Comparație între BRD și Banca Transilvania

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 7393
Mărime: 86.91KB (arhivat)
Publicat de: Sergiu Drăghici
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Introducere în lumea bancară

Banca este o institutie financiară care are ca obiect principal de activitate atragerea de depozite si acordarea de credite. Băncile sunt organizate sub forma unei societăti comerciale pe actiuni si îsi desfăsoară activitatea sub supravegherea băncii centrale.

Sistemul bancar este structurat în general pe două nivele :

- primul nivel cuprinde o singură entitate - Banca Centrală a Statului (sau natională) cu atributii privind politica monetară, valutară, de credit si de plăti, precum si cu atributii în materia autorizării si supravegherii (prudentiale) bancare

Banca Centrală este, de regulă, singura institutie autorizată să emită monedă. Aceasta răspunde Guvernului sau direct Parlamentului si este o institutie non-comercială.

- al doilea nivel cuprinde, în principal, băncile specializate, institutii autorizate să desfăsoare activităti de atragere de depozite si de acordare de credite în nume si în cont propriu.

Cel mai important segment al băncilor specializate este constituit de băncile comerciale. Acestea dispun de o numeroasă retea de agentii care oferă prin servicii bancare direct populatiei sau întreprinderilor. Băncile de investitii, spre deosebire de cele comerciale actionează preponderent pe piata financiară si nu interactionează direct cu populatia. În rândul băncilor specializeze se încadrează si băncile de credit ipotecar sau casele de economii pentru domeniul locativ, care oferă credite ipotecare pentru locuinte persoanelor fizice sau juridice.

Activitatea bancară, cuprinzând atragerea de depozite si acordarea de credite ca operatiuni bancare principale, precum si serviciile bancare conexe si accesorii, este o activitate economică de interes public foarte atent reglementată. Băncile se constituie în majoritatea legislatiilor sub forma societătilor pe actiuni, iar la constituire fondatorii trebuie să dispună de un capital social care depăseste cu mult cerintele unei societăti pe actiuni obisnuite.

În România, pentru a se putea initia constituirea unei societăti bancare fondatorii trebuie să dispună de 37 milioane RON (peste 10 milioane €) capital social în formă bănească. Băncile specializate trebuie să respecte atât legislatia societătilor comerciale, pe cea specială în domeniu (precum Legea Bancară) precum si reglementările emise de Banca Centrală a statului pe teritoriul căruia îsi desfăsoară activitatea.

Capitolul 1. Prezentarea bancilor

BRD - Groupe Société Générale ocupa locul doi pe piata bancara românească, după activele bancare.

Cu o capitalizare de 6 miliarde euro la sfârşitul lunii iunie 2007, BRD - Groupe Société Générale deţine prima poziţie, conform acestui indicator, între societăţile din domeniul financiar, listate la Bursa de Valori Bucureşti şi a doua poziţie după acelaşi nivel al capitalizării bursiere dacă luăm în considerare toate companiile listate la BVB, indiferent de domeniu.

BRD - Groupe Société Générale este prezentă în toate judeţele României printr-o reţea de peste 600 de agenţii şi peste 900 ATM-uri. În luna iunie 2007, BRD număra 2,2 milioane clienţi activi individuali şi corporativi şi peste 2 millioane de carduri. Calitatea servicilor este garantată de cei peste 7500 de profesionişti care formează echipa BRD.

Acţionarul principal al BRD este Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro, ale cărui servicii sunt utilizate de 22,5 milioane clienţi din întreaga lume.

Sigla este reprezentata de un patrat ce inspira echilibru,putere si stabilitate,aceasta idee fiind accentuata si de impartirea in mod egal a formei geometrice. Culorile prezente in logo, rosu si negru, sunt puternic contrastante. Rosu semnifica vitalitate si dinamism in timp ce negru implica ideea de sobrietate si rigurozitate. Gravitatea celor doua culori este ameliorata de alb care inspira totodata deschidere si luminozitate. Distribuirea titlului BRD Societe Generale in format orizontal reprezinta capacitatea bancii de adaptare si flexibilitate.

BRD - Groupe Société Générale este cea mai mare banca privata din Romania.

Ocupa locul doi in topul companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti dupa criteriul capitalizarii de piata si este a doua banca din sistem dupa totalul activelor.

Obiectivul BRD - Groupe Société Générale este sa creasca fondul de comert pe cele trei piete: retail, IMM-uri si mari corporatii. In acest sens, banca duce o politica de crestere durabila, bazata pe o dezvoltare selectiva a produselor si serviciilor sale, pe inovare si pe o extindere sustinuta a retelei sale de agentii.

