Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3254
Mărime: 50.38KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de Marketing – Cercetari de Marketing

Cuprins

  1. 1. Mediul intern al firmei 3
  2. Produsele companiei 3
  3. Tehnologie 5
  4. Personalul firmei 5
  5. 2. Piata pe care dorim sa intram: Paraguay 6
  6. 3. Proiectarea unei cercetari directe 8
  7. Scopul cercetarii 8
  8. Obiectivele cercetarii 8
  9. Definirea conceptuala si operationala a variabilelor 8
  10. Coordonatele temporale, modale si spatiale ale cercetarii 10
  11. Chestionarul 10

Extras din proiect

1. Mediul intern al firmei

Bauturi racoritoare si alcoolice, produse alimentare, apa minerala. Linia de unire intre aceste produse este pusa de fratii Ioan si Viorel Micula ce au reusit sa cladeasca in Romania un adevarat imperiu al apei minerale si al bauturilor racoritoare.

European Drinks, firma lor de referinta, este astazi una dintre cele mai cunoscute companii in Romania In epoca ceausista au ales libertatea, emigrand in Suedia. Aici au si debutat in afaceri, cu o firma de hardware si comert industrial. Revolutia din 1989 si evenimentele care au urmat - inlaturarea regimului comunist de la putere - i-au readus in Romania, in anul 1990. Cu banii pe care i-au facut in Suedia, au inceput dezvoltarea unei retele de distributie prin intermediul firmei Transilvania General Import Export, care astazi a devenit una dintre cele mai performante din sud-estul Europei.

De aici si pana la productie nu a fost decat un pas, pe care l-au facut o data cu lansarea pe piata a racoritoarelor Frutti Fresh si a bauturilor alcoolice. In 1996 au inceput activitatea de imbuteliere a apei minerale Izvorul Minunilor unde s-a investit peste 25 de milioane de marci germane. Proprietarilor grupului European Drinks le-a venit ideea acestei afaceri pornind de la sursa naturala de exceptie existenta in zona, respectiv apa extrasa prin foraj din bazinul Beiusului.

Din vara anului 2000 grupul fratilor Micula s-a extins si in domeniul alimentar creand o noua companie, European Food. De la snacks-uri la conserve variate si mai departe la activitati de ambalare a produselor alimentare, marfurile European Food au intrat in forta pe rafturile magazinelor. European Drinks detine pozitii de actionar cu pachet de control la un numar de zece societati cotate pe piata extrabursiera. De asemenea detine actiuni in societati de comert, transport sau agricole din sapte judete. Fiind vorba de societati de dimensiuni mici, de interes local, pretul platit pentru fiecare pachet individual a fost destul de redus.

Astazi, Ioan si fratele sau Viorel troneaza peste un imperiu al apei minerale si bauturilor racoritoare carbogazoase. European Drinks, Scandic Distilleries, European Food, Transilvania General Import Export sunt producatorii din grup care au reusit sa-si impuna marcile pe piata romaneasca.

Grupul a realizat, in ultimii 15 ani, una dintre cele mai mari investitii private din Romania, fiind clasat pe locul cinci, in top 500, al celor mai mari companii din Europa din industria alimentara si a bauturilor, clasament realizat in functie de nivelul cifrei de afaceri si al investitilor realizate. Are o cifra de afaceri anuala de peste 500 de milioane de euro si desfasoara activitati in mai multe sectoare, printre care industria alimentara si de bauturi alcoolice si sucuri, turism, sectorul imobiliar si media.

Cota de piata a companiei pentru segmentul bauturilor racoritoare a fost de 55.1%

Grupul are filiale si in afara granitelor : in Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Moldova, Cipru, Spania, Israel si tarile Arabe.

In ceea ce priveste exporturile, presedintele grupului a afirmat ca in momentul de fata acestea detin o cota de sub 10% din totalul productiei, desi anual exporturile s-au dublat. Se estimeaza ca dupa intrarea in UE exporturile vor creste pana la un nivel de 20-30%.

Produsele companiei:

Grupul European Drinks ofera prin diviziile sale o gama de peste 350 de produse, de la bauturi racoritoare si alcoolice, ape minerale, pana la produse din cereale, dulciuri si produse de morarit si panificatie.

