Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 9380
Mărime: 42.80KB (arhivat)
Publicat de: Ofelia Filip
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nichifor Bogdan
COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI PE SEGMENTUL MEZELURI CRUD-USCATE

Cuprins

  1. Capitolul I. Cris-Tim. Prezentarea firmei. Mezeluri crud-uscate comercializate 2
  2. Capitolul II. Piaţa mezelurilor. Dinamică şi segmentare 4
  3. Capitolul III. Factori care influenţează comportamentul consumatorilor de mezeluri crud-uscate 6
  4. III.1. Factori culturali 6
  5. III.2. Factori sociali 9
  6. III.3. Factori psihologici 10
  7. III.4. Factori personali 11
  8. Capitolul IV. Tendinţe şi strategii 16
  9. Bibliografie 18

Extras din proiect

Capitolul I

CRIS-TIM. Prezentare firmă.

Mezeluri crud-uscate comercializate.

CRIS-TIM este o afacere de familie administrată cu seriozitate şi responsabilitate. In 1992 afacerea de familie era reprezentata doar de un chiosc alimentar dar în 2007 ea reprezintă un grup puternic, unul din liderii pe piaţa mezelurilor. Grupul CRIS-TIM reprezintă o forţă susţinută de toate companiile membre ale sale: Cristim 2 Prodcom (specializată în marketing, vânzări şi distribuţie de mezeluri); Recunostinta Prodcom Impex (fabricile de la Filipeştii de Pădure, în judetul Prahova, cu peste 1500 de angajaţi); Eco-Ferm (patru ferme pentru creşterea porcilor, a bovinelor, a ovinelor, o fermă piscicolă, precum şi o fermă de culturi vegetale pe o suprafaţă de 2000 ha); Sensconstruct (dezvoltare imobiliară şi construcţii).

În cele patru unităţi de producţie distincte se obţin specialităţile şi şuncile, produsele crud-uscate, pateurile şi mezelurile fiert-afumate. CRIS-TIM a alocat în 2006 peste 6 milioane de euro, după ce în 2005 a investit 12 milioane de euro pentru mărirea spaţiului de producţie de la 9.000 de metri pătraţi la 15.000 de metri pătraţi.

Noile fabrici au asigurat o creştere a capacităţilor de producţie, care au ajuns la 160-170 tone în 2006. CRIS-TIM dispune de cele mai noi tehnologii din domeniu. În fabricile sale, liniile de producţie sunt proiectate după standarde europene. CRIS-TIM are un modern laborator fizico-chimic, laborator în care s-a investit un milion de euro. Laboratorul permite independenţa din punct de vedere al analizei de fiecare zi a sarjelor procesate Fabricile de mezeluri de la Filipestii de Padure reprezintă cea mai importantă investiţie românească din această zonă.

CRIS-TIM deţine certificatul de calitate ISO 9001, eliberat de către Germanischer Lloyd, precum si certificarea HACCP ceea ce înnseamnă, pe scurt, că toata organizarea producţiei respectă exigenţele de siguranţă alimentară cerută de Comunitatea Economică Europeană. Mezelurile CRIS-TIM sunt transportate şi comercializate în condiţii care respectă cu stricteţe normele igienico-sanitare în vigoare, astfel încât consumatorii de toate vârstele să se poată bucura de alegerea lor în deplină siguranţă.

CRIS-TIM oferă o gamă variată de mezeluri clasice, mezeluri vegetale sau mezeluri pentru copii. Valorile mărcii i-au adus, în timp, notorietate, bună reputaţie şi loialitate. Sub umbrela CRIS-TIM au fost lansate pe rând celebrul Salam Săsesc, Forzoso, Galinia, mezelurile vegetale şi mezelurile crud-uscate.

Mezelurile crud-uscate marca CRIS-TIM sunt:

- Salam Napoli - baton de 490 gr.;

- Salam Chorizo – baton de 230 gr.;

- Salam Sinaia – baton de 500 gr.;

- Salam Bănăţean – baton de 340 gr.;

- Salam Ţărănesc – baton de 370 gr.

Toate aceste mezeluri sunt ambalate individual într-o pungă care să asigure mediul uscat. Reprezintă gama Premium a companiei CRIS-TIM. Caracteristici: materie primă atent selecţionată, produse de bază, etichete cu informaţii atent selecţionate.

