Comportamentul consumatorului - lame de ras

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4151
Mărime: 40.75KB (arhivat)
Publicat de: Adonis Negru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: monoranu adrian
comportamentul consumatorului anul 2

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1 PREZENTAREA PRODUSULUI 3
  2. CAPITOLUL 2 PROCESUL DECIZIONAL DE CUMPĂRARE 5
  3. A. CONŞTIENTIZAREA NEVOII 5
  4. B. CĂUTAREA INFORMAŢIEI 6
  5. C. EVALUAREA VARIANTELOR 7
  6. D. CUMPĂRAREA 7
  7. E. EVALUAREA DUPĂ CUMPĂRARE 8
  8. CAPITOLUL 3 INFLUENŢE ASUPRA PROCESULUI DECIYIONAL DE CUMPĂRARE 9
  9. A. INFLUENŢELE PSIHOLOGICE 9
  10. B. INFLUENŢELE SOCIOCULTURALE 10
  11. C. INFLUENŢE SITUAŢIONALE 11
  12. D. MIXURILE DE MARKETING ALE OFERTANŢILOR 11
  13. CAPITOLUL 4 ORIENTAREA DE MARKETING A “GILLETTE” 12
  14. CAPITOLUL 5 TENDINŢE PRIVIND COMPORTAMENTUL CONSUMATORILOR 14

Extras din proiect

Capitolul 1

În zilele noastre, aparatul de ras este o necesitate pentru marea majoritate a oamenilor şi mai ales a bărbaţilor, acesta fiind un produs util pentru igiena personală.

Aceştia nu vor scăpa niciodată de corvoada bărbieritului de zi cu zi, sau aproape. Un bărbat petrece 3.000 de ore din viaţa, bărbierindu-se, ceea ce înseamnă 140 de zile. Şi aceasta pentru că trebuie să îndepărteze în fiecare zi între 6.000 si 25.000 de fire de păr ce acoperă aproape o treime din faţă. Iar firele sunt rebele, căci cresc până la 0,40 milimetri în fiecare zi şi aproape 13,7 centimetri într-un an, dacă nu se bărbieresc.

Un studiu realizat în anul 2004 arată că:

• 65% dintre barbati se rad in fiecare zi

• 7% dintre barbati poarta barba

• 22% poartă mustaţă

Cererea pentru acest produs este o cerere primară, întrucât aparatul de ras se foloseşte de către consumatorul final în forma şi cu scopul pentru care a fost proiectat.

Aparatele de ras nu prezintă sezonalitate, neexistând o perioadă de timp sau un anotimp preferat pentru bărbierit. Însă acest produs poate avea o cerere mai mare în preajma sărbătorilor de Crăciun şi celor de Paşti deoarece acest produs este oricând binevenit şi poate reprezenta cadoul perfect pentru un bărbat astfel multe campanii în preajma sărbătorilor sună în genul “ Un cadou pentru un barbat care se respecta” şi se adresează în special femeilor.

Segmentarea pieţei

Cumpărătorii sunt foarte numeroşi, foarte risipiţi şi foarte variaţi în ceea ce privesc aparatele de ras, un produs atât de util în zilele noastre.

Deoarece cumpărătorii au nevoi şi dorinţe unice, fiecare cumpărător reprezintă în mod potenţial o piaţă separată. În mod ideal, un ofertant ar putea să elaboreze un program de marketing pentru fiecare cumpărător.

Segmentarea pieţii se face în funcţiile de criteriile: sociodemografice, psihografice, economice şi comportamentale dar trebuie avută în vedere şi gama sortimentală a aparatelor de ras.

Pe piaţa aparatelor de ras se identifică două mari segmente şi anume aparate de ras pentru bărbaţi şi aparate de ras pentru femei.

În cadrul pieţei aparatelor de ras pentru bărbaţi există aparate de ras de unică folosinţă şi aparate de ras cu cap detaşabil, care se poate schimbă.

