Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 6300
Mărime: 107.71KB (arhivat)
Publicat de: Codin Iliescu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Vopsea de păr

Comportamentul consumatorului

Rezumat introductiv

Schimbarea culorii părului a fost o preocupare pentru femei încă din antichitate. În ultimii 50 de ani această practică s-a extins foarte mult; astăzi nu numai femeile îşi “ascund” firele albe de păr ci şi bărbaţii. Se estimează că 40 % din femei îşi colorează părul fie pentru a-şi ascunde părul alb, fie pentru a schimba culoarea părului natural sau a-i da reflexe fanteziste.

Dificultatea de ordin tehnic la produsele de colorare rezidă în amestecul componenţilor pentru obţinerea culorii estetic satisfăcătoare şi, în acelaşi timp, strălucitoare. Strălucirea este generată de produsele de condiţionare utilizate la finalul vopsirii, iar principiul constă în reunificarea cuticulelor capilare care au fost denaturate la trecerea pigmenţilor. Culoarea şi strălucirea la o vopsea nu reprezintă singurele deziderate. Alt obiectiv important de ordin tehnic se reflectă în persistenţa culorii. S-a descoperit că aceasta este posibilă prin mărirea cantităţii de pigment. Evident, cu cât volumul pigmentului utilizat în formulă este mai mare, cu atât acesta va părăsi fibrele capilare după o perioadă mai îndelungată.

În România, cererea de vopsele şi produse pentru îngrijirea părului a crescut odată cu schimbarea sistemului politic şi pătrunderea femeilor în domenii din ce în ce mai diferite. Femeile doresc să arate din ce în ce mai bine şi sunt conştiente că trebuie să se îngrijească.

Gerocossen este singura companie producătoare care comercializează un produs specializat, destinat barbaţilor grizonaţi: este vorba de şamponul colorant Gerocossen Manly, în trei variante de culoare, negru, şaten şi blond.

1. Prezentarea produsului generic

Piaţa produselor de colorare a părului: vopsele, pudrelor decolorante, tratament colorant direct, se caracterizează prin concentrare, stabilitate şi concurenţă intensă. În prezent, oferta producătorilor autohtoni şi a celor internaţionali este suficient de variată, astfel încât să acopere o gamă largă de preferinţe, nu doar ca gamă coloristică, ci şi din perspectiva categoriilor de venituri ale utilizatorilor.

Vânzările de vopsea de păr din România ar putea depăşi anul acesta 22 de milioane de euro, în creştere cu 30% faţă de anul trecut. Raportat la evoluţia vânzărilor mondiale de vopsea de păr şi comparativ cu pieţele din regiune, piaţa de profil din România a avut o evoluţie relativ lentă în ultimii ani. Totuşi, consumul de vopsea din ţara noastră reprezintă doar 0.3% din cel mondial, valoare considerată mică în raport cu potenţialul pieţei de profil. În 2004, vânzările au înregistrat cea mai mare creştere din ultimii ani, de peste 20%, pâna la 17 milioane de euro (21 milioane de dolari).

Primii cinci jucători de pe piaţa românească sunt Henkel&Schwarzkopf (Palette), Papillon&Miralon (Loncolor), Procter&Gamble (Wella şi Londa), Aroma şi Geroccossen, care deţin circa 77,2% din piaţă, ca volum şi 73,6% ca valoare.

În ceea ce priveşte raportul dintre produsele fabricate în Romania şi cele de import, piaţa este dominată de importatori cu o cotă de piaţă de 69,59%, ca volum şi 73,5%, ca valoare, în vreme ce producătorii locali, precum Geroccossen şi Papillon ocupă 30,1%, ca volum şi 26,5%, ca valoare. Canalele de distribuţie ale acestor produse sunt magazinele de cosmetice, care deţin încă cea mai mare pondere în vânzările vopselelor de păr, urmate de magazinele medii şi mici, supermarket-uri şi magazine universale.