Strategia BRD - Groupe Société Générale se integrează în strategia globală a Grupului Société Générale: păstrarea echilibrului între portofoliul de servicii şi profilul de risc, pentru asigurarea dezvoltării şi rentabilităţii pe termen lung, în paralel cu menţinerea eforturilor pentru asigurarea unei eficacităţi operaţionale.

Reuşita acestei strategii de dezvoltare se bazează şi pe eforturile colaboratorilor BRD din România, care împărtăşesc valorile Grupului Société Générale.

În acest sens, BRD-Groupe Société Générale îşi va urmări politica de investiţii susţinute în vederea adaptării dispozitivului său comercial la specificul pieţei româneşti, realizării la scară largă a procesărilor şi diversificării gamei sale de produse şi servicii.

A. BANCĂ DE RETAIL

Banca numără peste 1,4 milioane clienţi persoane fizice si peste 1,4 milioane deţinători de carduri. Cota sa de piaţă variază între 15% şi 20%, în funcţie de produse. Se numără printre liderii pieţei cardurilor bancare şi a creditelor pentru consum.

Activitatea de credite de consum la locul de vânzare se derulează prin intermediul filialei specializate, BRD Finance Credite de Consum.

DISTRIBUŢIE, PRODUSE ŞI PIEŢE

Filosofia de bază care ghidează aceste activităţi este promovarea unor politici de marketing şi vânzări mai apropiate de client. Acest pol concentrează activitatea de marketing (analiza comportamentelor şi aşteptărilor clienţilor, observarea pieţei şi concurenţei, crearea noilor produse) şi aspectul comercial (definiţia politicii comerciale, fixarea obiectivelor şi urmărirea realizării lor). Printre obiectivele prioritare ale acestei echipe figurează adaptarea şi îmbogăţirea ofertei (cu produse precum leasingul sau factoringul intern), precum şi dezvoltarea canalelor alternative de distribuţie din perspectiva creării unei bănci Multicanal.

Preview document

Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 1
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 2
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 3
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 4
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 5
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 6
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 7
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 8
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 9
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 10
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 11
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 12
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 13
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 14
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 15
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 16
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 17
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 18
Comparație între BRD și Banca Transilvania - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Comparatie intre BRD si Banca Transilvania.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza comparativă a politicii de marketing în domeniul financiar - bancar - BRD

I. Prezentarea domeniului financiar-bancar romanesc 1.1. Structura si evolutia sistemului bancar În perioada economiei cu planificare centrala,...

Analiza comparativă dintre BRD și BCR

CAPITOLUL I DATE GENERALE PRIVIND BĂNCILE BRD ŞI BCR 1.4 Banca Română de Dezvoltare Banca Română pentru Dezvoltare este o bancă de tradiţie în...

Analiza comparativă BRD-GSG - Banca Transilvania

A. PREZENTARE GENERALĂ A BĂNCILOR BRD – prezentare generală BRD – Groupe Société Générale SA (“BRD” sau “Banca”), societate pe acţiuni cu capital...

Marketing Financiar Bancar

Unitatea de curs 1 - Cadrul si problemele marketingului financiar- bancar OBIECTIVE Odata cu parcurgerea acestei unitati de curs veti putea sa:...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Analiza Mixului de Marketing BRD

INTRODUCERE Problematica studiată În prezenta lucrare intitulată „Mixul de marketing bancar la BRD Mediaş” s-a realizat Studiul de caz pentru...

Mijloacele Electronice de Plată Folosite în Economiile Moderne

INTRODUCERE Extinderea informaticii în sfera activităţilor bancare, a făcut posibilă apariţia unei noi forme a banilor, „banii electronici”,...

Lucrare de practică - BRD

MotivaTie Criteriile în baza carora am ales sa efectuez stagiul de practica la Banca Româna pentru Dezvoltare BRD - Groupe Société Générale au...

Monedă Electronică

1. Introducere Utilizarea numerarului în zilele noastre ar putea suferi schimbări radicale în viitorul apropiat. Spre exemplu, băncile, care...

Produse și Servicii Bancare

I. Piaţa bancară în România Gradul de bancarizare în România este încă redus, consideră reprezentanţi ai mediului bancar. Gradul de concentrare...

Utilizări și limite ale monedei electronice

1. Introducere Utilizarea numerarului în zilele noastre ar putea suferi schimbări radicale în viitorul apropiat. Spre exemplu, băncile, care...

Piața cardurilor în România

Capitolul 1. Aparitia si dezvoltarea cardurilor in Romania 1.1.Definitie.Istoric Cardul este un intrument de plată electronică, respectiv un...

Analiza Pieței Creditelor Auto în România

Creditul auto Într-o economie funcţională, un număr important de agenţi economici şi persoane fizice nu dispund de suficiente mijloace băneşti...

Ai nevoie de altceva?