Cuptorul cu microunde - o alegere între natură și comoditate

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 38 în total
Mărime: 1.31MB (arhivat)
Publicat de: Adelin-Eric Feraru
Puncte necesare: 8
Proiectul prezinta principalele aspecte ale pietei cuptoarelor cu microunde in Romania, din punct de vedere al marketingului.

Cuprins

  1. Scurta prezentare a produsului
  2. Istoricul pietei sale in Romania
  3. Trasaturi/caracteristici/factori de influenta a pietei
  4. Oferta
  5. Activitatea de marketing
  6. Cererea
  7. Raportul dintre cerere si oferta pe piata
  8. Tendinte
  9. Previziuni

Extras din proiect

1.1. Scurta prezentare a produsului

In timpul celui de-al doilea razboi mondial doi britanici au inventat magnetronul, un tub capabil sa produca microunde, care ulterior a fost utilizat la sistemul de detectare prin radar a avioanelor naziste.

Un alt britanic, Dl Percy, a descoperit ca undele generate de radar au topit o bucata de ciocolata pe care o avea in buzunar (asta ca sa punctam importanta ciocolatei in evolutia omenirii). Cand a incercat apoi sa vada ce se intampla cu un ou, a descoperit ca microundele generau o crestere extrem de rapida a temperaturii in interiorul acestuia. A urmat si o ultima incercare cu popcorn-ul si restul este deja istorie.

Percy era angajatul companiei Raytheon, producator de aparatura militara, care s-a gasit in situatia privilegiata, de a lans in 1954, primul cuptor cu microunde comercial, denumit Radarange. Numele a fost rezultatul unui concurs de creatie intre angajatii companiei, iar istoria si-a spus cuvantul in privinta lipsei lor de inspiratie.La inceput vanzarile nu au fost impresionante, de fapt deloc de condamnat, daca precizam si greutatea unui astfel de dispozitiv: aprozimativ 340 de kilograme si un volum apropiat de cel ai unui frigider. Un frigider mare. La fel de mare ca si pretul- intre 2000 si 3000 de dolari.

1.2. Scurta prezentare a produsului

Initial utilizat de restaurante si de liniile aerien, cuptorul cu microunde a patruns si in casele noastre in 1967, cand deja ajunsese la pretul mult mai rezonabil de 500 de dolari. Foarte repede au aparut si reclamatiile: carnea nu se rumenea, cartofii prajiti erau moi si albi ca laptele, iar faptul ca bucatarul presedintelui companiei Raytheon a demisionat pe motiv ca acesta il obliga sa gateasca la microunde nu a ajutat deloc.

In anii ’80 vanzarile la cuptoarele cu microunde au explodat, iar banii investiti in cercetare de catre companiile producatoare de asemenea. Japonezii, ca de obicei erau cu mult inaintea europenilor. Inainte de 1976, 17% din gospodariile japoneze dispuneau deja de un cuptor cu microunde.

Treptat, cuptorul cu micounde a fost rafinat si dezvoltat, astfel incat in anul 1997, Whirlpool a fost prima companie care a introdus functia Crisp, de rumenire. Astazi poti gati la cuptorul cu microunde prouduse de patiserie, spaghete, peste si cozonac, in principiu cam tot ce-ti pot dicta poftele permanente sau periodice, si asta in numai cateva minute. Cuptorul cu microunde JetChef lansat de compania Whirlpool a demonstrat ca savoarea si perfectiunea retelor gatite la cuptoarele traditionale pot fi atinse cu ajutorul microundelor intr-un timp de gatire mult mai scurt.

Conținut arhivă zip

  • Cuptorul cu Microunde - O Alegere Intre Natura si Comoditate.ppt

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?