: Cu ajutorul acestei întrebări observăm ce îl atrage pe client cel mai mult la achiziţionarea unui cărucior pentru copii, acest lucru ne ajută la îmbunătaţirea si promovarea produsului.

Întrebarea 8: Dorim să aflăm de unde preferă cumpăratorii să-şi achiziţioneze un cărucior pentru copii. Prin intermediul acestei întrebari vom afla de unde le este mai comod clienţilor să achiziţioneze produsul nostru. Această întrebare ne ajută să decidem în ce locaţie vom comercializa produsul nostru.

Întrebarea 9: Un lucru foarte important la un produs este preţul, de aceea am adresat această întrebare legată de preţ şi anume cât ar fi dispus un consumator să cheltuie în achiziţionarea unui cărucior pentru copii.

Întrebarea 10: Ultima întrebare scoate în evidenţă situaţia financiară. În funcţie de aceasta clientul îşi achiziţionează un produs; astfel ne vom da seama în ce categorie de venituri se încadrează o parte din piaţa noastră ţintă. Vom şti la ce nivel de preţ trebuie încadrat produsul nostru.

Preview document

Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 1
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 2
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 3
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 4
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 5
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 6
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 7
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 8
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 9
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 10
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 11
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 12
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 13
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 14
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 15
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 16
Cercetare de marketing - nou model de cărucior pentru copii - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing - Nou Model de Carucior pentru Copii.doc
  • chestionar.doc
  • grafice proiect2.doc
  • tabel complet.xls

Alții au mai descărcat și

Cercetarea Satisfacției Cliențiilor

Introducere In această lucrarea, este tratată cu atenție o problemă de actualitate și anume măsurarea gradului de satisfacție a clienților unei...

Organizarea unei Campanii de Promovare pentru Parfumul Essence

INTRODUCERE Acest proiect are in vedere lansarea pe piata a unui nou produs a firmei “L’Oreal” si realizarea unei campanii de promovare in randul...

Proiect SPSS - Lipton

Cei de la Lipton sunt interesaţi de posibilele diferenţe între cumpărătorii individuali (care trăiesc singuri) şi gospodării (mstatus=1 sau 2) în...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Cercetări de Marketing

CURS 10 - SONDAJUL Cercetarea selectiva de tip sondaj este una dintre cele mai frecvent aplicate metode în domeniul cercetarilor de marketing....

Ai nevoie de altceva?