Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 68 în total
Cuvinte : 20728
Mărime: 2.97MB (arhivat)
Publicat de: Anca B.
Puncte necesare: 10

Extras din proiect

Introducere

Ultimele decenii s-au caracterizat printr-o explozie informaţională fără precedent în istoria omenirii, fapt ce a dus la creşterea importanţei resurselor de comunicaţie. Schimbul de informaţii reprezintă motivaţia existenţei reţelelor de calculatoare interconectate, în cadrul cărora se detaşează mediul de reţele extrem de complex constituit de internet.

Piaţa Internet este una mondială. Din ea fac parte numeroase întreprinderi din întreaga lume, însă numai o parte din acestea sunt specializate în informatică.

Ideea şi cuprinsul acestei lucrări au pornit de la dezvoltarea internetului şi de la implicarea acestuia în dezvoltarea unei afaceri. Comerţul electronic reprezintă o componentă esenţială a societăţii industrializate, reprezentând liantul între consumatori, societăţi şi guverne.

Lucrarea este structurată pe trei capitole ce arată felul în care internetul s-a transformat în motorul tehnologiei informaţionale şi a devenit una dintre resursele economice critice ale naţiunii.

Aşa cum era firesc, primul capitol al lucrării prezintă Internetul, de la apariţia sa şi până în prezent, serviciile şi aplicaţiile care s-au dezvoltat de-a lungul timpului, dar şi conceptul de internet comercial, devenit, astăzi, principala piaţă-ţintă a marilor companii şi nu numai.

De aici vine şi a doua parte a lucrării, care analizează diferitele metode prin care o firmă se poate promova online. Crearea şi dezvoltarea unei afaceri online nu se realizează printr-o gestionare spontană a activităţilor. Trebuie să fie manageriată într-o formă atentă şi dezvoltată cu profesionalism de-a lungul timpului.

“Internetul a creat deja mai mulţi milionari decât orice alt eveniment de-a lungul istoriei şi va continua să producă mai mulţi milionari decât orice altă ramură din întreaga lume”.

În funcţie de obiectivele stabilite (obiective ce trebuie obligatoriu să poată fi măsurate) se poate întocmi un bun plan de afaceri care, împreună cu strategiile de marketing implementate să conducă firma către succes şi să îi creeze o imagine de brand cât mai puternică.

Mii de întreprinderi îşi creează, azi, site-uri pentru a-şi promova afacerile sau pentru a vinde direct online produsele lor, oferind, astfel, un mijloc de contact al clienţilor potenţiali sau existenţi.

Internetul oferă întreprinzătorilor mici sau mari posibilitatea de a obţine rezultate mai repede şi mai eficient decât înainte. Oferă, de asemenea, posibilitatea de a învăţa din greşelile sau reuşitele proprii, dar şi ale altor întreprinzători. - reformulat

Acesta este şi cazul întreprinderii ProAuto (caz analizat în cel de-al treilea capitol al lucrării), care şi-a dezvoltat afacerea prin intermediul internetului.

Politica firmei a fost să furnizeze clienţilor un pachet complet alcătuit din piese de calitate foarte bună, consiliere cu privire la cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemelor, precum şi recomandarea unui atelier cu profesionişti care să repare maşina.

Prin lansarea site-ului, firma oferă consultanţă şi online, prin formularul pus la dispoziţia clienţilor, în care aceştia pot detalia problemele pe care le au şi ca vor primi, ulterior, un răspuns din partea companiei.

De asemenea, ProAuto nu a ratat şansa de a vinde produsele sale online, ceea ce aduce un plus faţă de concurenţă. şi în ceea ce priveşte promovarea, firma a pus la punct strategii prin care să se promoveze intens şi să câştige cât mai mulţi clienţi.