Lipsa educaţiei referitoare la beneficiile acestor produse, precum şi nivelul scăzut de trai, plasează România pe un loc codaş, în urma Poloniei sau chiar a Bulgariei. O româncă cheltuieşte pe vopsea de păr de patru ori mai puţin decât o consumatoare din Germania şi de 1,5 ori mai puţin decât una din Polonia. Lipsită de loialitate faţă de mărci, ea aleargă încă între branduri şi tipuri de coloranţi, atrasă de avantajele oferite agresiv în reclame. Cele mai vândute rămân vopselele pentru colorare permanentă. Româncele se vopsesc în general acasă, în medie o dată la două luni, iar factorii decisivi în alegerea produsului sunt preţul şi rezistenţa culorii.

Evaluată la 27,5 milioane de euro şi la un volum de 12 milioane de bucăţi vândute, piaţa oferă în acest moment o varietate de produse, de la cele specializate, nuanţatoare, vopsele kit şi demi-kit, permanente şi semipermanente, până la produse naturale sau care acoperă în totalitate firele albe de păr. Produsele cele mai achiziţionate sunt cele cu acţiune permanentă. Acestea deţin cea mai mare pondere din total piaţă, atât în volum, cât şi în valoare (peste 90%).

Dacă în perioada septembrie 2004-august 2005 vopseaua permanentă înregistra 89,6% ca importanţă în volum, în perioada similară din 2006 cifra este în creştere, ajungând la 92,1%, potrivit unui studiu efectuat de compania de cercetare de piaţă MEMRB România. Următoarele produse în topul vânzărilor sunt coloranţii temporari de păr, în scădere de la 9,3% în perioada septembrie 2004-august 2005 la 7,4% în intervalul septembrie 2005-august 2006, ca importanţă în volum, şi de la 6,2 la 5%, ca importanţă în valoare. Deşi deţin o cota mică de piaţă, şampoanele semipermanente sunt în scădere atât volumic, cât şi valoric, de la 1,1% la 0,5%, şi respectiv de la 1,4 la 0,8%.

Tipuri de vopsele de păr

1. Coloranţi temporari

Aceştia durează între 1-5 spălări. Moleculele de pigment sunt prea mari pentru a pătrunde în firul de păr şi atunci ele îl îmbracă pe exterior. Disponibili în mai multe variante (spray, spumă sau şampon), sunt ideali pentru intensificarea nuanţei naturale a părului, dar nu pot acoperi firele albe.

2. Vopsele semipermanente

Acestea conţin molecule mai mici, care pătrund sub cuticule (solzii foarte fini ai fibrei capilare) şi sunt mai greu de îndepartat (rezistă până la 6-8 spălări).

De asemenea, dau părului culori strălucitoare, foarte intense, care dispar treptat; nu conţin însă peroxid sau amoniac şi nu pot deschide părul.

3. Nuanţatori ton pe ton

Se mai numesc şi vopsele demipermanente şi includ în formula lor puţin peroxid, pentru a deschide cuticulele, lasând astfel moleculele mici de pigment să pătrundă în interiorul firului de păr. Rezistă aproximativ 24 de spălări şi acoperă mai mult de 70% dintre firele albe; nu au o cantitate îndeajuns de mare de peroxid pentru a deschide nuanţa părului. Rădăcinile sunt foarte puţin vizibile când culoarea începe să se atenueze.

Preview document

Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 1
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 2
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 3
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 4
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 5
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 6
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 7
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 8
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 9
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 10
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 11
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 12
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 13
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 14
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 15
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 16
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 17
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 18
Comportamentul consumatorului - vopsea de păr Loncolor - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul Consumatorului - Vopsea de Par Loncolor.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza pieței produsului vopsea de păr

Previziuni asupra pietei.Perspective asupra dezvoltarii pietei Capitolul 1. Scurt istoric a vopselei de par la nivel mondial si national...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?