Coca Cola Company

Proiect
9.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 13360
Mărime: 127.88KB (arhivat)
Cost: 5 puncte
UNIVERSITATEA CRESTINA “DIMITRIE CANTEMIR” Master 4 semestre - MARKETING SI NEGOCIERI IN AFACERI

Cuprins

1. Prezentarea societatii Coca -Cola

1.1. Scurt istoric Coca-Cola

1.2. Statut juridic

1.3. Produsul Coca-Cola

1.4. Servicii prestate

1.5. Prezentarea relaţiilor externe

1.5.1. Furnizorii Companiei

1.5.2. Clienţii

1.5.3 Concurenta

2. Activitatea fortei de vanzari la societatea Coca-Cola

2.1. Tipuri de organizare a fortei de vanzare

2.2. Personal- structură organizatorică

2.3. Personalul departamentului de vanzari

2.4. Recrutarea si selectia agentilor de vanzari

2.5. Strategii de menţinere a resurselor umane

2.6 Sistemul de distribuţie al firmei Coca-Cola

2.7. Politica de promovare în cadrul Companiei Coca-Cola

Concluzii

Extras din document

COCA-COLA

1. Prezentarea societatii Coca -Cola

1.1.Scurt istoric Coca-Cola

Produsul care a dat lumii gustul cel mai cunoscut s-a născut în Atlanta, statul Georgia, la data de 8 mai 1886. Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a produs, conform legendei, siropul Coca-Cola într-un vas de aramă pe un trepied, în curtea din spate a casei sale. Socotind că, cei doi C vor arăta bine în reclame, Frank Robinson, partenerul şi contabilul farmacistului Pemberton a sugerat numele şi a scris marca înregistrată Coca-Cola.

Primul anunţ publicitar pentru Coca-Cola a apărut curând în The Atlanta journal. Acesta invita oamenii însetaţi să încerce noua şi populara băutură carbonatată. În timpul primului an, vânzările au atins în medie, modesta cifră de nouă porţii pe zi.

La data de 1 mai 1889, Asa Candler a publicat o reclamă de o pagină în The Atlanta Journal, şi a declarat firma sa ca singurii proprietari ai Coca-Cola Delicios. Răcoritor. Antrenant. Tonic. Titlul exclusiv de proprietate pe care Dl. Candler nu l-a obţinut de fapt decât în 1891, era în valoare de 2.300 dolari.

În anul 1892, flerul de comerciant al D-lui Candler a impulsionat vânzarea de sirop Coca-Cola făcând-o să sporească de aproape zece ori.

Împreună cu fratele său, John S. Candler, cu Frank Robinson, fostul partener al lui John Pemberton şi alţi doi asociaţi, domnul Candler a format o corporaţie cu numele de The Coca-Cola Company. Capitalul iniţial a fost de 100.000 dolari.

Marca înregistrată Coca-Cola, folosită pe piaţă din anul 1886, a fost înregistrată la Biroul de Investiţii al Statelor Unite la data de 31 ianuarie 1893. (Înregistrarea a fost reînnoită periodic.) În acelaşi an s-a plătit primul dividend; la 20 de dolari de acţiune, acesta s-a ridicat la 20 la sută din valoarea înregistrată a unei acţiuni. În fiecare an de atunci încoace, Compania a plătit dividendele.

Crezând cu fermitate în reclamă, domnul Candler a dezvoltat eforturile doctorului Pemberton depuse în domeniul marketing-ului distribuind mii de cupoane pentru o sticlă de Coca-Cola gratuită. A promovat încontinuu produsul, distribuind amintiri, calendare, ceasuri şi multe alte cadouri, toate cu marca înregistrată Coca-Cola. În 1894, în Vicksburg, Mississippi, Joseph A. Biedenharn a fost atât de impresionat de cerera crescândă de Coca-Cola pe care o vindea la pahar, încât a instalat o maşinărie de îmbuteliat în spatele magazinului său şi a început să vândă navete de Coca-Cola plantatorilor şi fabricilor de cherestea de-a lungul râului Mississippi. El a fost primul îmbuteliator de Coca-Cola.

