Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4512
Mărime: 116.96KB (arhivat)
Publicat de: Angela Manolache
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nichifor Bogdan, Olariu Diana
Universitatea "Vasile Alecsandri" Bacău Facultatea de Ştiinţe Economice Marketing

Extras din proiect

INTRODUCERE

Prezentarea Companiei Cotnari

"Compania COTNARI este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Dragostea localnicilor pentru creşterea şi rodul viţei de vie ne-a învăţat să preţuim fiecare boabă purtătoare de soare şi să împărtăşim cu ceilalţi bucuria vieţii.

Drumul vinului este lung, dar plin de recompense. Avem permanent grijă de cele peşte 1100 de hectare cu plantaţii de vie prin lucrări agricole performanţe. Specialiştii noştri lucrează în laboratoarele combinatului sau în vii, pentru obţinerea unor noi soiuri de vită de vie şi a unor noi cupaje de vinuri. " (Site oficial Cotnari)

Vinurile de Cotnari prezintă calităţi excepţionale obţinute prin limitarea producţiei medii de struguri la un hectar la doar 70-80% fata de celelalte podgorii ale României sau din ţările viticole. Compania alege întotdeauna calitatea în detrimentul cantităţii. În vinoteca, organizată pe criterii ştiinţifice, se păstrează cele mai reuşite colecţii, începând din anul 1957.

Cotnari este prezent pe piaţa cu vinuri seci - Frâncusa de Cotnari, Chateau Cotnari, demiseci - Blanc Cotnari, demidulci - Feteasca Albă, dulci - Grasă de Cotnari, Voievodal aromate - Tămâioasă Românească. "Anul trecut s-a menţinut tendinţa de consum vin dulce, dar s-a simţit o uşoară creştere către vinul sec", susţine Laurenţiu Anghel, directorul de marketing al Cotnari. Compania are o reţea de distribuţie proprie cu acoperire naţională.

Producătorul de vinuri Cotnari a încheiat anul trecut cu vânzări în creştere cu aproape 45%, până la 13 milioane de euro, şi anunţa pentru acest an o creştere moderată de 10%, concomitent cu lansarea de noi produse. (Ziarul Financiar 26.02.2005)

Cotnari este vinul cel mai des consumat, după vinul de producţie proprie, în special în oraşele cu mai puţin de 100,000 locuitori şi în Bucureşti.

În general, respondenţii nu fac deosebire între mărci, tipul vinului şi soiul viţei de vie din lipsă de standardizare şi identificare în elementele de pe etichetă. Tipul vinului, vinăria, regiunea şi producătorul vinului de asemenea, în general, nu sunt clare. De exemplu, Cotnari este un producător major. Între timp, şi alţi producători menţionează Cotnari ca regiune a vinului pe etichetă lor. Aceeaşi situaţie este şi la capitolul soiul din care este produs vinul, care deseori pare a fi primul element al alegerii, de exemplu, majoritatea respondenţilor menţionează “Feteasca” în locul mărcii producătorului.

Procentajul producătorilor de vinuri care fac publicitate este mic. Prezenţa mărcii pe TV, principalul canal de publicitate în România, este slabă pentru această categorie de produse. Cu toate acestea, persoanele au reţinut publicitatea la astfel de mărci cum ar fi Cotnari, Beciul Domnesc şi Murfatlar, care au avut mari campanii publicitare în 2006.

PODGORIE

„Podgoriile sfinte” de la Cotnari, cum le-a numit Dimitrie Cantemir, sunt rodul unei îndeletniciri străvechi viti-vinicole. Din antichitate şi până astăzi, viţa de vie a îmbrăţişat neîntrerupt dealurile molcome ale zonei, profitând din plin de particularităţile acesteia.