Distribuţia mezelurilor se realizează cu forţe proprii. Utilizând propriile maşini şi oameni, CRIS-TIM poate deţine controlul riguros în respectarea condiţilor igienico-sanitare şi de transport. Peste 400 de maşini transportă mezelurile din fabrici în centrele logistice Cris-Tim din toată ţara. Din centrele logistice, mezelurile sunt transportate de către echipele Cris-Tim în peste 6,000 magazine din ţară.

Cris-Tim utilizează propriul canal de vânzare cash & carry, cu 10 puncte de lucru distribuite la nivel naţional. Fiecare locaţie Cris-Tim cash & carry are magazin de prezentare prin care comercializează mezeluri en gros şi en detail. Reţeaua de magazine Cris-Tim este dezvoltată în principal în Bucureşti, unde acoperă toate zonele importante dar şi în provincie. Acum se află în plin proces de extindere la nivel naţional.

Capitolul II

Piaţa mezelurilor

Dinamică şi segmentare

Mezelurile reprezintă categoria cu cea mai mare fragmentare dintre toate bunurile de larg consum. La nivel naţional se detaşează 10 jucători puternici, dar la nivel local este influenţată determinant de producătorii zonali. În România funcţionează aproximativ 1500 de producători. Dintre primii cinci, unul singur (Cris-Tim) deţine o cotă de piaţă de peste 10%, restul având între 5% şi 8%. Deci putem vorbi de o piaţă fragmentată. Piaţa este deocamdată excesiv atomizată, cu capacităţi de producţie excedentare, bazate doar pe materie primă din import. De aceea, importurile de porci vii în echivalent carcasa, carne şi slănină au crescut de la circa 84 mii tone în anul 2000 la peste 233 mii tone în anul 2006, în cea mai mare parte folosite ca materii prime pentru producătorii de mezeluri.

Aderarea la Uniunea Europeană, mai corect spus aplicarea legislaţiei europene, era aşteptată să elimine de pe piaţă furnizorii care nu îndeplinesc condiţii minime sanitar-veterinare şi de siguranţă alimentară. Deocamdată, aderarea nu a produs acest efect; pe piaţa mezelurilor încă acţionează, de-a valma, fabricanţi cu reputaţie de zeci de ani făurită pe piaţa comună europeană, producători autohtoni cu renume construit sau reconstruit în ultimele decenii şi firme despre care nu se ştie nici măcar ce fel de carne prelucrează şi in ce condiţii. Reprezentanţii CRIS-TIM consideră că legislaţia excesiv de permisivă şi politicile guvernamentale în domeniu (care nu penalizează abaterile de la legislaţie) sunt cauzele determinante ale fragmentării pieţei.

Preview document

Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 1
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 2
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 3
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 4
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 5
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 6
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 7
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 8
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 9
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 10
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 11
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 12
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 13
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 14
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 15
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 16
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 17
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 18
Comportamentul consumatorului pe segmentul mezeluri crud-uscate - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului pe Segmentul Mezeluri Crud-Uscate.doc

Alții au mai descărcat și

Influențele culturale asupra comportamentului consumatorului de produse electrocasnice mici

INTRODUCERE Lucrarea de faţă îşi propune să analizeze comportamentul consumatorului în procesul decizional de cumpărare a produselor...

Evoluții și caracteristici ale pieței în domeniul produselor din carne de pasăre și ouă de consum

Cap. 1 Piaţa şi caracteristicile acesteia din perspectiva marketingului 1.1 Accepţiunile pieţei În lucrarea „Marketing. Dicţionar explicativ”,...

Strategie de comunicare prin social media - Strongbow

Introducere - BRANDING ȘI STORYTELLING (de ce sunt necesare?) În prezent, branding-ul este perceput ca o activitate de management, însă nu se...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Analiza diagnostic la SC Agricola Internațional SA

Prezentare 1. Numele Firmei: SC. AGRICOL A INTERNAŢIONAL S.A. BACĂU 2. Codul unic de înregistrare: 2816014 3. Stare societate: ÎNREGISTRAT din...

Ai nevoie de altceva?