Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 68 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Introducere

Ultimele decenii s-au caracterizat printr-o explozie informaţională fără precedent în istoria omenirii, fapt ce a dus la creşterea importanţei resurselor de comunicaţie. Schimbul de informaţii reprezintă motivaţia existenţei reţelelor de calculatoare interconectate, în cadrul cărora se detaşează mediul de reţele extrem de complex constituit de internet.

Piaţa Internet este una mondială. Din ea fac parte numeroase întreprinderi din întreaga lume, însă numai o parte din acestea sunt specializate în informatică.

Ideea şi cuprinsul acestei lucrări au pornit de la dezvoltarea internetului şi de la implicarea acestuia în dezvoltarea unei afaceri. Comerţul electronic reprezintă o componentă esenţială a societăţii industrializate, reprezentând liantul între consumatori, societăţi şi guverne.

Lucrarea este structurată pe trei capitole ce arată felul în care internetul s-a transformat în motorul tehnologiei informaţionale şi a devenit una dintre resursele economice critice ale naţiunii.

Aşa cum era firesc, primul capitol al lucrării prezintă Internetul, de la apariţia sa şi până în prezent, serviciile şi aplicaţiile care s-au dezvoltat de-a lungul timpului, dar şi conceptul de internet comercial, devenit, astăzi, principala piaţă-ţintă a marilor companii şi nu numai.

De aici vine şi a doua parte a lucrării, care analizează diferitele metode prin care o firmă se poate promova online. Crearea şi dezvoltarea unei afaceri online nu se realizează printr-o gestionare spontană a activităţilor. Trebuie să fie manageriată într-o formă atentă şi dezvoltată cu profesionalism de-a lungul timpului.

“Internetul a creat deja mai mulţi milionari decât orice alt eveniment de-a lungul istoriei şi va continua să producă mai mulţi milionari decât orice altă ramură din întreaga lume”.

În funcţie de obiectivele stabilite (obiective ce trebuie obligatoriu să poată fi măsurate) se poate întocmi un bun plan de afaceri care, împreună cu strategiile de marketing implementate să conducă firma către succes şi să îi creeze o imagine de brand cât mai puternică.

Mii de întreprinderi îşi creează, azi, site-uri pentru a-şi promova afacerile sau pentru a vinde direct online produsele lor, oferind, astfel, un mijloc de contact al clienţilor potenţiali sau existenţi.

Internetul oferă întreprinzătorilor mici sau mari posibilitatea de a obţine rezultate mai repede şi mai eficient decât înainte. Oferă, de asemenea, posibilitatea de a învăţa din greşelile sau reuşitele proprii, dar şi ale altor întreprinzători. - reformulat

Acesta este şi cazul întreprinderii ProAuto (caz analizat în cel de-al treilea capitol al lucrării), care şi-a dezvoltat afacerea prin intermediul internetului.

Politica firmei a fost să furnizeze clienţilor un pachet complet alcătuit din piese de calitate foarte bună, consiliere cu privire la cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemelor, precum şi recomandarea unui atelier cu profesionişti care să repare maşina.

Prin lansarea site-ului, firma oferă consultanţă şi online, prin formularul pus la dispoziţia clienţilor, în care aceştia pot detalia problemele pe care le au şi ca vor primi, ulterior, un răspuns din partea companiei.

De asemenea, ProAuto nu a ratat şansa de a vinde produsele sale online, ceea ce aduce un plus faţă de concurenţă. şi în ceea ce priveşte promovarea, firma a pus la punct strategii prin care să se promoveze intens şi să câştige cât mai mulţi clienţi.

CAPITOLUL I

AFACERILE ÎN MEDIUL ONLINE

1.1. Istoricul internetului şi dezvoltarea sa

Ultimele decenii s-au caracterizat printr-o explozie informaţională fără precedent în istoria omenirii, fapt ce a dus la creşterea importanţei resurselor de comunicaţie. Schimbul de informaţii reprezintă motivaţia existenţei reţelelor de calculatoare interconectate, în cadrul cărora se detaşează mediul de reţele extrem de complex constituit de internet .

