Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2566
Mărime: 192.17KB (arhivat)
Publicat de: Emilian Florea
Puncte necesare: 8
Proiectul prezentat in cadrul cursului de Marketing strategic .. Facultatea ; Managementul Comertului , Turismului si al Serviciilor

Cuprins

  1. I. PREZENTAREA FIRMEI 3
  2. II. CERCETAREA DIRECT SELECTIVA 3
  3. 2.1 DEFINIREA PROBLEMEI DECIZIONALE 3
  4. 2.2DEFINIREA SCOPULUI CERCETARII 3
  5. 2.3 STABILIREA OBIECTIVELOR CERCETARII, OBIECTIVE SECUNDARE SI 4
  6. 2.4 DEFINIREA IPOTEZELOR 4
  7. 2.5 DEFINIREA VARIABILELOR DE LUCRU 4
  8. 2.6 DEFINIREA COLECTIVITATII GENERALE 4
  9. 2.7 DEFINIREA UNITATII DE SONDAJ 4
  10. 2.8 DEFINIREA ESANTIONULUI 5
  11. 2.9 INTOCMIREA CHESTIONARULUI 5
  12. 2.10 RECOLTAREA DATELOR 6
  13. 2.11 ANALIZA DATELOR 6
  14. 2.12 CONCLUZILE CERCETARII 7
  15. 2.13 RAPORTUL FINAL AL CERCETARII 7

Extras din proiect

I Prezentarea întreprinderii

Dacia a luat naștere în 1966 la Colibași (astăzi Mioveni), județul Argeș, având la bază un acord între autoritățile comuniste și producătorul francez de automobile, Renault, ce prevedea asamblarea unui model Renault sub marca Dacia. Construcția Uzinei de Autoturisme Mioveni a început în 1966 și s-a încheiat într-un timp record de doar un an și jumătate.

Pe 1 iulie 1968, încep testele la cele 217 stații de lucru din uzină, iar pe 3 august 1968 se testează primul motopropulsor.

Pe 20 august 1968 se începe producția modelului Dacia 1100, un model sub licența Renault R8; acesta era o berlină cu tracțiune și motor pe spate. Primul automobil ieșit pe poarta fabricii a fost făcut cadou președintelui Republicii Socialiste România de atunci, Nicolae Ceaușescu.

În anul 1999, Renault achiziţionează 51% din capitalul societăţii în urma procesului de privatizare, iar în prezent deţine 99,43% din capitalul Dacia. Compania a parcurs un amplu program de modernizare: de la refacerea instalaţiilor industriale, reconstrucţia reţelei comerciale şi reorganizarea reţelei de furnizori, până la obţinerea a trei standarde de management al calităţii, dintre care unul în domeniul protecţiei mediului. Investiţiile realizate de Renault la Dacia până la sfarşitul anului 2008 s-au ridicat la peste un 1.2 miliarde euro.

Obiectivul Dacia este acela de a produce o gamă de vehicule robuste, fiabile şi accesibile pentru clienţii români şi străini, la standarde de calitate Renault.

Domeniul de activitate

Domeniul de activitate al uzinei Dacia îl reprezintă producerea şi comercializarea de automobile, piese de schimb, maşini unelte şi instalaţii pentru industria de automobile, de agenţi energetici şi tehnici pentru societăţile comerciale de pe platforma industrială Colibaşi , promovarea şi punerea în aplicare a iniţiativelor de interes national, în domeniul fabricaţiei de automobile şi domenii conexe şi realizarea de beneficii.

Pe piaţa din România, Dacia a vândut peste 230.000 de vehicule în 2007 urmând ca în 2010 în primul semestru să ajungă la 181 826 vehicule Dacia înmatriculate şi o creştere puternică a vânzărilor în Europa Occidentală , peste 123 000 vehicule Dacia comercializate în primul semestru 2010.

Structura Pieţei

Întinsă pe o suprafaţă de 2.900.000 m², pe platforma industrială de la Mioveni se produc în prezent trei modele de vehicule de persoane – Logan berlină, Logan MCV, Dacia Sandero şi două modele de utilitare - Logan Van si Logan Pick-Up. În anul 2007, patru lansări de produs au marcat evoluţia gamei Dacia Logan: Logan Van, Logan GPL, noua motorizare de 85 CP pe varianta Logan diesel 1.5 dCi şi Logan Pick-Up. În anul 2008, gama Dacia a fost completată cu modelul Dacia Sandero, iar modelele Logan berlină şi Logan MCV au trecut printr-un proces de restilizare. Aceasta a fost o urmare firească a noii identitaţi de marcă a companiei, iniţiate o dată cu modelul Dacia Sandero (iulie 2008).În 2010 marea surpriză Dacia a reprezentat-o modelul Duster atingând încă din primul semestru peste 35.000 de unităţi vândute în europa vestică .

Dacia Duster

Primul vehicul de teren marca Dacia

Un adevarat 4x4, robust şi fiabil, cu un spaţiu interior generos.Datorită interiorului modulabil, Duster poate fi uşor adaptat nevoilor clienţilor, oferind maximum de confort. Poziţia înaltă a scaunului şoferului îi asigură cea mai bună vizibilitate şi confort la drum lung. La un preţ incredibil, Dacia Duster este prietenos cu mediul înconjurător, datorită motoarelor economice şi emisiilor de CO2 reduse.

Noua Dacia Logan

Un vehicul spaţios

Dacia Logan este prin excelenţă un vehicul generos cu spaţiul interior, iar cele 5 locuri sunt o confirmare a acestei viziuni. Cele trei locuri de pe bancheta din spate sunt extrem de confortabile graţie dimensiunilor remarcabile ale habitaclului în această zonă. Portbagajul de 510 litri permite depozitarea mai multor valize voluminoase.

Dacia MCV

Spaţiu extrem de generos

Succesul comercial de care s-a bucurat Dacia Logan MCV a transformat acest model în referinţa segmentului de vehicule break accesibile. Permiţând transportul a pana la 7 pasageri, noua Dacia Logan MCV este un vehicul cu un spaţiu extrem de generos şi cu un design reuşit. Partea din faţă a vehiculului se remarcă prin trăsături moderne, care se regăsesc şi la nivelul planşei de bord şi al armoniilor interioare (în functie de versiune). Astfel, vacanţele în familie şi deplasările în interes profesional dobândesc o nouă dimensiune. Noua Dacia Logan MCV disponibilă în variante cu 5 şi 7 locuri este combinaţia ideală între confort, funcţionalitate şi volum mare de încărcare.

Preview document

Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 1
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 2
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 3
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 4
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 5
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 6
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 7
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 8
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 9
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 10
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 11
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 12
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 13
Cercetarea direct selectivă a produsului Dacia Logan - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Cercetarea Direct Selectiva a produsului Dacia Logan.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?