Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA

Proiect
8.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 7252
Mărime: 57.62KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. INTRODUCERE
  2. 2. MARKETING GENERAL
  3. 2.1. MIX-UL DE MARKETING
  4. 3. ANALIZA SWOT
  5. 4.CONFIGURATIA MATRICEI BCG, ELABORATA PENTRU S.C. OLIMP S.A.
  6. 4.1 TREPTE ÎN REALIZAREA UNEI STRATEGII DE MARKETING DE SUCCES
  7. 5. STRATEGII DE MARKETING
  8. 5.1.FORME DE COMUNICARE ÎN MARKETING
  9. 6. STRATEGII DE PUBLICITATE
  10. 6.1. DIFERENTIEREA SI STRATEGIA DE PUBLICITATE
  11. 6.2. STRATEGIA DE MARKETING SI STRATEGIA DE PUBLICITATE
  12. 6.3. SCHEMA ELABORARII STRATEGIEI DE
  13. PUBLICITATE
  14. 7. PROPUNERE PENTRU CONFIGURATIA MATRICEI BCG ELABORATA PENTRU S.C. OLIMP S.A.
  15. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

CONFIGURATIA MATRICEI BCG ELABORATA PEN-TRU S.C. OLIMP S.A.

1. INTRODUCERE

În lucrarea de fata, voi aborda conceptele legate de marketingul general, de stra-tegiile folosite în acest domeniu, mereu în actualitate. În acest sens, voi puncta câteva aspecte teoretice legate de marketing. Apoi, pentru a exemplifica mai bine notiunile enuntate, voi prezenta si un studiu de caz referitor la evolutia indicatorilor cercetarii de piata, realizati de Hotelul Belvedere din Olimp, în perioada anilor 2002 – 2003. În acest sens am alcatuit analiza SWOT si matricea BCG, pentru a întelege mai bi-ne evolutia acestuia.

Traim într-o lume aflata mereu în schimbare ce este în permanenta alimentata cu noi concepte si teorii legate si de dezvoltarea economiei de piata. Cu fiecare zi care trece, realizam ca informatia adevarata si venita la timp este putere în orice do-meniu de activitate, cu atât mai mult în marketing, ce poate fi considerat stiinta si arta vânzarii eficiente.

În cadrul acestei lucrari am prezentat si principiile unei strategii de marketing fo-losita în vânzarea directa. Apoi am enumerat modul în care putem sa avem succes în promovarea afacerii, folosind si internetul ca punct de legatura dintre clienti si firma.

În ultima vreme, s-a acreditat ideea ca pentru a reusi în managementul organi-zatiei, trebuie sa gestionezi foarte bine doua compartimente esentiale: marketingul si relatiile publice. De aceea, în cadrul acestei lucrari am abordat si subiectul: „Di-ferite forme de comunicare în marketing si în relatiile publice”, pentru a întelege mai bine, prin comparatie, diferentele si asemanarile dintre cele doua functii ale ma-nagementului eficient. De multe ori marketingul si relatiile publice se confunda, de aceea cred ca tratarea lor împreuna, fata în fata ne ajuta sa le delimitam mai bine. În acest sens mix-ul de marketing si mix-ul comunicational vor fi pusi mai bine în valoare, de orice organizatie ce se doreste a fi competitiva, a fi cunoscuta si în final, de a avea succesul dorit. Din acest punct de vedere, putem considera rolul relatiilor publice ca fiind interfata dintre organizatie si publicurile ei, fie ca este vorba de pro-prii angajati, de furnizori sau de parteneri, de clientii actuali sau viitori sau chiar de concurenti. Tot în cadrul acestei lucrari voi sublinia, prin diverse exemple si scheme, rolul primordial al publicitatii, ce face legatura dintre cele doua mix-uri diferite. Pu-tem spune ca dintr-un punct de vedere, publicitatea realizata într-un mod profesionist si sustinuta de catre departamentele de marketing si de relatii publice, este un vector important de comunicare dintre organizatie si mediul ei, care poate fi: natural, demo-grafic, economic, socio-cultural, tehnologic, legislativ, constitutional sau politico-militar.

2. MARKETING GENERAL

Termenul de marketing este de origine anglo-saxona (to market) si cunoaste o dezvoltare fara precedent în momentul de fata. Specialistii în domeniu recunosc fap-tul ca acest concept are un numar mare de definitii, de multe ori diferite între ele, de la autor la autor. Pentru început, voi prezenta câteva definitii ale marketingului:

„Marketingul este procesul de creare a unor nevoi în rândul consumatorilor pentru un produs sau serviciu, motivarea vânzarii acestuia si distribuirea lui con-sumatorilor, în scopul obtinerii unui profit.”

„Marketingul este functia managementului care identifica necesitatile si dorinte-le umane, ofera produse sau servicii pentru a satisface aceste cerinte si declansea-za tranzactii care ofera produse sau servicii în schimbul unui obiect de valoare pentru solicitant.”

Cu alte cuvinte, marketingul este un ansamblu de tehnici prin care se urmareste organizarea si derularea unei activitati economice, conform careia oferta trebuie sa fie orientata în functie de consum, adaptata în permanenta la schimbarile de piata si sincronizata cu cererea prezenta si de perspectiva, pentru a genera profit investitoru-lui si satisfactie consumatorului.

Pentru a avea succes în cadrul serviciilor prestate, întotdeauna trebuie urmarit „conceptul de marketing ce sustine ca principalul obiectiv al unei firme trebuie sa-l reprezinte evaluarea nevoilor, dorintelor si preferintelor unei categorii vizate de con-sumatori, carora sa le ofere satisfactiile asteptate.

Cele patru elemente ce stau la baza acestui concept sunt:

- piata-tinta;

- nevoile consumatorului;

- marketingul coordonat;

- rentabilitatea.

Astfel principala sarcina a unei firme este sa genereze satisfactia consumatorului, precum si bunastarea acestuia si a societatii pe termen lung, ca principale mijloace de atingere a obiectivelor ei si de îndeplinire a obligatiilor ce-i revin.”

De aceea, în acest punct putem introduce definitia marketingului turistic, for-mulata de Jost Krippendorf, pentru ca studiul de caz este din domeniul hotelier. Iata ce declara specialistul: „marketingul turistic este o adaptare sistematica si coordo-nata a politicii întreprinderilor turistice, private sau de stat, pe plan local, regional, national si international, în vederea satisfacerii optime a nevoilor anumitor gru-puri determinate de consumatori, în scopul obtinerii unui profit .”

Preview document

Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 1
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 2
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 3
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 4
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 5
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 6
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 7
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 8
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 9
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 10
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 11
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 12
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 13
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 14
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 15
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 16
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 17
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 18
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 19
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 20
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 21
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 22
Configurația matricei BCG elaborată pentru SC Olimp SA - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Configuratia Matricei BCG Elaborata pentru SC Olimp SA.doc

Alții au mai descărcat și

Strategie de Imagine la Agenția de Turism X

Motivaţie Societatea de astăzi trăieşte acele clipe în care imaginea contează foarte mult şi controlează aproape totul. Adolescenţii vor sa iasă...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?