TEHNOLOGIE

Până nu de mult, aproximativ până la începutul secolului al XX-lea, prelucrarea strugurilor în Podgoria Cotnari, în vederea producerii vinurilor, se făcea într-un mod empiric, folosindu-se vase, instalaţii şi mijloace tradiţionale, unele dintre acestea valoroase astăzi mai mult că piese de muzeu. Proprietarii viilor preferau ca ei înşişi să-şi vinifice producţia de struguri.

Tradiţia milenară se împleteşte cu promovarea celor mai avansate sisteme. În ultimii ani, compania a promovat investiţii substanţiale împreună cu firme de renume din Italia, Germania, Suedia. Aceste investiţii au crescut capacitatea staţiei de îmbuteliere, au modernizat instalaţiile de răcire, de eliminare a sărurilor tartrice, de limpezire centrifugă a mustului, de depozitare a vinului la învechit etc.

CERCETARE

Specialiştii combinatului Companiei COTNARI se dedica unei activităţi susţinute de cercetare ştiinţifică, de studiere a evoluţiei vinurilor şi de constituire a sortimentelor. Din laboratoare echipate la standarde de ultima generaţie au ieşit în ultimii doi ani două noi soiuri de vită de vie: Grasă 75 şi Perla Cotnariului.

GAMA DE VINURI

GAMA DE SELECŢIE

Frâncuşa

sec

Frâncuşa, vinul sec al podgoriei Cotnari reuşeşte să adune parfum fin, lejer şi aroma particulară, conferindu-i o notă florala autentică. Culoarea galbenă cu nuanţe verzui bucura ochiul, iar gustul unic, datorat unei note înviorătoare este susţinut de o bună aciditate. Aroma delicată şi parfumul sunt caracteristicile strugurelui bine copt, nota de prospeţime şi fructuozitate fiind inconfundabilă.

Chateau Cotnari

sec

Specialiştii au "topit" calităţile soiurilor Tămâioasă Românească, Feteasca Albă şi Frâncuşa într-un cupaj ce şi-a constituit o personalitate distinctă şi unică.

Această "operă de artă oenologică" reuneşte trăsăturile celor trei soiuri nobile locale, într-o personalitate puternică, acoperind astfel o mare diversitate de gusturi şi preferinţe ale iubitorilor de vin sec.

Blanc Cotnari

demisec

Este reprezentantul noii generaţii de vinuri de Cotnari, născut prin îmbinarea fericită dintre vigoarea şi generozitatea soiurilor tradiţionale romaneşti şi tehnologia modernă de vinificaţie.

Acest vin alb demisec, de o remarcabilă consistenţă şi armonie, în care aromele florilor de câmp şi cele de citrice se împletesc cu savoarea proaspătă şi rafinată a gustului, va încânta toate simţurile.

Grasă de Cotnari

dulce

Grasă de Cotnari 2007 este vinul unui an de excepţie. Buchetul cald şi eterat, ce surprinde până şi pe cunoscători, este generat de botritizarea boabelor de strugure, fenomen ce apare doar în câteva podgorii ale lumii, dar care oferă garanţia unui vin de mare clasă. Gustul catifelat şi extractiv, savoarea care persistă timp îndelungat îl recomandă ca un etalon în memoria celor mai rafinate plăceri.

Tămâioasă Românească

dulce

Tămâioasă românească, vinul ce te poartă într-o simfonie a simţurilor: culoarea este de un galben strălucitor, cu reflexe verzui sau gălbui în funcţie de trecerea anilor, iar aroma să inegalabila îngemănează parfumul de busuioc şi fân cosit în soare. Generos, înviorător, vitalizant, plin de sevă şi corp, are gustul complex de pere busuioace şi fragi de pădure şi un post-gust lung, de înaltă clasă.

GAMA CLASIC

Frâncuşa

sec

Cu o identitate uşor de recunoscut prin nota vioaie susţinută de o bună aciditate Frâncuşa se distinge prin aroma fină de fructe. Culoarea galben-pala sau galben-verzuie, aroma vegetală de strugure pârguit şi gustul echilibrat şi catifelat, conferă vinului toate calităţile care incanta deopotrivă simţurile. Iubitorii unui vin sec, fructuos şi reconfortant prefera Frâncuşa înaintea celorlaltor vinuri din podgorie.

