Cercetare de marketing privind produsele cosmetice - Fondul de ten L'oreal True Match

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Cercetare de marketing privind produsele cosmetice - Fondul de ten L'oreal True Match.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bacila

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

REZUMAT PENTRU MANAGERI ..3
INTRODUCERE 4
Obiectivele cercetarii .5
Calendarul de realizare al cercetarii 5
Limitele cercetarii 6
METODOLOGIA CERCETARII ..6
Chestionarul 7
Pretestarea 7
ANALIZA REZULTATELOR .8
Obiectivul I: ..8
Obiectivul II: 14
Obiectivul III: 15
CONCLUZII SI RECOMANDARI 16
OBIECTIVUL I: 16
OBIECTIVUL II: 17
OBIECTIVUL III: .17
ANEXE: .18
Model chestionar-Google Forms 18

Extras din document

REZUMAT PENTRU MANAGERI

Aceasta cercetare a fost realizata cu scopul de a afla atitudinea consumatorilor despre fondul de ten L’Oreal True Match.

Obiectivele acestei cercetari sunt urmatoarele:

- Analiza calitatii fondului de ten L’Oreal True Match din perspectiva consumatorilor

- Analiza calitatii fondului de ten L’Oreal True Match in raport cu pretul din perspectiva consumatorilor

- Analiza satisfactiei clientilor fata de furnizor (timp de livrare)

Pentru realizarea acestei cercetari folosim o metoda cantitativa de culegere a datelor. Instrumentul folosit este chestionarul, acesta fiind aplicat online. Alegem aceasta metoda din urmatoarele motive: costul redus, rata mare de raspunsuri, faptul ca ofera comoditate respondentului în momentul completarii chestionarului, posibilitatea de a o aplica unui numar mai mare de oameni, iar informatiile obtinute pot fi prelucrate cu usurinta si interpretate statistic în programe dedicate acestui scop.

Esantionul pe care este realizata aceasta cercetare este format din 75 de personae. Metoda de esantionare folosita este una neprobabilista, esantionul rezultat fiind unul de convenienta.

Chestionarul creat în Google Forms este trimis online catre respondenti prin intermediul pagii de internet Facebook.

In urma analizarii datelor reseie faptul ca cea mai importanta variabila este “Sexul” respondentilor, si anume 94,67% reprezentand persoanele de sex feminin, fapt pentru care acesta este un factor major si foarte important in randul consumatorilor. Cea de-a doua variabila importanta este “Sunteti multumit de calitatea produselor L’oreal?” - avand un procent de 85,33% pentru raspunsurile affirmative. Pe locul trei, cu un procent de 81,33% se afla variabila “Ce parere aveti despre ambalajul fondului de ten L’oreal True Match?” persoanele care au raspuns acestui chestionar dand un raspuns pozitiv pentru acesta.

O alta variabila importanta este “Varsta”, avand o pondere de 76%, reprezentand persoanele cu varsta cuprinsa intre 18-28 de ani.

Desi variabila pentru “Venitul” respondentilor ne arata ca 60% dintre acestia dispun de un venit sub 1000 de lei, 54,67% dintre respondenti au achizionat acest fond de ten online, astfel dintr-o alta variabila “Cum apreciati timpul de livrare al produsului” rezultand faptul ca 24% si 32% dintre cei care au achizitionat produsul sa fie foarte satisfacuti si respective satisfacuti fata de timpul de livrare al produsului analizat.

In cele din urma, doamnele si domnisoarele cu varsta cuprinsa intre 18-28 de ani sunt multumite atat de calitatea fondului de ten, cat si de ambalajul acestuia, achizitionand produsul in continuare desi nu dispun de un venit foarte mare, respectiv sub 1000 de lei. Recomandare noastra este aceea de a imbunatatii livrarea produselor care sunt achizitionate online.

Limitele acestei cercetari provin în special din metoda de esantionare aleasa si din dimensiunea esantionului. Rezultatele cercetarii sunt valabile doar pentru populatia studiata si nu pot fi extrapolate unei populatii mai mari deoarece esantionul folosit este de convenienta, nu un esantion obtinut printr-o metoda de esantionare probabilista, iar numarul respondentilor a fost mic.

INTRODUCERE

Datorita schimbarii continue a pietei produselor cosmetice si a aparitiei numeroaselor tipuri de marci de fond de ten, a fost necesara realizarea acestui studiu de piata pentru a identifica motivele, preferintele si pentru a cunoaste acele segmente ale populatiei care intentioneaza sa achizitioneze produse cosmetice, respectiv fond de ten.

Incepand de la definirea problemei de cercetat putem formula si sustine o serie de ipoteze cu privire la aspectele ce urmează a fi cercetate. Asadar, datorita acestor ipoteze putem transpune problema de marketing în obiective ale cercetării.

Ipotezele cercetarii:

- utilizarea produselor cosmetice - fondul de ten - ocupă un rol important destul de important în viața omului

- prețurile la produsele “L’oreal Paris” sunt accesibile

- produsele oferite sunt de înaltă calitate

- fondul de ten L’oreal True Match dispune de o gama variata de nuante

Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare de marketing privind produsele cosmetice - Fondul de ten L'oreal True Match.docx