Chestionar - CHIMALTEX SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 47 în total
Cuvinte : 9155
Mărime: 452.08KB (arhivat)
Publicat de: Teodora Stroe
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Plaias Ioan
Facultatea de Stiinte Economice - Cluj Napoca

Extras din proiect

CAPITOLUL I

Scurta prezentare a societatii

1.1 Date generale

Societatea comerciala CHIMALTEX S.A., a fost înfiintata la 1 Decembrie 1991 este specializata în fabricarea si comercializarea insonorizantilor auto si a unei game variate de produse de acoperire (lacuri si vopsele) si este înregistrata în Registrul Comertului judetul Dâmbovita cu nr. J  15/1543/1991.

Sediul societatii este pe strada Unirii nr. 18, Târgoviste, judetul Dâmbovita.

Capitalul social este de 1.256.000.000 lei, societatea având forma juridica de societate pe actiuni cu capital integral privat.

Suprafata totala a societatii este de 36.966.12 m2 din care suprafata construita este de 12756.76 m2.

Activitatea de productie se desfasoara în trei sectii dispersate în teritoriu în Târgoviste, Comisani si Moreni, iar ponderea cea mai mare a veniturilor se înregistreaza din realizarea produselor mai sus mentionate.

Dintre clientii importanti se pot enumera: S.C. DACIA S.A. Pitesti, DAEWOO Automobile S.A. România, ARO Câmpulung, EUROPLUS Focsani, JAMST Timisoara, METACHIM Constanta, ADIA Arad, IKEA România, etc.

1.2 Istoric

Desi este o firma înfiintata relativ recent, S.C. CHIMALTEX S.A. a atras multi parteneri din tara prin produse de calitate si conditii avantajoase de livrare.

Astfel în decursul celor 8 ani de activitate, aceasta unitate cu profil chimic si-a diversificat si dezvoltat continuu programul de productie prin extinderea si îmbunatatirea gamei sortimentale.

Firma prezinta o buna adaptabilitate si mobilitate la modificarile ce intervin permanent în structura si volumul cererii pietei.

Cele mai importante produse fabricate de S.C. CHIMALTEX S.A. sunt în prezent vopselele în dispersie apoasa pentru constructii, lacuri acrilice pentru lemn diluabile cu apa, lacuri si vopsele pe baza de rasini sintetice diluabile cu solventi organici, vopsele de marcaj rutier diluabile cu apa, insonorizanti auto.

Investitiile considerabile în cercetare si dezvoltare pentru extinderea în aceste domenii de competenta joaca un rol important în asigurarea viitorului societatii .

În acest sens exista un permanent interes de a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor prin inovatie în cea mai rapida, mai eficienta si mai profitabila maniera posibila.

Având ca obligatie îmbunatatirea calitatii vietii în comunitatea în care opereaza, una dintre preocuparile majore ale societatii dupa 1995 a fost orientarea spre politica de protejare a mediului înconjurator.

Astfel a cunoscut o dezvoltare continua sectorul de vopsele în dispersie apoasa pentru constructii alaturi de vopselele acrilice de marcaj rutier diluabile cu apa si de lacurile pentru protectia si înobilarea lemnului.

Problema actuala de baza a industriei de lacuri si vopsele este poluarea mediului. Daca pâna în 1996 productia de lacuri si vopsele a S.C. CHIMALTEX S.A. era concentrata pe produsele pe baza de rasini sintetice si solventi organici, din 1996 societatea s-a orientat spre sortimentele care folosesc drept diluant apa.

În prezent dezvoltarea activitatii societatii este orientata în special catre produsele ecologice si catre tehnologiile moderne de protejare a mediului înconjurator (produsele de acoperire diluabile cu apa pentru constructii, lacurile de protectie diluabile cu apa pentru industria mobilei).

Marii producatori de vopsele din perioada de pâna în 1989 aveau o piata stabila sigura si într-o mare masura neconcurentiala. Aceasta s-a diminuat dramatic odata cu avansarea reformei rezultând o situatie dificila pentru furnizorii traditionali.

În paralel începând din 1990  1991, întreprinzatorii particulari au început sa investeasca în firme mici producatoare, capabile de a se adapta rapid si eficient la situatia nou creata. S.C. CHIMALTEX S.A. face parte din aceasta categorie.

S.C. CHIMALTEX S.A. a devenit un producator dinamic de vopsele pentru constructii vânzând în 1998 aproape 500 t. Clientii nostrii sunt piata do it yourself (magazine specializate în vânzari cu amanuntul pentru populatie), firmele de constructii, fabrici de mobila si jucarii.

Din anul 1997 s-a realizat o ridicare a standardului de calitate a produselor pentru protectia lemnului, propunând clientilor lacurile acrilice pentru lemn diluabile cu apa care contin componente active fabricate de firme de renume: R&hm and Haas si Tego Chemie GmbH.

De altfel, societatea CHIMALTEX S.A. are colaborari solide si fructuoase cu firme puternice ca: R&hm and Haas, Bayer, Tego Chemie GmbH, Degussa Huls AG.

În curând însa, S.C. CHIMALTEX S.A. îsi va largi activitatea prin lansarea pe piata a unor materiale speciale din categoria adezivilor si a vopselelor ecologice în dispersie apoasa pentru lemn si metal.

În prezent societatea CHIMALTEX S.A are parteneri de afaceri în

industria automobilelor - S.C. Dacia S.A. Pitesti, Daewoo Automobile S.A. România, Aro Câmpulung, în industria mobilei - IKEA România si în domeniul constructiilor civile (firmele de constructii).

Preview document

Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 1
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 2
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 3
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 4
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 5
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 6
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 7
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 8
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 9
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 10
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 11
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 12
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 13
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 14
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 15
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 16
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 17
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 18
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 19
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 20
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 21
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 22
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 23
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 24
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 25
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 26
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 27
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 28
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 29
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 30
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 31
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 32
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 33
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 34
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 35
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 36
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 37
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 38
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 39
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 40
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 41
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 42
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 43
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 44
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 45
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 46
Chestionar - CHIMALTEX SA - Pagina 47

Conținut arhivă zip

  • Chestionar - CHIMALTEX SA.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetări de marketing - curs 1

Structura cursului : I. Problema continutului de marketing : - continutul si aria cercetarilor de marketing - tipologia cercetarilor de...

Cercetarea de Marketing

Teoreticienii definesc cercetarea de marketing ca pe un proces de culegere, prelucrare si difuzare a informatiilor. Pana aici, nimic in neregula....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Analiza Mediului de Marketing

- Analiza mediului de marketing - Conf. univ. dr. Calin Veghes - Conceptul de mediu de marketing - Mediul de marketing este punctul de pornire...

Ai nevoie de altceva?