Îmbutelierea pe scară largă a fost posibilă în 1899 când Benjamin F. Thomas şi Joseph B. Whitehead din Chattanoga, Tennessee au obţinut dreptul exclusiv de a îmbutelia şi vinde Coca-Cola în Statele Unite. Până în 1915 s-au folosit o mare varietate de ambalaje dar, pe măsură ce s-a intensificat competiţia au apărut tot mai multe imitaţii. Coca-Cola merita un ambalaj distinct şi, în 1916, îmbuteliatorii au aprobat sticla unică specifică, eleborată de Root Glass Company of Terre Haute, Indiana.

În 1919, pachetul de acţiuni Coca-Cola ale D-lui Candler au fost vândute bancherului Ernest Woodruff din Atlanta şi unui grup de investitori, contra sumei de 25 milioane de dolari. Afacerea a fost reîncorporată ca o corporaţie din delaware şi 500.000 de acţiuni din cele ale Companiei au fost vândute public contra sumei de 40 dolari acţiunea. Noul preşedinte a pus accent deosebit pe calitatea produsului. Domnul Woodruff a iniţiat o campanie Băutura de calitate folosind un personal format din oameni cu înaltă calificare pentru a încuraja şi ajuta locurile unde Coca-Cola se vindea la pahar, în vânzarea agresivă şi servirea corectă a băuturii. Cu ajutorul îmbuteliatorilor de frunte, conducerea Companiei a stabilit standarde de calitate pentru fiecare fază a operaţiei de îmbuteliere. Domnul Woodruff a văzut un potenţial uriaş pentru afacerea cu sticle de Coca-Cola, aşa că suportul cu ajutorul reclamei şi al marketing-ului a fost sporit substanţial. La sfârşitul anului 1928, vânzările de sticle Coca-Cola au depăşit pentru prima dată vânzările la pahar.

Robert Woodruff a condus de-a lungul anilor afacerea Coca-Cola spre înalţimi de neegalat ale succesului comercial. Conceptele de comercializare ce sunt obişnuite astăzi, erau considerate revoluţionare pe vremea când ele au fost introduse de către domnul Woodruff. Compania a fost prima care a introdus, de exemplu, inovaţia cartonului de şase sticle, în primii ani ai decenului al treilea, permiţând astfel consumatorului să transporte mai uşor Coca-Cola acasă.

Cutia simplă de carton, descrisă ca „un ambalaj pentru acasă, cu un mâner ca o invitaţie”, a devenit unul dintre cele mai puternice instrumente de comercializare ale industriei.

În 1929, cartonului i s-a alăturat un alt progres revoluţionar, răcitorul din metal cu capac, care a făcut posibilă servirea băuturii Coca-Cola rece ca gheaţa, la locurile de vânzare cu amănuntul. Răcitorul a fost apoi îmbunătăţit cu refrigerare mecanică şi acţionare automată cu ajutorul monedelor. În felul acesta, fabricile, birourile şi multe alte instituţii au devenit locuri de desfacere pentru băuturi răcoritoare.

La fel ca şi sticla marcă înregistrată, în 1929 a fost adoptat un pahar standard special pentru dozatoare, care a ajutat campania publicitară Coca-Cola. Aceste pahare care se mai folosesc la multe dozatoare, sunt o dovadă vizibilă a popularităţii fără vârstă a băuturii Coca-Cola.

Târgul Internaţional de la Chicago, din 1933 a marcat introducerea dozatoarelor automate în care se amestecau siropul şi apa carbonatată pe măsură ce se turna băutura. Operatorii dozatoarelor serviseră manual Coca-Cola de la crearea acestei băuturi în 1886 iar vizitatorii târgului erau uimiţi văzând operatorul cum servea o băutură uniformă şi răcită adecvat, numai prin acţionarea unei manete. În jurul anului 1937, dozatorul automat devenise o trăsătură importantă a locurilor de vânzare post-mix. Astăzi, tehnologia modernă continuă să dozeze produsele Companiei mai rapid şi mai bine decât înainte.