CAPITOLUL I

AFACERILE ÎN MEDIUL ONLINE

1.1. Istoricul internetului şi dezvoltarea sa

Ultimele decenii s-au caracterizat printr-o explozie informaţională fără precedent în istoria omenirii, fapt ce a dus la creşterea importanţei resurselor de comunicaţie. Schimbul de informaţii reprezintă motivaţia existenţei reţelelor de calculatoare interconectate, în cadrul cărora se detaşează mediul de reţele extrem de complex constituit de internet .

Reţelele de calculatoare pot fi, astăzi, formate din numai două PC-uri legate între ele într-un birou. Dar pot fi formate din mii de calculatoare de toate tipurile, răspândite în toată lumea şi conectate una la cealaltă, nu doar prin cabluri, ci şi prin linii telefonice şi chiar prin satelit .

Noţiunea Internet reprezintă o colecţie de reţele separate fizic, interconectate pentru a forma o singură reţea logică. Internetul este reţeaua mondială ce interconectează reţelele din diferitele părţi ale planetei într-o singură reţea logică .

Internetul este un mediu informaţional şi de calcul, cu un volum foarte mare de servicii şi resurse. Pe internet găsim biblioteci virtuale, baze de date, comunităţi de persoane (ce partajează informaţii, poze, videoclipuri), magazine virtuale.

Internetul nu aparţine unei persoane, instituţii, companii sau universităţi, nu este o singură reţea, ci un grup de reţele ierarhizate şi interconectate. El este utilizat zilnic de milioane de oameni din toate domeniile, culturile sau colţuri ale lumii.

Datorită internetului oamenii pot comunica, astăzi, rapid şi în timp real, indiferent de distanţa dintre ei. Ei pot transmite uşor informaţii oricui, oriunde în lume, cu condiţia ca receptorul să aibă posibilitatea conectării la internet. Transmiterea informaţiilor se face prin utilizarea unor servicii specializate : mail, transfer de fişiere, imagini sau videoclipuri, vizualizarea unor fişiere de tip text.

Bibliografie

1. A. West, Planul de afaceri, Editura Teora, Bucureşti, 2000

2. Arnaud Dufour, Internet, colecţia de buzunar, Editura Press Agora s.r.l, 1997

3. Bonnie L. Drewniany, A. Jerome Jewler, Strategia Creativă în publicitate, Editura Polirom, Bucureşti, 2009

4. Condurache G, coordonator, , Intreprinderea simulată - o metodă modernă de pregătire pentru instruirea studenţilor - PRENTEAM ,Editura Venus, Iasi,

5. Dan Păunescu, Cum să faci afaceri pe Internet, ghidul succesului online – de la idee la bani, Editura Aius PrintEd, Craiova, 2012

6. Jason I. Miletsky, Principles of internet marketing, New tools and methods for web develppers, Editura Cengage learning, Canada, 2009

7. Joseph, L., Richard, R., Schmoke, A., Vital bussines Secrets for New and Growing Companies, Dow Jones Irwin, Illinois, 1989

8. L. Maddox, Dmetha, The role and effect of web adresses in advertising, Journal of Advertising Research, vol 37, nr. 2, martie-aprilie, 1997

9. Mihaela Belu, Dorel Paraschiv, Ana Maria Comănescu, Tranzacţii pe internet, Editura Economică, Bucureşti, 2004

10. Mircea Băduţ, Informatica în management, Editura Albastră, Cluj-Napoca, 2003

11. Nathan J. Muller, Enciclopedia Internet, Editura Tehnică, Bucureşti, 2002

12. Ned Snell, Bob Temple, T. Michael Clark, Internet şi Web, Editura ALL, Bucureşti, 2004

13. Preston Gralla, Cum funcţionează internetul, Editura B.I.C ALL, Bucureşti, 2003

14. Prof. univ. dr. Tiberiu Foris, Suport de curs, planul de afacere, 2007

15. Traian Surcel, Adriana Reveiu, Radu Mârşanu, Felician Alecu, Paul Pocatilu, Răzvan Bologa, Informatica economică, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, ediţia a doua, Editura Tribuna Economică, Bucureşti, 2005

