Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 5077
Mărime: 298.78KB (arhivat)
Publicat de: Cosmin Iacob
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tichindelean

Extras din proiect

Faza preliminară a cercetării

Una dintre cele mai importante contribuţii ale cercetării de marketing este definirea problemei decizionale pentru care este necesară oferirea de soluţii.În acest sens,problema decizională identificată cu privire la produsele bio este lipsa de cunoaştere a caracteristicilor produselor bio comparativ cu alte produse de către consumator în momentul achiziţiei. Pe baza problemei decizionale identificate se stabileşte scopul cercetării,ce consta în determinarea percepţiei faţă de produsele bio şi a intenţiilor de cumpărare.După ce scopul a fost stabilit,se trece la urmatoarea etapă a procesului de cercetare şi anume elaborarea obiectivelor.Pentru fiecare obiectiv al unei cercetări ,pot fi elaborate una sau mai multe ipoteze,afirmative sau negative,ce reprezintă de fapt o anticipare a răspunsurilor la problema invetigată.

Obiectiv1-Determinarea importanţei factorilor formatori ai percepţiei. Ipoteza 1-Preţul este unul dintre factorii formatori ai percepţiei care înregistreaza cea mai mare importanţă.

Obiectiv 2- Determinarea atitudinii faţă de produsele bio. Ipoteza 2- Atitudinea respondenţilor faţă de produsele bio este una favorabilă(scorul obţinut de această variabilă depăşeşte valoarea medie).

Obiectiv 3- Determinarea motivelor de cumpărare pentru produsele bio. Ipoteza 3 –Motivele de cumpărare a produselor Bio sunt mai puternice în comparaţie cu motivele de cumpărare a produselor obişnuite.

Obiectiv 4 - Determinarea măsurii în care compoziţia influentează intenţia de cumpărare. Ipoteza 4- Compoziţia produselor bio nu influenţează într-o măsură foarte mare intenţia de cumpărare(scorul înregistrat de această variabilă este sub valoarea medie).

Obiectiv 5- Determinarea măsurii în care ambalajul influenţează intenţia de cumpărare. Ipoteza 5- Gradul în care ambalajul influenţează intenţia de cumpărare este ridicat(scorul obţinut de această variabilă depăşeşte valoarea medie).

Obiectiv 6- Determinarea măsurii în care comunicaţiile influenţează intenţia de achiziţie . Ipoteza 6 – Comunicaţiile influenţează intenţia de achiziţie într-o măsură mare(scorul obţinut de această variabilă depăşeşte valoarea medie).

Obiectiv 7- Determinarea măsurii în care gustul influenţează intenţia de cumpărare. Ipoteza 7 - Gradul în care gustul influenţează intenţia de achiziţie este mediu.

Obiectiv 8- Determinarea măsurii în care preţul influenţează intenţia de achiziţie. Ipoteza 8- Preţul este un factor ce influenţează foarte mult intenţia de achiziţie (scorul obţinut de această variabilă este foarte ridicat)

Obiectiv 9- Determinarea diferitelor niveluri ale percepţiei. Ipoteza 9 – S-au determinat niveluri diferite ale percepţiei.

Obiectiv 10 - Determinarea de segmente ale consumatorului în funcţie de diferite niveluri ale percepţiei. Ipoteza 10- Există trei niveluri diferite ale percepţiei.

Obiectiv 11-Determinarea modalităţilor de informare cu privire la produsele bio. Ipoteza 11-Peste 40% din respondenţi au fost informaţi cu privire la produsele bio prin mass-media.

Obiectiv 12-Determinarea locurilor de achiziţie. Ipoteza 12 –Locul de achiziţie al produselor bio cel mai frecvent este hypermarket-ul.

Faza de proiectare a cercetării

Faza de proiectare a cercetării presupune activităţi desfăşurate de cercetător cu scopul de a identifica sursele de informaţii necesare, modalităţile utilizate în culegerea informaţiilor, sistematizarea informaţiilor şi programarea în timp a cercetării. În funcţie de originea sursei în raport cu organizaţia care solicită informaţiile, tipul de sursă utilizată în cadrul cercetării de faţă este o sursă externă (prin sursă externă se înţelege o sursă din mediul extern al organizaţiei – în cazul de faţă publicaţiile editate de diverse instituţii). În funcţie de felul informaţiilor furnizate de sursă, prezenta cercetare necesită surse de informaţii secundare. Prin surse de informaţii secundare se înţeleg sursele care oferă informaţii culese si prelucrate anterior,in vederea realizarii anumitor obiective(în cazul de faţă rapoartele realizate de diverse instituţii). În funcţie de identitatea sursei şi de costul informaţiilor furnizate, cercetarea de faţă utilizează informaţii furnizate de organizatii în mod gratuit pe internet. “Pentru următorii 5 ani, piata BIO din România are cel mai mare potenţial de creştere din industria organică(europeană).” potrivit declaraţiei consultantului pentru Monitorul Organic European, Amarjit Sahota.Piaţa BIO din România este generată în primul rând de ofertă deoarece prezenţa produselor pe piaţă trezeşte de fapt, interesul consumatorilor. Formarea pieţei presupune de fapt schimbarea unor mentalităţi şi stiluri de viaţă, eforturi în direcţia educării şi informării, având în vedere că este vorba de produse noi pentru români, produse cu un caracter special.

Preview document

Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 1
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 2
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 3
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 4
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 5
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 6
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 7
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 8
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 9
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 10
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 11
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 12
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 13
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 14
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 15
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 16
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 17
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 18
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 19
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 20
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 21
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 22
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 23
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 24
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 25
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 26
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 27
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 28
Cercetare de marketing - percepția asupra produselor bio - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing - Perceptia Asupra Produselor Bio.doc

Alții au mai descărcat și

Marketingul Produselor Ecologice Vegetale - Studiu de Caz

INTRODUCERE În toate ţările Uniunii Europene se manifestă o reală voinţă de dezvoltare a agriculturii ecologice, care va deţine peste 10 % din...

Cercetarea Imaginii Magazinului Adrian Comservice SRL

INTRODUCERE Cercetarea de marketing reprezintă o activitate formală prin care, cu ajutorul unor concepte, metode şi tehnici de investigare, în mod...

Cercetări de marketing - băuturi alcoolice - berea

1. SCOPUL CERCETARII - Studiul comportamentului de cumparare pentru bautura alcoolica bere in randul populatiei din Municipiul Bucuresti cu varsta...

Cercetare de marketing - Aro Palace Brașov

1.Introducere. Complexul hotelier "ARO PALACE", cu vedere la Muntele Tâmpa și centrul istoric medieval al Brașovului, tradiționalul Hotel Aro...

Cercetare marketing - piața porți de fier forjat SC Metalux SRL

1.Descrierea agentului economic SC METALUX SRL SC Metalux SRL este o societate specializată în producerea, comercializarea şi întreţinerea...

Politică de produs

1. CONŢINUTUL POLITICII DE PRODUS În încercarea de a supravieţui, orice firmă, indiferent de dimensiunea şi profilul său de activitate, va căuta...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Studiu Privind Asigurarea Calității Ceaiurilor la SC Laboratoarele Fares Bio Vital SRL Orăștie

Capitolul 1 Introducere În contextul transformărilor profunde din lumea întreagă şi sub influenţa majoră a schimbărilor datorate situaţiei...

Ai nevoie de altceva?