Din ultimii ani ai deceniului al cincilea şi până în anii ’70, Statele Unite ca şi majoritatea ţărilor din lume s-au schimbat într-un ritm fără precedent. Compania Coca-Cola a trecut şi ea prin cele mai dramatice schimbări în domeniile marketing-ului şi al comercializării, de la apariţia îmbutelierii în anii ’90 ai secolului trecut. Al doilea război mondial a dat o nouă formă lumii şi Compania s-a aflat în faţa unei pieţe globale de desfacere noi şi mai complexe.

Preview document

Coca Cola Company - Pagina 1
Coca Cola Company - Pagina 2
Coca Cola Company - Pagina 3
Coca Cola Company - Pagina 4
Coca Cola Company - Pagina 5
Coca Cola Company - Pagina 6
Coca Cola Company - Pagina 7
Coca Cola Company - Pagina 8
Coca Cola Company - Pagina 9
Coca Cola Company - Pagina 10
Coca Cola Company - Pagina 11
Coca Cola Company - Pagina 12
Coca Cola Company - Pagina 13
Coca Cola Company - Pagina 14
Coca Cola Company - Pagina 15
Coca Cola Company - Pagina 16
Coca Cola Company - Pagina 17
Coca Cola Company - Pagina 18
Coca Cola Company - Pagina 19
Coca Cola Company - Pagina 20
Coca Cola Company - Pagina 21
Coca Cola Company - Pagina 22
Coca Cola Company - Pagina 23
Coca Cola Company - Pagina 24
Coca Cola Company - Pagina 25
Coca Cola Company - Pagina 26
Coca Cola Company - Pagina 27
Coca Cola Company - Pagina 28
Coca Cola Company - Pagina 29
Coca Cola Company - Pagina 30
Coca Cola Company - Pagina 31
Coca Cola Company - Pagina 32
Coca Cola Company - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Coca Cola Company.doc

Alții au mai descărcat și

Coca Cola - Marketing

Istoria Coca-Cola de la 1886 pana in prezent Coca-Cola este bautura racoritoare care este savurata de sute de milioane de ori pe zi de oameni de...

Comunicarea Integrată de Marketing în Lansarea Produsului Coca-Cola Zer0

Introducere Comunicarea integrată de marketing este un concept care se necesita să apără în condiţiile în care există atâtea mărci care comunică...

Aplicatii ale Teoriei Jocurilor in Negocierea Internationala

INTRODUCERE Alegerea acestei teme a fost în primul rând motivată de ceea ce se întâmplă în jurul nostru la nivel internaţional. Secolul al XX-lea...

Coca Cola

Introducere Coca cola a reuşit să-şi facă simţită prezenţa pe piaţa internaţională printr-o serie de promovări masive ale băuturilor răcoritoare...

Piata Intreprinderii Coca-Cola

Piata intreprinderii “Coca-Cola” Capitolul 1 : Teorie În acceptiunea generala, marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa...

Studierea Imaginii Produselor Companiei Coca-Cola

INTRODUCERE Împletirea reuşită dintre politica de distribuţie şi cea de promovare au făcut din Coca-Cola, firma cu cea mai cunoscută marcă de...

Derularea Negocierilor Comerciale Internationale

INTRODUCERE Negocierea joaca un rol important în tranzactiile comerciale internationale. Ea acopera în prezent o gama larga de domenii, cum sunt...

Coca-Cola

1. Descrierea firmei Coca-Cola 1.1Scurt istoric Produsul care a dat lumii gustul cel mai cunoscut s-a născut în Atlanta, statul Georgia, la data...

Ai nevoie de altceva?