European Drinks produce cea mai mare gama de bauturi racoritoare din Romania: Frutti Fresh, American Cola, Adria, Vita Tonic, Fruttia

- Ape minerale : IZVORUL MINUNILOR - STANA DE VALE

Apa minerala IZVORUL MINUNILOR, provine de la o altitudine de 1.100 de metri, din zona renumitei statiuni Stana de vale, regiune protejata de actiunea factorilor poluanti. Aceasta apa iti ofera forta, puterea si prospetimea muntilor, insotind intreaga familia pe tot parcursul zilei. Apa minerala naturala IZVORUL MINUNILOR in varianta sa plata este indicata atat consumatorilor adulti, cat si copiilor mici, putand fi folosita si la prepararea hranei sugarilor.

- Cola : Pentru oameni liberi , care stiu ce sa aleaga in viata, pentru cei care nu au nici un fel de ingradiri AMERICAN COLA indica drumul ce trebuie urmat. Reconfortant si plin de energie, AMERICAN COLA iti sta oricand la dispozitie.

- Racoritoare Carbogazoase: ADRIA este bautura racoritoare pe care EUROPEAN DRINKS o ofera tuturor, special creata ca un produs exotic, pentru persoane dinamice, cu un stil de viata alert.

Delicios si revigorant, un pahar de Frutti Fresh iti ofera intotdeauna aroma si gustul inconfundabil al fructelor: portocale, grapefruit, lemon lime, piersici, pere precum si o combinatie irezistibila, un cocktail de fructe exotice in inconfundabilul Tutti Frutti. Proaspete si savuroase, bauturile racoritoare Frutti Fresh aduc diversitatea naturii in fiecare casa, spre bucuria intregii familia.

- Racoritoare plate: Fruttia Juice este un suc natural 100% cu continut de pulpa de fruct, fara conservanti si fara zahar. Variantele in care poate fi savurata Fruttia Juice sunt : Fruttia Juice de portocale si de rosii, ambalate in sticle de 0,33 si 0,7 L si Tetra Pack de 1 L.

Fruttia Nectar este un suc cu 50% continut de fructe. Fruttia Nectar se gaseste in ipostazele dulci de portocale, piersici, caise, portocale si piersici, pere si tutti frutti, ambalate de asemenea, in sticle de 0,33 si 0,7 L si Tetra Pack de 1L.

Preview document

Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 1
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 2
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 3
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 4
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 5
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 6
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 7
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 8
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 9
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 10
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 11
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 12
Cercetarea pieței băuturilor răcoritoare în scopul lansării produsului Fruttia al mărcii European Drinks - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Cercetarea Pietei Bauturilor Racoritoare in Scopul Lansarii Produsului Fruttia al Marcii European Drinks.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetări de marketing - băuturi alcoolice - berea

1. SCOPUL CERCETARII - Studiul comportamentului de cumparare pentru bautura alcoolica bere in randul populatiei din Municipiul Bucuresti cu varsta...

Cappy de Mere Verzi

1. DEFINIREA PRODUSELOR NOI Firmele producătoare de alimente îşi pot lărgi gama sortimentală prin achiziţia şi creearea de produse noi. Acestea...

Cercetare de piața pastei de dinți

1.Scopul cercetarii -consta in studierea comportamentului de cumparare pentru pasta de dinti in randul populatiei din Bucuresti pe segmente de...

Comportament de cumpărare pentru telefoane mobile

1 Scopul cercetarii Scopul cercetarii este studiul comportamentului de cumparare pentru telefoane mobile ajutorul metodei observarii.Cercetarea se...

Cercetare de marketing - Margarina Rama

Firma UNILEVER doreste efectuarea unui sondaj de opinie în rândul populatiei în vederea îmbunatatirilor calitatii oferite de acest produs. Pentru...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Studiul consumatorilor de cafea

Etapele Procesului 1.Scopul Cercetarii Studiul comportamentului de consum de cafea in randul populatiei din Bucuresti cu varsta intre 18-60...

Ai nevoie de altceva?