Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3270
Mărime: 88.66KB (arhivat)
Publicat de: Catalina M.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bumbac Robert
Facultatea de Marketing
Academia de Studii Economice, Bucuresti
Materie: Design si Estetica publicitara

Extras din proiect

INTRODUCERE

Motivarea alegerii produsului

Motivul principal pentru care am optat pentru prezentarea produsului „Nanebot one” are la baza gradul foarte inalt al profesionalismului de care dispune, textura si aspectul care vin in sprijinul realizarii unui design unic, iar nu in ultimul rand utilitatea produsului care faciliteaza deplasarea mult mai usoara a posesorului, luand in calcul si dinamica societatii actuale.

Nevoia la care răspunde produsul d.p.d.v. al consumatorului

Utilitatea majora a produsului presupune realizarea unei deplasari mult mai usoara si rapida, avand in vedere viteza maxima pe care o poate atinge de 18-22 km/h. In acelasi timp , pentru un nivel de siguranta mult mai ridicat, limitarea vitezei se activeaza atunci cand nivelul de energie al bateriei incepe sa scada. Deasemena, este un produs mic, usor si totodata compact care ii permite consumatorului o transportare mult mai usoara, iar depozitarea acestuia se poate realiza fara probleme intr-un spatiu relativ mic, cum ar fii biroul de la locul de munca, portbagajul masinii sau chiar si intr-un dulap din casa.

Istoric/evoluția designului de produs

Intr-o zi, inventatorul Dean Kamen a vazut un om tanar intr-un scaun cu rotile chinuindu-se sa urce pe trotuar. Si-a dat seama ca problema nu era acel scaun cu rotile ci ca "the world was built for people who could balance" . Ulterior, el impreuna cu echipa sa au creat Independence IBOT™ Mobility System, un dispozitiv de transport personal cu autobalans care permite utilizatorului sa urce pe scari si sa traverseze cu succes suprafete inegale. Dupa aceea, si-a dat seama ca un astfel de dispozitiv cu autobalans poate avea multe intrebuintari si pentru oamenii cu capacitate integrala de mobilitate. Inspiratia pentru numele Segway vine de la cuvantul "segue", care inseamna "pentru a trece usor de la o stare la alta". Segway transforma o persoana intr-un "super-pieton", ce poate sa se deplaseze pe distante mai lungi, sa fie mai rapid si sa transporte mai mult.

Ninebot este o companie cu capital integral privat cu sediul in Beijing, China. In 2015 Ninebot a cumparat Segway, care are sediul in Bedford, US. Compania care s-a nascut din cele doua, se concentreaza pe cercetare si dezvoltare, proiectare, productie, distributie si vanzari ale robotului de transport personal pe distante scurte. Aceasta are sedii strategice in SUA, Olanda si Beijing, precum si centre de productie in SUA si China. Segway si Ninebot sunt dedicate conectarii perfecte intre solutile robotizate si telefonul mobil si integreaza tehnologiile existente si conceptele viitoare cum ar fi interactiunea vocala si recunoasterea faciala, cu produsele robotizate - produse care vor fi extrem de interactive si vor incuraja un mod de viata inteligent.

Timeline

1999 - Segway Inc devine principalul inovator al transportului personal

2002 - Primele Segway Personal Transporters (PT) sunt vandute pe Amazon.com

2005 - Se lanseaza Segway Cross-Terrain Transporter

2013 - Ninebot se stabileste in Beijing, China

2014 - Se lanseaza Segway three-wheel PT - SE-3 Patroller, pentru piata de siguranta publica

2014 - Ninebot lanseaza Ninebot E+

2015 - Segway si Ninebot se unesc

2015 - Ninebot by Segway lanseaza miniPRO si ONE E+

2016 - Ninebot by Segway lanseaza ONE S2 - succesorul lui Ninebot ONE E+

2016 - Segway Europe HQ este deschis in Amsterdam, Olanda

Istoricul produsului Ninebot surprinde lasarea pe piata a 4 produse inovative: Ninebot s1, Ninebot s2, Ninebot ONE E+ si Ninebot Z10.

Primul produs aparut, Ninebot s1, dispunea de un aspect simplu, cu functii reduse si personalizarea scazuta.

Odata cu lansarea modelului s2, lucrurile au luat o cu totul alta intorsatura. Astfel ca Ninebot s2 presupune un design unic, minimalist, pentru a da frau liber imaginatiei. Laterala libera a vehicului permite folosirea imaginatiei si creativitatii pentru a customiza, asta presupune utilizarea unor etichete grafitti sau vopseaua pe care ti-o doresti.

In urma puternicului impact pozitiv pe care l-a avut modelul anterior, brandul Segway urmareste satisfacerea unui numar cat mai mare de consumatori, iar in sprijinul realizarii acestui obiectiv au lansat Ninebot ONE E+. Prin acest model s-a urmarit castigarea unui nou segment de public atras intr-o masura mai mare de caracteristicile tehnice la un nivel superior care se imbina cu aspectul clasic format din nonculori si totodata capabile sa atraga prin simplitatea de care dispune.

Ninebot de către Segway Z10 are cele mai avansate capacitati ale tuturor produselor Segway. Roata unica de 18 inch, împreuna cu o anvelopa pneumatică de 4,1 cm, va sustine o plimbare stabila și distractiva. Ninebot de la Segway Z10 este conceput pentru a va satisface satisfactia de viteza pentru a va sustine o plimbare cu o viteza maxima de 45 km / h. In plus, vehiculul isi va indeplini misiunea de calatorie lunga si va va duce la o distanta de 90 de kilometri.

Bibliografie

Pamfilie, R. si Procopie, R.(2013) „Design si estetica in business” . Editura ASE, Bucuresti

https://ninebot.ro/ (Site-ul oficial nu are toate informatiile pentru a fi citat in stil Harvard)

- In realizarea acestui proiect nu am avut nevoie de mai multe surse. Toate informatiile de interes au fost prezentate pe site-ul Segway.

Preview document

Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One - Pagina 1
Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One - Pagina 2
Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One - Pagina 3
Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One - Pagina 4
Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One - Pagina 5
Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One - Pagina 6
Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One - Pagina 7
Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One - Pagina 8
Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One - Pagina 9
Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One - Pagina 10
Contribuția designului și esteticii în dezvoltarea pieței Ninebot One - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Contributia designului si esteticii in dezvoltarea pietei Ninebot One.docx

Ai nevoie de altceva?