Preview document

Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 1
Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 2
Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 3
Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 4
Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 5
Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 6
Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 7
Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 8
Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 9
Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 10
Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 11
Comportamentul de cumpărare a consumatorului de Grasă de Cotnari - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul de Cumparare a Consumatorului de Grasa de Cotnari.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu Privind Marca Cotnari și Poziționarea Acesteia în Raport cu Principalii Concurenți de pe Piața Vinurilor

Vinul de Cotnari nu se bea. El se degustă. El este promisiune divină. Dar atunci când insoţeşte un ospăţ de durată, băut cu cumpătare, dezvoltă...

Grasă de cotnari - analiza produsului pe eșantion

Cap 1: Prezentarea generala a firmei 1.1 Elemente de identificare CULTURA VINULUI Daca ne-am putea intoarce cu aproximativ 2500 de ani in urma,...

Marketing - Un Nou Produs de Vin

1.1 Scurt istoric Piata vinului este o piata matura afecatata puternic de evolutiile favorabile sau defavorabile determinate de obisnuintele...

Campanie de PR Cotnari

COTNARI I. Brief de comunicare “Relaþiile publice sunt dificile, dar pot fi ºi amuzante. Nimic nu îþi poate oferi satisfacþia primitã în urma...

Caracterizarea pieței, prezent și perspectivă a vinurilor Cotnari

I. Principalele coordonate ale activitatii intreprinderii 1.1. Prezentarea intreprinderii Scurt istoric SC COTNARI SA a luat fiinta in anul...

Preferințe cu privire la consumul de vinuri

1. Introducere Putin, ca tot ce este bun, Si bun, ca tot ce este rar Acesta-i vinul de Cotnar. Cotnari este o podgorie din Moldova, cunoscuta...

Tehnici de vânzare - vin

Inceputuri Putin, ca tot ce este bun, Si bun, ca tot ce este rar Acesta-i vinul de Cotnar. CULTURA VINULUI Daca ne-am putea intoarce cu...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Piața vinurilor

1. CARACTERISTICI GENERALE ALE PIETEI VINURILOR 1.1 Scurt istoric Piata vinului este o piata matura afecatata puternic de evolutiile favorabile...

Cercetarea comportamentului consumatorului de vinuri românești

I. DESCRIEREA GENERALA A PIETEI VINURILOR ROMANESTI Romania este o importanta tara europeana producatoare de vin, dispunand de un mare trecut...

Merchandising

CAPITOLUL I MERCHANDISING- FORMĂ AVANSATĂ DE COMERCIALIZARE A MĂRFURILOR 1.1 Concepţia modernă asupra comerţului cu amănuntul Comerţul cu...

Branduri și Mărci Românești

Introducere În lucrarea de faţă îmi propun să fac o analiză teoretică a două concepte întâlnite foarte des în zilele noastre, concepte care pentru...

Cercetare cantitativă - piața vinului în România

Harta viticolă a României 1. CARACTERISTICI GENERALE ALE PIEŢEI VINULUI 1.1 Prezentarea produsului România este o importantă ţară europeană...

Strategii de Produs Cotnari

Rezumat introductiv Compania Cotnari este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Drumul vinului este lung, dar plin de recompense. Cotnari are...

Opinii, atitudini și comportamente ale populației brașovene cu privire la consumul de vin

Cap1. Definirea temei care face obiectul cercetării cantitative Vinul reprezintă o băutură alcoolică ce se consumă pe întreg teritoriul României....

Grasă de cotnari - analiza produsului pe eșantion

Cap 1: Prezentarea generala a firmei 1.1 Elemente de identificare CULTURA VINULUI Daca ne-am putea intoarce cu aproximativ 2500 de ani in urma,...

Ai nevoie de altceva?