Reţelele de calculatoare pot fi, astăzi, formate din numai două PC-uri legate între ele într-un birou. Dar pot fi formate din mii de calculatoare de toate tipurile, răspândite în toată lumea şi conectate una la cealaltă, nu doar prin cabluri, ci şi prin linii telefonice şi chiar prin satelit .

Noţiunea Internet reprezintă o colecţie de reţele separate fizic, interconectate pentru a forma o singură reţea logică. Internetul este reţeaua mondială ce interconectează reţelele din diferitele părţi ale planetei într-o singură reţea logică .

Internetul este un mediu informaţional şi de calcul, cu un volum foarte mare de servicii şi resurse. Pe internet găsim biblioteci virtuale, baze de date, comunităţi de persoane (ce partajează informaţii, poze, videoclipuri), magazine virtuale.

Internetul nu aparţine unei persoane, instituţii, companii sau universităţi, nu este o singură reţea, ci un grup de reţele ierarhizate şi interconectate. El este utilizat zilnic de milioane de oameni din toate domeniile, culturile sau colţuri ale lumii.

Datorită internetului oamenii pot comunica, astăzi, rapid şi în timp real, indiferent de distanţa dintre ei. Ei pot transmite uşor informaţii oricui, oriunde în lume, cu condiţia ca receptorul să aibă posibilitatea conectării la internet. Transmiterea informaţiilor se face prin utilizarea unor servicii specializate : mail, transfer de fişiere, imagini sau videoclipuri, vizualizarea unor fişiere de tip text.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului.docx

Bibliografie

1. A. West, Planul de afaceri, Editura Teora, Bucureşti, 2000
2. Arnaud Dufour, Internet, colecţia de buzunar, Editura Press Agora s.r.l, 1997
3. Bonnie L. Drewniany, A. Jerome Jewler, Strategia Creativă în publicitate, Editura Polirom, Bucureşti, 2009
4. Condurache G, coordonator, , Intreprinderea simulată - o metodă modernă de pregătire pentru instruirea studenţilor - PRENTEAM ,Editura Venus, Iasi,
5. Dan Păunescu, Cum să faci afaceri pe Internet, ghidul succesului online – de la idee la bani, Editura Aius PrintEd, Craiova, 2012
6. Jason I. Miletsky, Principles of internet marketing, New tools and methods for web develppers, Editura Cengage learning, Canada, 2009
7. Joseph, L., Richard, R., Schmoke, A., Vital bussines Secrets for New and Growing Companies, Dow Jones Irwin, Illinois, 1989
8. L. Maddox, Dmetha, The role and effect of web adresses in advertising, Journal of Advertising Research, vol 37, nr. 2, martie-aprilie, 1997
9. Mihaela Belu, Dorel Paraschiv, Ana Maria Comănescu, Tranzacţii pe internet, Editura Economică, Bucureşti, 2004
10. Mircea Băduţ, Informatica în management, Editura Albastră, Cluj-Napoca, 2003
11. Nathan J. Muller, Enciclopedia Internet, Editura Tehnică, Bucureşti, 2002
12. Ned Snell, Bob Temple, T. Michael Clark, Internet şi Web, Editura ALL, Bucureşti, 2004
13. Preston Gralla, Cum funcţionează internetul, Editura B.I.C ALL, Bucureşti, 2003
14. Prof. univ. dr. Tiberiu Foris, Suport de curs, planul de afacere, 2007
15. Traian Surcel, Adriana Reveiu, Radu Mârşanu, Felician Alecu, Paul Pocatilu, Răzvan Bologa, Informatica economică, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, ediţia a doua, Editura Tribuna Economică, Bucureşti, 2005
16. http://informatica.ase.ro/site/A140301/cap3.htm
17. http://infoscience.3x.ro/hypermedia/Servicii.htm
18. http://informatica.ase.ro/site/A140301/cap3.htm
19. http://www.cniv.ro/2008/disc/cniv/documente/pdf/sectiuneaD/sectiuneaD_lucrarea11.pdf