Cercetare de Marketing Privind Lansarea unei Afaceri

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Cercetare de Marketing Privind Lansarea unei Afaceri.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere docx de 26 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gaugas.T

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CAPITOLUL I
I. Introducere.pag.2
CAPITOLUL II
II. Identificarea problemei cercetarii.pag.4
• Obiectivele firmei
• Obiective de marketing
• Descrierea produsului
III. Metoda cercetării.pag.5
IV. Analiza raspunsurilor respondentilor.pag.6
V. Rezultate pe fiecare obiectiv în parte.pag.11
CAPITOLUL III
VI. Planul de marketing.pag.12
VII. ACTIVITATI DE MARKETING
1.Segmentarea pietei
2.Pozitionarea pe piata
3.Procesul de creatie a Numelui si Marcii
4.Liniade produse
5.Ciclul de viata al produsului
6.Promovarea
7.Promovarea vanzarilor
8.Vanzarea personala
9.Relatii publice
10.Strategia de pret si nivelul pretului
11.Distributia
12.Structura canalelor de distributie
VIII. BUGETUL.pag.17
IX. Încheiere
X. Bibliografia
XI. Anexele

Extras din document

CAPITOLUL I

INTRODUCERE

Din 1990, Republica nostru a parcurs o cale foarte dificilă de tranziţie şi şocuri grele. Dar pentru toate că ar trebui să se constate că a existat un mare pas calitativ în dezvoltarea sistemului administrativ de comandă la o economie de piaţă şi o societate democratică. Stabilizat în mare măsură, cadrul juridic şi sistemul de impozitare, o nouă generaţie de personal profesionist. Acestea, precum şi mulţi alţi factori au furnizat de recuperare mult-asteptatul economice din ţară.

Desigur, aceste reforme ar putea fi atins cu mai puţin pentru noi, de multe ori pierderi dramatice în toate domeniile a statului nostru. Acest declin în industrie, atât în domeniul de aplicare şi durata a istoriei lumii nu a cunoscut. Şi renaştere a economiei moldoveneşti, în plus, că a revenit pe toate din fosta Uniune Sovietică, dar nu este îmbucurător ritm. De recuperare în curs de dezvoltare până în prezent este fragil şi fragmentat. Cel mai clar văzută în prezent vom continua analiza a sectoarelor individuale şi subsectoare. Acest lucru este demonstrat şi criza din industria de vin, după Rusia a impus un embargo asupra băuturi alcoolice din Moldova în martie 2006.

În 2006, în comparaţie cu anul 2000 printre ţările CSI la creşterea indicelui producţiei industriale a Moldovei în comun cu Uzbekistanul pe 6 şi 7 locuri cu un indice de creştere de 161%. (Primul loc în Azerbaidjan - 223%, vecinii nostri:. Ucraina - 174%, în Belarus această cifră a fost 169% .

Efectelor secetei în 2007, de asemenea, afectate în mod negativ indicele de creştere a producţiei industriei noastre. În general, dinamica indicilor producţiei industriale pentru Republica Moldova pentru 1990-2007 de ani este caracterizată de sub curba. În construcţia sa am facut o presupunere. Având în vedere că agenţiile de statistică publică datele privind indicele producţiei industriale pentru 1990-1991 cu Transnistria, şi apoi, fără, suntem pe comparabilitatea datelor în mod convenţional presupune că dinamica schimbărilor în rata de scădere a producţiei în această perioadă au fost identice.

Cele mai dezvoltate sectoare industriale ale Republici Moldovei sunt următoarele:

- Industria alimentară

- Industria uşoară

- Industria mobilei

Aici apare problema principală a tării noastre cînd vine vorba de dezvoltarea noiilor sectoare industriale care ar aduce multe avantaje tării noastre, atît pe plan naţional cît şi international.

Vorbind despre ţara noastră, deşi riscul investiţilor este mare oameni care au avut curaj au reuşit succese în domeniul dat, ca exemplu putem spune că industria uşoara sa dezvoltat pe baza forţei de muncă eftine,dar acest lucru nu este un avantaj acest fapt se datorează unei economii slabe a ţarii noastre.

Dezvoltarea unor noii sectoare industriale în ţara noastră este posibilă, faptului unor avantaje care aduc producătorului industrial o serie de posibilitătii în deschiderea unei noi afaceri în domeniul dat.

Cele mai importante avantaje care le-ar obţine un producător industrial ar fii:

• Lipsa concurenţii pe plan naţional

• Forţa de muncă eftină

Semnarea acordului de liber schimb cu UE va aduce multe posibilitaţi ţarii noastre dacă vorbim de industria alimentară, dar nu trebuie să uităm de alte sectoare industriale care trebuie dezvoltate pe viitor, cu atragerea investiţilor din exterior se va realiza şi acest lucru pe viitor.

Republica Moldova are o industrie axată mai mult pe industria prelucrătoare (industria alimentară și a băuturilor, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, produselor textile, etc), producția de mașini și aparate electrice, producția de produse din minerale nemetalifere, industria extractivă, ș. a.

Ca rezultat a prăbușirii Uniunii Sovietice industria Republicii Moldova a stagnat continuu pe o perioada de 10 ani (1991 - 2001), după care s-au înregistrat trenduri pozitive (excepție 2009).

Putem spune că potenţial deschideri unei afaceri în domeniul dat există, dar avem nevoie de pieţe noi pentru desfacerea producţiei noastre pe termen lung, în aceas proiect vom vedea dacă este posibil deschiderea unei afaceri în domeniul industriei electronice în Republica Moldova, realizînd o cercetare de marketing.

Este vorba de producerea ceasurilor de mana pentru bărbaţii şi femeii, adică vom incerca să lansăm un brand nou,un produs nou, şi o ofertă nouă pe piaţa noastră, şi vom vedea dacă are success această afacere în ţara noastră

Fisiere in arhiva (2):

  • Cercetare de Marketing Privind Lansarea unei Afaceri.docx
  • Titlul.docx

Bibliografie

I. Manuale, monografii și lucrări didactice
1.1 Kotler Ph., Keller K.L., Marketing management pag,87,72,470,684,964.
II. Site-ografia
1.1 Evoluţia industriei în Republica Moldova. http://moldovagate.com/ro/article/show/223
1.2 Situaţia sectorului indutrial în Republica Moldova în ultimi 10 ani. http://ro.wikipedia.org/wiki/Industria_Republicii_Moldova
1.3 Partenerul nostrum în vederea producerii noastre. http://www.junghans.de/en.html

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE A MOLDOVEI FACULTATEA BUSINESS ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR CATEDRA MARKETING ȘI LOGISTICĂ