Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4831
Mărime: 57.80KB (arhivat)
Publicat de: Adonis Constantin
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Introducere

Ca orice teorie nouă de management, marketingul ţine pasul cu noile tehnologii. De la mesajele transmise pe canalele tradiţionale (televiziune, radio, reviste, ziare, evenimente de relaţii publice, reclame indoor şi outdoor), marketingul se mută în spaţiul virtual în încercarea de a atrage şi de reţine noi clienţi. La modul general, putem spune că marketingul online reprezintă forma de promovare şi vânzare de servicii şi produse pe piaţa virtuală.

Marketingul online este un instrument de afaceri ce oferă posibilităţi enorme la un cost minimal. Din ce în ce mai multe companii din toate sectoarele economice încep să realizeze potenţialul enorm al noului mediu de comunicaţie electronică – Internetul. Pentru a avea acces la un auditoriu de câteva milioane de spectatori şi potenţiali clienţi, marile reţele de televiziune au preţuri de ordinul zecilor sau sutelor de mii de dolari pentru spoturi publicitare de câteva secunde. Pentru a atinge o asemenea audienţă, doar giganţi ca IBM, Coca-Cola sau Ford îşi puteau permite campanii publicitare de milioane de dolari. Însă prin Internet orice companie îşi poate asigura o prezenţă neîntreruptă, 24 ore pe zi, 365 zile pe an, pentru preţuri incomparabil mai mici.

La nivel operaţional, folosirea tehnologiei Internet duce la eficientizarea activităţii globale a firmei, a alianţei din care face parte, a lanţului valoric în care se implică, prin Internet creându-se astfel valoare. Beneficiarii acestei valori sunt firmele, statul, consumatorii.

Noile tehnologii de comunicare oferă o serie de oportunităţi dar şi dificultăţi. Activităţile de marketing sunt afectate de o serie de schimbari, precum: competiţia strânsă, creşterea puterii consumatorilor, existenţa unor consumatori mult mai bine informaţi, luarea în considerare de către consumatori a preţului şi a raportului calitate/preţ, asemănarea mărcilor şi scăderea loialităţii faţă de o anumită marcă, scăderea eficacităţii publicităţii în masă, creşterea rolului marketingului direct şi a relaţiilor publice.

În această lucrare, voi încerca să demonstrez că marketingul online reprezintă o nouă eră în marketing, că este o continuare a acestuia. Pentru aceasta, voi incerca să menționez câteva aspecte legate de marketingul online, ca și, S.E.O. și rețelele de socializare. Voi realiza o comparaţie între 3 site-uri web și relationship marketing.

Abordarea tradiţională a marketingului şi-a dovedit foarte bine eficienţa în domeniul afacerilor până în prezent, dar odată cu trecerea de la economia industrială la cea informatională, tot mai des se pune problema adecvării practicilor convenţionale de marketing la noile strategii utilizate.

Apariția World Wide Web-ului

A deschis o nouă eră a marketingului. În această eră a tehnologiei informaţionale consumatorii fac schimb de roluri cu firma, ei fiind cei care ţintesc firma. Firmele trebuie să regândească modul în care identifică, realizează şi furnizează valoarea consumatorilor. Web-ul nu este asemănător niciunui alt canal de distribuţie care a existat în trecut. Are câteva caracteristici aparte, pe care agentul de piaţă trebuie să le ia în considerare, în vederea obţinerii unui maximum de beneficiu.

Unul dintre cele mai importante atuuri ale Web-ului este reţeaua sa globală. Punând informaţii referitoare la o anumită organizaţie pe Internet, clienţi din întreaga lume dispun de acestea, indiferent de zi sau de oră. Clienţii de oriunde pot accesa materialul promoţional, la o oră convenabilă pentru ei, fără a fi nevoiţi să depună eforturi consistente pentru a găsi oamenii responsabili cu vânzările. Literatura promoţională poate face uz de capacitţăile complete ale Internetului, aceasta incluzând fotografii color şi grafice, sunete, animaţii şi chiar materiale video, la o parte din costul producerii unor broşuri tipizate, de exemplu. Aceste broşuri multimedia pot fi actualizate rapid şi des (atât cât este necesar), ceea ce conferă un mare potenţial de promovare pentru ofertele recente şi un înalt nivel de flexibilitate.

O versiune electronică a unei broşuri cu materiale promoţionale nu este suficientă. Conţinutul şi forma trebuie adaptate, astfel încât să se poată profita de puterea Internetului, iar “uneltele” de navigare trebuie incluse pentru a se evita rătăcirea utilizatorilor printre datele numeroase. Conţinutul unui site trebuie să fie relevant pentru nevoile vizitatorilor, uşor de folosit, cu un design atractiv şi să includă link-uri logice pentru arii de interes principal. O simplă vizitare a unui site nu este suficientă. Acesta trebuie modificat cu regularitate şi trebuie să fie captivant, pentru a induce utilizatorilor dorinţa de a reveni şi cu altă ocazie.

Spre deosebire de tehnicile de marketing tradiţionale, în cazul marketingului online clientul este cel care se adresează organizaţiei, iar nu invers. Pe Internet, clientul este cel care caută în mod activ informaţii. Organizaţia are acces la persoane deja interesate de ceea ce ea are de oferit. Chiar şi atunci când sunt folosite principii tradiţionale de publicitate, este de dorit ca publicul-ţintă să fi manifestat un interes prealabil în ceea ce priveşte produsul, serviviul etc.

Preview document

Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 1
Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 2
Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 3
Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 4
Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 5
Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 6
Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 7
Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 8
Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 9
Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 10
Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 11
Comparație între Orange, Cosmote și Vodafone în mediul online - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Comparatie intre Orange, Cosmote si Vodafone in Mediul Online.docx
  • COPERTA.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Legea Camaraderiei Orange vs Vodafone

Conform Legii Camaraderiei competitia e benefica si trebuie privita cu bucurie deoarece aceasta stimuleaza consumul si creste dimensiunea pietii....

Ai nevoie de altceva?