Coca-Cola Market Entry Strategy

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 7336
Mărime: 841.70KB (arhivat)
Publicat de: Tamara Grecu
Puncte necesare: 8
Metoda de intrare a Coca-Cola pe piata din China

Cuprins

  1. Capitolul 1 2
  2. Istoric 2
  3. Vânzări la nivel mondial 4
  4. Capitolul 2 5
  5. Metoda Coca-Cola de intrare pe piaţa din China 5
  6. 1. Intrarea prin franciză 1979-1984 7
  7. 2. Penetrarea pieţei chineze prin Joint Venture 1985-1992 8
  8. 3. Un mod hibrid de intrare pe piaţa chineză: 1993 până în prezent 11
  9. Capitolul 3 15
  10. Mixul de marketing 15
  11. 3.1 Produs 15
  12. 3.2 Preţ 18
  13. 3.3. Promovarea 19
  14. În China: Think Local, Act Local 21
  15. Traducerea denumirii Coca-Cola în caractere chinezeşti 22
  16. 3.4. Distribuţie 23
  17. Capitolul 4 24
  18. Concluzii şi propuneri 24
  19. Bibliografie 25

Extras din proiect

Capitolul 1

Istoric

Coca-cola este o băutură răcoritoare în vârstă de peste 100 de ani care a apărut ca orice altceva decât o băutură răcoritoare.

Produsul care a dat cel mai cunoscut gust s-a născut în Atlanta, Georgia, la data de 8 mai 1886. Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a produs conform legendei siropul pentru Coca-Cola într-un vas de aramă pe un trepied, în curtea din spatele casei sale. A dus un borcan cu noul produs la o farmacie de pe aceeaşi stradă, unde a fost testat şi pus în vânzare cu cinci cenţi paharul.

Primul anunţ publicitar pentru "Coca-Cola", a apărut curând în The Atlanta Journal. Dr. Pemberton nu şi-a dat niciodată seama de potenţialul băuturii pe care o crease. Treptat, a vândut părţi ale afacerii sale diferiţilor parteneri şi chiar înainte de moartea sa, în 1888, şi-a vandut acţiunile rămase lui G. Candler. Candler, un om de afaceri din Atlanta cu o mare intuiţie în materie de afaceri, a continuat să cumpere drepturi suplimentare şi a obţinut controlul în totalitate al afacerii. Marca înregistrată "Coca-Cola", folosită pe piaţă din anul 1886, a fost înregistrată la Biroul de Invenţii. Crezând cu fermitate în publicitate, Candler a dezvoltat eforturile depuse de doctorul Pemberton în domeniul marketing-ului, distribuind mii de cupoane pentru o sticlă de Coca-Cola gratuită. A promovat continuu produsul, distribuind suveniruri, calendare, evantaie, ceasuri, urne şi multe altele, toate cu marca înregistrată Coca-Cola. Afacerea a continuat să se dezvolte şi în anul 1894 s-a deschis în Dallas (Texas), prima fabrică de producere a siropului din afara oraşului Atlanta. Altele s-au deschis la Chicago (Illinois) şi la Los Angeles (California), în anul următor.

În următorii 20 de ani, numărul de fabrici a crescut de la 2 la peste 1000, 95% dintre ele fiind în proprietatea localnicilor şi cu angajaţi ai acestora. Odată cu dezvoltarea afacerii, realizarea unui echipament de îmbuteliat de mare viteză şi a unor mijloace de transport tot mai eficiente au permis îmbuteliatorilor să servească mai mulţi clienţi, cu un număr mai mare de produse. Astăzi sistemul de îmbuteliere Coca-Cola constituie reţeaua cea mai mare şi mai răspandita de producţie şi distribuţie din lume.

"Printre factorii care au influenţat performanţa financiară a sistemului Coca-Cola se numară atenţia acordată modernizării echipamentelor de producţie, eficientizării distribuţiei şi optimizarii investiţiilor, precum şi adaptarea la cerinţele consumatorului aflat permanent în căutare de nou".

