Demers comunicațional apă minerală

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4672
Mărime: 20.08KB (arhivat)
Publicat de: Relu Nicola
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Analiza situatiei anuntatorului si a obiectivelor de marketing

Piata

Evolutia cifrei de afaceri

- Cifra de afaceri 2006 - 16, 586 mld RON

- Cifra de afaceri 2007 - 21, 773 mld RON

- Cifra de afaceri 2008 - 19, 467 mld RON

Producatorul apei Biborteni a avut in 2007 o cifra de afaceri de circa 21,8 mil. lei (6,5 mil. euro) si un profit net de 0,8 mil. lei (0,2 mil. euro), conform datelor de la Ministerul de Finante. In 2007, compania a trecut pe profit, dupa ce in anul anterior pierderea financiara inregistrata a fost de circa 0,6 mil. lei.

În 2008, SC „Biborţeni” SRL a raportat unprofit de 258 RON la o cifră de afaceri de 21,77 milioane RON

În 2007, „Biborţeni” SRL a realizat o cifră de afaceri de 21,77 milioane RON şi unprofit net de 821.872 RON, performanţe realizate cu 219 angajaţi (număr mediu). Demn de semnalat este şi faptul că, la 31 decembrie 2007, societatea a raportat datorii totale de 9,557 milioane RON, în timp ce creanţele se cifrau la 4,9 milioane RON, iar stocurile valorau 1,45 milioane RON.

În 2008, cifra de afaceri a coborât la 19,467 milioane RON, iar profitul net a fost de 258 RON, în timp ce totalul datoriilor a urcat la 10,859 milioane RON (valoarea creanţelor şi a stocurilor s-a diminuat nesemnificativ în comparaţie cu situaţia de la sfârşitul anului anterior).

Biborteni, unul dintre principalii producatori interni de apa minerala din Romania, vizeaza pentru anul viitor o cota de piata de 7%, fata de 5% in prezent, ca urmare a investitiilor companiei si a largirii portofoliului de produse, potrivit lui Madalin Simion, brand managerul producatorului. “In vara lui 2008 aveam o cota de 5% din piata de profil, iar pentru anul viitor mizam pe o crestere de doua puncte procentuale”, a declarat Madalin Simion.

Acesta a adaugat ca Biborteni a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de noua milioane de euro, iar pentru acest an mizeaza pe o cifra de 11,7 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2007. Piata interna a bauturilor racoritoare, care include si apa minerala, se ridica la circa 850 milioane de euro, respectiv 2,2 miliarde litri, potrivit datelor companiilor de profil. Principalii competitori de pe piata interna a apelor minerale sunt Romaqua, Perla Harghitei, Dorna, Coca-Cola HBC, European Drinks si Biborteni. Potrivit lui Simion, piata apei minerale se imparte, in Romania, in doua segmente: apa minerala carbogazoasa, care domina piata de profil, si apa minerala plata, care a cunoscut, in ultimii ani, o crestere constanta. “Tendinta de crestere a segmentului «apa plata» se va mentine, dar nu atat de accelerat incat sa depaseasca, in urmatorii doi ani, raportul 40/60%”, spune reprezentantul Biborteni. Compania a primit, la sfarsitul saptamanii trecute, distinctia de furnizor al Casei Regale. Consumul mediu de apa imbuteliata pe cap de locuitor din Romania variaza intre 40 si 42 de litri pe an, comparativ cu 120 de litri pe cap de locuitor in tarile din Uniunea Europeana, potrivit datelor primite de la producatori. (O.C.)

Segmentarea pietei apei minerale

Pe piata apei minerale, brandurile se formeaza pe:

- segmentul premium de pret care corespunde sticlei de 1,5 litri: Dorna, Biborteni

- segmentul inferior de pret la 2-2,5 litri: Izvorul minunilor, Hera, Biborteni

- segmentul consumului imediat, reprezentat de sticla de 0,5 litri: Dorna, Izvorul Minunilor, Biborteni

In functie de preferintele consumatorului:

- apa minerala carbogazoasa: Biborteni, Izvorul Minunilor, Hera, dorna

- apa minerala partial carbogazeificata: Biborteni

- apa minerala plata: Biborteni, Izvorul Minunilor, Hera, Dorna

Nivelul preturilor

Pentru stabilirea preţului se iau în considerare următorii factori:

• puterea de cumpărare a clienţilor

• aşteptările consumatorilor

• imaginea firmei

• costurile şi obiectivele firmei

• categoriile de diferenţiere

• concurenţa

Anuntatorul

Tipul companiei

Scurt istoric

1871

- Nu exista nicio sursa care sa indice cu exactitate momentul in care a inceput exploatarea apei minerale Biborteni, prin exploatare intelegandu- se imbutelierea sistematica si valorificarea pe diverse piete a acestui produs. In schimb, despre aceasta apa minerala si despre lucrarile de amenajare ale acestui izvor, Molnar Janos vorbeste inca din 1871 in lucrarea "A BORHEGYI ASVANYFORRAS ERDELYBEN" Acest reper bibliografic ne permite sa periodizam etapele pe care apa minerala Biborteni le cunoaste de-a lungul timpului. Astfel, intre 1871-1950 specialistii vorbesc despre o perioada preindustriala pentru ca apoi, pana in anul 1994 sa se discute despre o perioada industriala careia incepand cu anul 1994 sa-i ia locul perioada moderna.

Preview document

Demers comunicațional apă minerală - Pagina 1
Demers comunicațional apă minerală - Pagina 2
Demers comunicațional apă minerală - Pagina 3
Demers comunicațional apă minerală - Pagina 4
Demers comunicațional apă minerală - Pagina 5
Demers comunicațional apă minerală - Pagina 6
Demers comunicațional apă minerală - Pagina 7
Demers comunicațional apă minerală - Pagina 8
Demers comunicațional apă minerală - Pagina 9
Demers comunicațional apă minerală - Pagina 10
Demers comunicațional apă minerală - Pagina 11
Demers comunicațional apă minerală - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Demers Comunicational Apa Minerala.doc

Te-ar putea interesa și

Elaborarea Campaniei de Comunicare de Marketing a SC Provident Financial România IFN SA

CAPITOLUL I COMUNICAREA ÎN CADRUL ORGANIZAŢIEI 1.1. CONŢINUTUL COMUNICĂRII DE MARKETING A ORGANIZAŢIEI Comunicarea de marketing a unei...

Analiza Comparativă a Demersurilor Publicitare pentru Apa Minerala Borsec și Izvorul Minunilor

Capitolul 1. Caracterizare succinta a pietei apei minerale; pozitia marcilor Borsec si Izvorul Minunilor Piata apei minerale Cei mai mari cinci...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru două mărci din aceeași categorie - Murfatlar și Cotnari

Partea I: Elementele definitorii ale pieței vinului 1. Caracterizarea generală 1.1 Capacitatea pieţei Vinul este o băutură ce poate fi consumată...

Ai nevoie de altceva?