Purtătorii cererii pentru aparatele de ras de unică folosinţă sunt bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 15 – 25 ani , persoane cu venituri medii- mici, educaţie medie. Aceste aparate de bărbierit sunt cumpărate nu numai de către consumatorii fideli acestei categorii de aparate de ras, ci sunt cumpărate şi în situaţii speciale (de exemplu: într-o excursie).

În ceea ce priveşte aparatele de bărbierit cu cap detaşsbill, acestea sunt cele preferate de către consumatorii din mediul urban, cu venituri medii- mari (500 RON – 1000 RON).

În cazul pieţei aparatelor de ras pentru femei există aceleaşi categorii de produse şi anume: aparate de ras de unică folosinţă şi aparate de ras cu cap detaşabil.

Cererea pentru acest produs în rândul femeilor este mult mai mică decât în cazul bărbaţilor.

Purtătorii cererii în cadrul pieţei aparatelor de ras de unică folosinţă sunt femeile cu venituri mici, educaţie medie, mediul urban cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 ani.

Aparatele de ras cu cap detaşabil sunt adresate femeilor din categoria celor cu venituri medii (500 RON – 700 RON), zona urbană, educatie medie-superioară care îşi doresc o epilare mai bună decât în primul caz.

Nonconsumatorii sunt persoanele care nu au încă nevoie de acest produs şi anume persoanele cu varsta sub 15-16 ani (depinde de la persoană la persoană) şi persoanele care nu agrează această metodă de îndepărtare a părului nedorit.

Ofertanţii de pe piaţa aparatelor de ras sunt atat de provenienţă română cât şi străină. De exemplu Gillette, liderul pe piaţa aparatelor de bărbierit este brand al companiei “Procter& Gamble“ care are reprezentanţă şi în România, deci putem spune că produsele sunt de provenienţă română, BIC şi Wilkinson Sword sunt de provenienţă straină şi anume din Franţa respectiv Anglia.

Preview document

Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 1
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 2
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 3
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 4
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 5
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 6
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 7
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 8
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 9
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 10
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 11
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 12
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 13
Comportamentul consumatorului - lame de ras - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului - Lame de Ras.doc

Alții au mai descărcat și

Pixul Logan - analiză în vederea fabricării și comercializării

I.PIATA 1.Descriere Obiectul de activitate al firmei „Byro” este productia si comercializarea pixurilor. Activitatea firmei se va desfasura în...

Comportamentul consumatorului - gel de duș Nivea

Cap. 1 Prezentarea produsului gel de dus Gelul de dus este un produs atat cosmetic cat si de igiena. Majoritatea marcilor de gel de dus,...

Comportamentul consumatorului

Introducere Proiectul are ca subiect central consumatorul, element important căruia orice întreprindere acordă o importanţă sporită. Am urmărit...

Procesul decizional de cumpărare al unui mobilier de dormitor

1.Identificarea nevoii Nevoia unui nou dormitor a aparut o data cu deteriorarea vechiului meu sifonier care necesita reparatii lunar si in plus...

Procesul decizional de cumpărare a unui autoturism nou - Dacia Duster

PROCESUL DECIZIONAL DE CUMPARARE A UNEI MASINI NOI Pentru a-mi procura un anumit produs sau serviciu, voi trece printr-un proces de luare a...

Procesul decizional de cumpărare a unei centrale

Microcentralele murale sunt instalaţii termice performante de încălzire şi apă caldă, destinată caselor familiare sau apartamentelor cu suprafaţă...

Responsabilitatea Socială Corporativă

Responsabilitatea etică şi socială în marketing. Un marketing intern eficace trebuie să fie dublat de un pronunţat simţ al responsabilităţii...

Analiza comportamentului consumatorului

Studierea comportamentului consumatorului cu privire la cumpărare presupune, în fapt, analiza comportamentului fiinţei umane, ceea ce nu este deloc...

Ai nevoie de altceva?