Coca-Cola a fost întotdeauna o companie tradiţională, care a pus foarte mare preţ pe vechile valori familiale promovate în micile oraşe din Statele Unite ale Americii. Formula acestei bauturi are numele de cod Merchandise 7x şi a rămas aceeaşi încă din anul 1886 păzită sub cele mai înalte norme de securitate.

Până în anul 1892, domnul Candler a impulsionat vânzarea de sirop Coca-Cola, făcând-o să sporească de aproape zece ori. Curând după aceasta şi-a lichidat farmacia „Jacob’s” şi şi-a îndreptat întreaga atenţie spre băuturi răcoritoare. Împreună cu fratele său John S. Candler, cu Frank Robinson, fostul partener al lui John Pemberton, şi cu alţi doi asociaţi, domnul Candler a format în Georgia o corporaţie cu numele de “The Coca-Cola Company”. Capitalul iniţial a fost de 100.000$. Marca înregistrată „Coca-Cola”, folosită pe piaţă din anul 1886, a fost înregistrată la Biroul de Invenţii al Statelor Unite la data de 31 ianuarie 1893 (înregistrarea a fost reînoită periodic).

În 1895, la trei ani după înfiinţarea Companiei Coca-Cola, domnul Candler a anunţat în raportul său anual către acţionari: „Coca-Cola se bea acum în fiecare stat şi teritoriu din Statele Unite”.

Expansiunea internaţională a firmei Coca-Cola a început în 1900 când Charles Howard Candler, fiul cel mare al fondatorului companiei, a luat cu el un borcan de sirop într-o vacanţă în Anglia. A urmat o comandă modestă la Atlanta, de cinci galoane de sirop. În acelaşi an, Coca-Cola a ajuns în Cuba şi Puerto Rico. În primii ani ai secolului trecut s-au construit fabrici de îmbuteliat Coca-Cola în Cuba, Panama, Puerto Rico, Filipine şi Guam. În 1920 a început îmbutelierea într-o fabrică din Franţa, primul îmbuteliator de Coca-Cola de pe continentul european.

În România Coca-Cola este produsă şi distribuită de Coca-Cola HBC România SRL. În prezent Coca-Cola este consumată în toate statele lumii.

Vânzări la nivel mondial

Vânzările la nivel mondial au crescut cu 6%, compania a înregistrat o majorare de 4% pentru băuturile carbogazoase şi de 14% pentru cele necarbogazoase, cum ar fi mărcile de apă îmbuteliată Powerade şi Dasani.

Vânzările au crescut cu 1% in America de Nord şi cu peste 4% în Japonia, însă în Europa au inregistrat o scădere de 2%, fiind afectate în mare parte de vremea nefavorabilă.

În unele state emergente, cum ar fi China, Turcia, Rusia şi India, creşterea vânzarilor a depăşit 10%.

Preview document

Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 1
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 2
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 3
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 4
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 5
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 6
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 7
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 8
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 9
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 10
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 11
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 12
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 13
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 14
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 15
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 16
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 17
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 18
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 19
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 20
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 21
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 22
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 23
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 24
Coca-Cola Market Entry Strategy - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Coca-Cola Market Entry Strategy.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetări de marketing - Coca Cola

Cercetarea de faţă are ca problemă decizională următoarea întrebare: ”Ar fi oportună apariţia pe piaţă a unui nou produs Coca-Cola?”. Populaţia...

Marketing internațional Canada

Statut Canada este un stat federal cu o economie dezvoltata. Forma de guvernamânt este monarhia constitutionala, seful statului fiind Regina...

Mixul de Marketing Coca-Cola

1.DESCRIEREA PIETEI PRODUSULUI Produsul care a dat lumii gustul cel mai cunoscut s-a născut în Atlanta, statul Georgia, la data de 8 mai 1886. Dr....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Istoria Coca Cola

Coca-Cola and Pepsi-Cola are among the most successful products in the whole history of business. Coca-Cola is said to be the second most...

Ai nevoie de altceva?