Cravată

Proiect
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 6616
Mărime: 116.05KB (arhivat)
Publicat de: Edmond Tomescu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: andreea clipa
UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA” IASI FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRARE A AFACERILOR

Extras din proiect

Cravata este elementul esential care defineste stilul unui barbat, punându-i în evidenta personalitatea, modul de viata.

Pentru a spijini barbatii în acest sens, firma Styling a venit pe piata producând si comercializând cravate de o calitate superioara, purtând denumirea Cravis.

Înca de la început ne-am adresat barbatilor cu vârsta cuprinsa între 20 si 50 de ani, cu venituri mijlocii spre mari, care-si desfasoara activitatea într-un domeniu important de actiune, precum si celor care doresc sa iasa în evidenta prin stil si eleganta.

Ne-am straduit ca mereu sa venim pe piata cu un model nou, care sa atraga atentia clientilor nostri.La început am fabricat cravate de culori mai închise,mai sobre, care sa se potriveasca mediului de afaceri din tara noastra. Dar apoi, treptat, am realizat ca si oamenii fermi si seriosi au nevoie de putina culoare în viata agitata de zi cu zi, si de aceea ne-am hotarât sa lansam si cravate mai colorate, de la rosu, albastru pâna la caramiziu, galben sau verde.

În ceea ce priveste pretul, acesta este mai ridicat în comparatie cu cel al concurentilor, dar nu trebuie sa uitam ca raportul pret-calitate este foarte bine definit în cazul produselor Cravis.

Promovarea produselor noastre o realizam în primul rând prin publicitate la radio, presa si publicitate stradala. La acestea se mai adauga si promovarea vânzarilor prin diferite oferte speciale.

Produsele noastre se pot achizitiona atât din magazinele aflate în Iasi: în Mall sau Piata Unirii, cât si din cele aflate în cele mai importante orase din tara, precum Bucuresti, Cluj, Constanta, Brasov, Galati, Timisoara, Craiova etc.

ANALIZA PIETII

1.1 IDENTIFICAREA

Piata reprezinta orice plasament în spatiu si orice fragment de timp în care pot fi întâlniti potentialii parteneri de afaceri, vanzatori sau cumparatori ai unor produse sau servicii care se întâlnesc pentru a-si schimba marfurile. Sensul conferit de teoria marketingului notiunii de piata poate fi privit ca fiind spatiul economico-geografic în care se întâlnesc si se confrunta într-un interval dat, purtatori ai cererii si ai ofertei pentru o marfa oarecare, precum si factorii care determina comportamentul acestora.Piata caracterizeaza într-un mod sintetic importanta, structura si tendintele de evolutie ale vânzatorilor si cumparatorilor dintr-un produs sau serviciu. Apare ca o retea de relatii interumane si de afaceri care iau nastere în mod inevitabil între toate categoriile de agenti din societate.

Produsul sau serviciul de care suntem preocupati la un moment dat poate fi numit,în mod generic,produs de referinta,si de aici facem trimitere la piata produsului de referinta,care este data de întreaga populatie de consumatori si utilizatori ai produselor de acelasi gen,indiferent de originea sau marca acestora.

Produsul de referinta în cazul nostru este obiectul vestimentar cravata,oferit de firma Styling ,sub denumirea de Cravis. Piata acestui produs poate fi privita ca fiind reprezentata de un segment al populatiei formata din barbati ale caror responsabilitati profesionale impun afisarea unei imagini formale reflectata si prin stilul vestimentar.Acestia reprezinta aproximativ 12.81% din populatia municipiului Iasi(adica 44.687 consumatori ).Produsul nostru,fiind rezistent si cu o durata de utilizare destul de mare, inregistreaza valori medii de consum,adica un consumator cumpara o cravata cam o data la 4 luni de zile,deci cam 3 pe an. De aici rezulta ca putem estima o capacitate a pietii de aproximativ 90.000 de cravate pe an.

Am estimat potentialul pietei ca ajungând la suma de 7.596.790.000 lei,ceea ce ne-a încurajat în activitatea noastra,chiar daca , concurenta este destul de mare si în plus mai exista si produse ce concureaza pentru aceeasi utilitate,cum ar fi papioanele,care însa reprezinta o alternativa mai putin preferata. În ceea ce priveste cota de piata, Styling detine o cota de 35% din piata, fiind cel mai puternic concurent.

Tinând cont de aceste rezultate,care însa se refera doar la piata Municipiului Iasi,cu toate ca centre ale firmei Styling se mai pot intâlni si în alte orase importante ale tarii,se asteapta ca evolutia consumului sa fie din ce in ce mai favorabila.

Preview document

Cravată - Pagina 1
Cravată - Pagina 2
Cravată - Pagina 3
Cravată - Pagina 4
Cravată - Pagina 5
Cravată - Pagina 6
Cravată - Pagina 7
Cravată - Pagina 8
Cravată - Pagina 9
Cravată - Pagina 10
Cravată - Pagina 11
Cravată - Pagina 12
Cravată - Pagina 13
Cravată - Pagina 14
Cravată - Pagina 15
Cravată - Pagina 16
Cravată - Pagina 17
Cravată - Pagina 18
Cravată - Pagina 19
Cravată - Pagina 20
Cravată - Pagina 21
Cravată - Pagina 22
Cravată - Pagina 23
Cravată - Pagina 24
Cravată - Pagina 25
Cravată - Pagina 26
Cravată - Pagina 27
Cravată - Pagina 28
Cravată - Pagina 29
Cravată - Pagina 30
Cravată - Pagina 31
Cravată - Pagina 32
Cravată - Pagina 33
Cravată - Pagina 34

Conținut arhivă zip

Te-ar putea interesa și

Management investițional - SC Gama SRL

1.Prezentarea agentului economic S.C. GAMA S.R.L. GAMA, prima fabrică privată de cămăşi din Romania. ‘’ Înfiinţată în anul 1991, societatea...

Marketing - Cravata

Rezumat introductiv Acest proiect evidentiaza perspectivele de dezvoltare ale firmei Fashion si activitatea departamentului de marketing din...

Cravata - proiect marketing

I.PIATA 1.1. IDENTIFICARE Cea mai utilizata dintre acceptiuni conceptului de piata a produse din firma noastra Dany este spatial geografic unde...

Management Strategic - Dinasty

CAPITOLUL I 1. Prezentarea organizaţiei Dinasty este un brand de vestimentaţie masculină apărut pe piaţă în 1997. Proprietarii acestuia sunt...

Proiect Magazin - SC Happy Bride SRL

Sediul firmei este situat în centrul Iaşului, pe str. Anastasie PANU , nr. 35. Pe lângă sediu, firma mai are un depozit şi 3 magazine , situate în...

Stilul Vestimentar și Succesul în Afaceri

Argument Ca vorbitori ai unei limbi suntem în acelaşi timp “producători” şi “consumatori”ai acesteia. Într-un sens, acesta este şi cazul codului...

Tehnici de comerț exterior - SC Dinasty Prod SRL

Capitolul 1 Prezentarea firmei 1.1 Obiect de activitate DINASTY PROD SRL - informaţii de contact. Localitate/Sector PIATRA NEAMŢ Adresa STR. 1...

Plan de Afaceri SC ALY-FLORY SRL

CAPITOLUL I:AGENTUL ECONOMIC 1.1.Prezentarea firmei Denumirea societatii este SC "ALY-FLORY"SRL. Societatea comerciala "ALY-FLORY"SRL este...

Ai nevoie de altceva?