Dieselgate

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 9774
Mărime: 701.32KB (arhivat)
Publicat de: Atanasio Iacob
Puncte necesare: 7
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi

Cuprins

  1. Prezentarea firmei VW .. 2
  2. Mixul de marketing al companiei Volkswagen . 3
  3. Angajament și ecologie în cadrul companiei . 4
  4. Scandalul Dieselgate .. 6
  5. Prezentarea căilor de promovare Volkswagen în contextul Diselgate ... 8
  6. Constrângeri de marketing: "Clean Diesel" - un brand .. 8
  7. Programul Volkswagen de gestionare a crizelor . 11
  8. Concluzii .. 18
  9. Bibliografie .. 19

Extras din proiect

Prezentarea firmei VW

Scurt istoric

Volkswagen AG este o companie multinațională de producție auto care are sediul in Wolfsburg, Germania. Ei proiectează, fabrică și distribuie vehicule de pasageri și vehicule comerciale, motociclete și motoare. Înființată în 1937, Volkswagen a fost creată pentru a face o "mașină a oamenilor". Scopul lor a fost de a construi o mașină care să devină mai târziu Beetle. Acesta a fost proiectat de firma lui Ferdinand Porsche, iar compania a fost susținută de Adolf Hitler.

Volkswagen a fost condus pentru prima dată de Frontul German al Muncii, care a fost o organizație nazistă. Ei aveau sediul în Wolfsburg, Germania. Proiectul lui Hitler cu Volkswagen a fost acela de a dezvolta și produce în masă o mașină accesibilă, dar rapidă. Scopul lui era să-l vândă pentru mai puțin de 1000 de mărci Reich, echivalentul a aproximativ $140 de dolari americani. Hitler a cerut ajutorul inginerului austriac Ferdinand Porsche. La scurt timp după ce mașina a fost prima dată afișată la Salonul Auto de la Berlin în 1939, a început cel de-al doilea război mondial, iar Volkswagen și-a încetat producția. Dar, după încheierea războiului, aliații au făcut ca Volkswagen să se concentreze pe încercarea de a readuce industria auto germană .

Inițial, centrala a produs în principal două mașini militare, Kubelwagen și Schwimmwagen, care au provenit de la Volkswagen. Au crescut rapid în anii 1950 și 1960.În 1965, au preluat Auto Union, care a produs și primele modele Audi postbelice. Chiar dacă Volkswagen a fost în creștere, au vrut să fie numărul unu. Ei au dorit mai întâi să crească în Statele Unite, unde au avut doar o mică prezență în acel moment. Acest lucru se datorează parțial legăturilor naziste ale mașinii și formei neobișnuite pe care americanii nu s-au obișnuit să o vadă la vehiculele lor.

În 1959, a fost lansată campania "Beetle", iar dimensiunea unică a fost folosită ca punct de vânzare. În următorii câțiva ani, Volkswagen a devenit vehiculul de top din Statele Unite. Vânzările au crescut lent datorită designului neschimbat. Însă Volkswagen a reușit să își revină de pe urma lansării unor modele mai noi, precum Rabbit și Golf. În 1998, au început să vândă "Beetle-ul nou". În 2003, ultimul design "vechi Beetle" a fost produs după aproape 70 de ani de existență pe piață .

În septembrie 1982, Volkswagen a făcut prima încercare de a se extinde în afara Germaniei prin semnarea unui acord cu producătorul spaniol de automobile, SEAT. Până în iunie 1986, Volkswagen a achiziționat acțiuni de 51% la SEAT, ceea ce a făcut-o prima filială non-germană a Volkswagen. Din 2002 până în 2007, Volkswagen a fost restructurat astfel încât să poată forma două grupuri distincte de mărci: Audi Brand Group și Volkswagen Brand Group. Audi Group a inclus mașinile "sportive", cum ar fi Audi, SEAT și Lamborghini. Între timp Volkswagen Grup a inclus mașinile "clasice", cum ar fi Volkswagen, Skoda, Bentley și Bugatti.

Volkswagen este unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume și este lider mondial în volumul vânzărilor de automobile începând cu 1 februarie 2017. În 2016, compania a fost în valoare de peste 68 de miliarde de dolari. