Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2778
Mărime: 74.18KB (arhivat)
Publicat de: Marinel Iosif
Puncte necesare: 8
Facultatea de Stiinte Economice Vasile Alecsandri- master postuniversitar - strategii de marketing si comunicare in afaceri Obiect: Strategii de produs

Cuprins

  1. Prezentarea generala a S.C. Nestle Romania S.A. .pag.3
  2. Identificarea componentelor produsului total .pag.5
  3. Identificarea celor 3 nivele ale produsului (miez, tangibil, total) .pag.7
  4. Identificarea elementelor de diferentiere ale produsului fata de
  5. produsele concurente si analiza pozitionarii acestuia la nivelul pietei .pag.8
  6. Analiza portofoliului de produse din cadrul gamei Nestle Fitness
  7. utilizand metoda BCG .pag.9
  8. Scopurile şi obiectivele gamei de produse Nestle Fitness .pag.11

Extras din proiect

Prezentarea generala a S.C. Nestle Romania S.A.

Compania elveţiană Nestlé, liderul mondial al industriei alimentare, a fost fondată în anul 1866 de către Henri Nestlé şi este astăzi cea mai mare companie de produse alimentare din lume, cu aproximativ 253.000 angajaţi şi 511 unităţi operaţionale în aproape fiecare ţară a lumii.

Nestlé a pătruns pe piaţa românească în 1995, activitate principală fiind importul de cafea, cereale pentru mic dejun, hrană pentru bebeluşi, supe instant şi condimente.

In momentul de faţă are peste 720 de angajaţi: 350 la fabrica din Timişoara şi 370 la sediul din Bucureşti,

Angajamentul Nestlé este de a asigura cea mai bună nutriţie posibilă pe parcursul întregii zile, pe parcursul întregii vieţi şi în întreaga lume, având la bază principiul: "Good Food, Good Life".

Principiile operaţionale ale Nestlé Romania:

- Produse alimentare de cea mai înaltă calitate oferite consumatorilor români;

- Folosirea celei mai performante tehnologii şi a cunoştinţelor acumulate în producţia de produse alimentare;

- Promovarea furnizorilor locali de materii prime;

- Respectarea celor mai înalte standarde de calitate;

- Folosirea cercetării, tehnologiei, calităţii şi igienei generale în procesarea alimentelor.

În prezent, portofoliul Nestlé România include: cafea (NESCAFÉ Red Cup, NESCAFÉ Brasero, NESCAFÉ Classic, NESCAFÉ Gold, NESCAFÉ Montego, NESCAFÉ 3in1, NESCAFÉ Frappe, NESCAFÉ Cappuccino), cacao instant (NESQUIK), napolitane (JOE, NESQUIK), batoane de ciocolată (LION, KIT KAT, JOE Crunch), condimentul universal MAGGI SECRETUL GUSTULUI, cuburi şi supe MAGGI, MAGGI Recipe Mix, MAGGI Ready Made Pasta, mustar MAGGI Moments, hrană pentru nou-născuţi, cereale, piureuri, sucuri şi biscuiţi pentru nou-născuţi, cereale pentru mic dejun (NESQUIK, CHOCAPIC, CINI MINIS, FITNESS, CHEERIOS, CORN FLAKES, GOLD FLAKES, MUSLI), batoane de cereale (NESQUIK, CHOCAPIC, FITNESS) şi hrană pentru animale de companie (PURINA, PRO PLAN, GOURMET, CAT CHOW, DOG CHOW, FRISKIES, DARLING). Produsele Nestlé sunt distribuite atât în magazine, cât şi în reţeaua HORECA şi VENDING.

Nestlé România detine pozitia de lider pe aceasta piata, atât în volum, cât si în valoare, cu o cota de aprox 35%.

Nestlé a început sa comercializeze categoria de cereale pentru mic dejun în anul 1997. Anul trecut divizia de cereale a reprezentat 15% din totalul cifrei de afaceri a companiei. Potrivit unor estimari anterioare ale companiei, cifra de afaceri la nivelul anului 2006 ar putea ajunge la 100 de milioane de euro. În aceste conditii, vânzarile realizate de divizia de cereale ar trece de 10 milioane de euro anul trecut.

Piata cerealelor pentru micul dejun a evoluat fantastic de la an la an, înregistrând cresteri anuale de pâna la 50%. Diferenta dintre piata româneasca si celelalte piete europene este data de consumul pe cap de locuitor, indicator care în România nu depaseste valoarea de 0,37 de kilograme, în timp ce în Ungaria consumul este de 0,78 kilograme per cap de locuitor, iar în Marea Britanie de 6,48 kilograme pe cap de locuitor.

Un mic dejun sanătos începe cu o porţie bună de fructe şi de cereale. Românii au înţeles acest lucru şi ca atare şi consumul de cereale pentru micul dejun a crescut ca şi în anii precedenţi cu peste 30% în volum şi 35% în valoare. În cifre absolute, piaţa românească în domeniu se cifrează la aproximativ 8.000 de tone, în timp ce valoric ea ajunge la peste 26 milioane euro.

Porţia zilnică de cereale pentru micul dejun este disputată între companii precum Nestle, Loulis, European Food, Dobrogea Group, Rommac, Somiro, Sano Vita, Dr. Oetker etc. În condiţiile în care profilul consumatorului se modifică periodic, companiile care lucrează pe această piaţă investesc anual atât în dezvoltarea portofoliului de produse, cât şi în promovarea acestora.

Nestle oferă în prezent consumatorilor un portofoliu larg de produse ce acoperă toate segmentele de piaţă: copii, adulţi şi toată familia. Spre deosebire de piaţa din vest, unde copiii au o pondere de 40% din consumatori, în Romania reprezintă aproape 60% din total. Femeile consumă semnificativ mai multe cereale decât barbaţii şi, în timp ce adulţii preferă în special cerealele dietetice, copiii se orientează spre produse care le sunt destinate.

În anul 2008 în martie, s-a completat gama de produse Fitness destinată segmentului adulţi cu un nou produs: Nestle Fitness Chocolat. Acest produs este o combinaţie unică ce conţine fulgi de cereale integrale Nestle Fitness înveliţi într-un strat de ciocolată.

Preview document

Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing - Pagina 1
Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing - Pagina 2
Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing - Pagina 3
Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing - Pagina 4
Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing - Pagina 5
Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing - Pagina 6
Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing - Pagina 7
Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing - Pagina 8
Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing - Pagina 9
Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing - Pagina 10
Cerealele Nestle Fitness - prezentare din optică de marketing - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Cerealele Nestle Fitness - Prezentare din Optica de Marketing.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza pieței unui produs - cerealele pentru micul dejun

1 Produsul 1.1 Scurt istoric al cerealelor integrale la nivel mondial şi naţional Cerealele pentru micul dejun au aparut in America, in 1890....

Tehnici Promoționale Nestle Chocapic

1.Analiza preliminară a produsului 1.1 Analiza conjuncturii de piaţă a produsului În 1866, in Vevey, Elveţia, Henri Nestlé, un farmacist...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?