16. http://informatica.ase.ro/site/A140301/cap3.htm

17. http://infoscience.3x.ro/hypermedia/Servicii.htm

18. http://informatica.ase.ro/site/A140301/cap3.htm

19. http://www.cniv.ro/2008/disc/cniv/documente/pdf/sectiuneaD/sectiuneaD_lucrarea11.pdf

Preview document

Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 1
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 2
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 3
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 4
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 5
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 6
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 7
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 8
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 9
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 10
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 11
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 12
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 13
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 14
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 15
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 16
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 17
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 18
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 19
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 20
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 21
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 22
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 23
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 24
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 25
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 26
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 27
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 28
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 29
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 30
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 31
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 32
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 33
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 34
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 35
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 36
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 37
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 38
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 39
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 40
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 41
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 42
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 43
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 44
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 45
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 46
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 47
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 48
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 49
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 50
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 51
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 52
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 53
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 54
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 55
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 56
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 57
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 58
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 59
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 60
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 61
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 62
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 63
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 64
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 65
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 66
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 67
Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului - Pagina 68

Conținut arhivă zip

  • Dezvoltarea unei Afaceri prin Intermediul Internetului.docx

Alții au mai descărcat și

Protecția Consumatorilor în România și pe Plan Mondial

CAPITOLUL 1 Rolul şi locul consumatorului în activitatea comercială Economia de piaţă reprezintă o formă a economiei care lasă mecanismelor...

Comunicarea în marketingul direct - Studiu de caz

Marketingul direct reprezinta un ansamblu de concepte, tehnici si instrumente de marketing, concretizate intr-un demers orientat direct,...

Protecția consumatorului în România

Capitolul I. Protectia consumatorilor în România 1.1. Introducere In piata Unica Europeana, controlul calitatii se bazeaza pe principiul...

Marketing Viral

Marketing. Tipuri si strategii Termenul de marketing este de origine anglo-saxona si reprezinta forma de gerunziu a verbului to market, care...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Managementul proiectelor

Introducere “Succesul reprezintă realizarea progresivă a unui SCOP bine stabilit.” (Dicton Latin) Multe din proiectele din viaţa reală sunt...

Implementarea comerțului electronic în cadrul sistemului informatic al întreprinderii

Termenul de “comerţ electronic” tinde să însemne diferite lucruri pentru diferite persoane, însă trebuie subliniat, încă de la început, că nu se...

Promovarea și Comercializarea Produselor IT cu Ajutorul Tehnologiei ASP

E-BUSINESS (COMERŢ ELECTRONIC) Odată cu trecerea timpului limitele internetului devin tot mai îndepărtate, acesta fiind foarte practic şi folosit...

Realizarea unui sistem informatic privind activitatea de comerț

CAPITOLUL 1. COMERŢUL ELECTRONIC, AFACERILE ELECTRONICE PE INTERNET ŞI MAGAZINELE VIRTUALE Odată cu dezvoltarea Internetului un nou tip de...

Internet Banking - Implementarea și Administrarea unei Afaceri Electronice

1. NOŢIUNI INTRODUCTIVE 1.1. Societatea informaţionalã – concept, tendinţe. Trecerea de la era industrialã la era informaţionalã. Încã de la...

Magazine Online

INTRODUCERE: Odată cu dezvoltarea Internetului, comerţul on-line a luat amploare antrenând din ce în ce mai mulţi jucători pe piaţă. Mediul de...

Plan de afaceri - organizări de petreceri pentru copii

Cap. 1 - Sumar Afacerea propusă de către echipa noastră constă in organizarea de evenimente pentru copii, de unde provine şi numele de „PITICI...

Internetul - Mediul de Dezvoltare al Afacerilor

Introducere De-a lungul timpului, lucrurile au evoluat foarte mult, totul se schimbă de pe o zi pe alta, iar ceea ce astăzi este la modă, mâine...

Ai nevoie de altceva?