Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4186
Mărime: 94.02KB (arhivat)
Publicat de: Andrada Năstase
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cetina Iuliana
Academia de Studii Economice Facultatea de Marketing Proiect Marketing Bancar

Cuprins

  1. Capitolul I. Prezentarea elementelor de identitate in cazul celor doua institutii bancare:
  2. 1.1. Prezentarea elementelor de identitate ale BRD - Groupe Société Générale
  3. 1.2. Prezentarea elementelor de identitate ale Raiffeisen Bank SA
  4. Capitolul II. Prezentarea serviciului bancar de achizionare a unui autovehicul, in cadrul bancii:
  5. 2.1. BRD Groupe Société Générale SA
  6. 2.2. Raiffeisen Bank SA
  7. 2.3. Identificarea concurentilor
  8. 2.4. Asemanari si deosebiri intre cele doua servicii apartinand bancilor BRD Groupe Société Générale SA si Raiffeisen Bank SA
  9. Capitolul III. Sugestii de imbunatatire a mix-ului de marketing din cadrul celor doua banci evaluate.
  10. Bibliografie

Extras din proiect

Capitolul I. Prezentarea elementelor de identitate in cazul celor doua institutii bancare:

1. Prezentarea elementelor de identitate ale

BRD - Groupe Société Générale

BRD - Groupe Société Générale (BVB:BRD) este (cronologic) a doua societate apartinand sectorului bancar listata la Bursa de Valori Bucuresti, (in 15/01/2001), dar de departe cea mai reprezentativa banca tranzactionata pe piata de capital romaneasca. Banca a fost infiintata (ca institutie publica) in anul 1923, sub denumirea de Societatea Nationala pentru Credit Industrial si a avut drept scop finantarea sectorului industrial in Romania (aflat la acea vreme in stadiu initial de dezvoltare).

Trecerea timpului a conferit bancii un plus de autenticitate, transformand-o (atat sub aspectul majorarilor de capital social, al extinderii si adaptabilitatii obiectului de activitate etapelor de dezvoltare a sectorului industrial romanesc, al rezultatelor financiare obtinute) dintr-o “banca din secolului trecut” intr-o banca moderna, reprezentativa in peisajul bancar romanesc, care a stiut sa castige continuu la capitolele notorietate, siguranta, profitabilitate. Daca despre ceilalti emitenti (listati pe piata romaneasca de capital) ce apartin sectorului bancar si anume Banca Transilvania (BVB:TLV), Eurom Bank(BER:EURB) (fosta Dacia-Felix) putem spune ca au beneficiat de avantajele primilor veniti in piata (piata de dupa 1990), BRD - Groupe Société Générale are pe linga acest atu conjunctural si pe cel al unei experientei vaste, acumulate de-a lungul timpului, operand in cele doua tipuri de economie: centralizata si de piata.

Odata cu preluarea bancii de catre Société Générale a avut loc o reorganizarea a activitatii, aceasta concentrandu-se pe trei axe majore: banca de retail (cu o cota de 25% din piata creditelor de consum), banca pentru societatile comerciale (65% din plasamentele in credite fiind acordate sectorului privat, prin cele 11.000 facilitati de credit fiind prezenta in toate ramurile economiei, si avand un rol important in relatia cu companiile multinationale, clienti ai Societe Generale), banca de investitii (oferind servicii de consultanta financiara si servicii de brokeraj, fiind implicata in serviciile de consultanta pentru privatizarea unor companii romanesti).

Grupul Société Générale este unul din primele grupuri de servicii financiare din zona euro şi a 7a societate franceză, după capitalizarea sa bursieră (59,3 miliarde de euro la 31 decembrie 2006). La finele anului trecut, Grupul, care numără peste 120.000 de angajaţi, a realizat un venit net bancar de 22,4 miliarde euro şi un profit net de 5,2 miliarde de euro.

In prezent, BRD - Groupe Société Générale este a doua bancă românească, după activele bancare. Cu o capitalizare de 6 miliarde euro la sfârşitul lunii iunie 2007, BRD - Groupe Société Générale deţine prima poziţie, conform acestui indicator, între societăţile din domeniul financiar, listate la Bursa de Valori Bucureşti şi a doua poziţie după acelaşi nivel al capitalizării bursiere dacă luăm în considerare toate companiile listate la BVB, indiferent de domeniu.

BRD - Groupe Société Générale este prezentă în toate judeţele României printr-o reţea de peste 600 de agenţii şi peste 900 ATM-uri. În luna iunie 2007, BRD număra 2,2 milioane clienţi activi individuali şi corporativi şi peste 2 millioane de carduri.

Banca beneficiaza de doua atuuri esentiale: unul dintre ele fiind traditia si vizibilitatea bancii (imbunatatita continuu prin infiintarea de noi unitati teritoriale) si altul prezenta in structura actionariatului a Société Générale, ca detinatoare a pachetului majoritar (care faciliteaza bancii accesul la metode moderne si eficiente de gestiune si implementarea de servicii si produse inovatoare).

La data de 31 decembrie 2006, structura capitalului era următoarea :

In componenta actionariatului societatii se regaseste ca actionar majoritar Société Générale, care detine 58.33% din capitalul societatii fiind un partener financiar puternic (cu experienta de peste 100 de ani pe piata bancara de retail si una dintre cele mai importante banci de retail din Europa) pe care si l-ar dori alaturi oricare dintre societatile bancare romanesti. Societe Generale a beneficiat de avantajul familiarizarii cu piata bancara autohtona, operand in Romania inca din 1980. Sub acest aspect aceasta a fost singura banca importanta din Europa de Vest care a pastrat o sucursala in Romania in perioada comunista.

Société Générale este un nume de referinta printre societatile bancare din Europa, fiind infiintata in anul 1864, avand sediul social la Paris, in Franta. In paralel cu dezvoltarea societatii, prin cresterea continua a activitatii, prin perfectionarea sistemului informatic, prin dezvoltarea unei retele teritoriale la nivel national, prin diversificarea ofertei de produse si servicii (prin infiintarea “ghiseului unic” simplificandu-se accesului la aceste servicii), managementul BRD - Groupe Société Générale s-a implicat continuu intr-o serie de activitatii de sponsorizare a diferitelor evenimente din sfera sociala, cultura si sport.

Preview document

Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 1
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 2
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 3
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 4
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 5
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 6
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 7
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 8
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 9
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 10
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 11
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 12
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 13
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 14
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 15
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 16
Creditul pentru achizitonarea unui autovehicul existent în portofoliul băncilor - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Creditul pentru Achizitonarea unui Autovehicul Existent in Portofoliul Bancilor.doc

Ai nevoie de altceva?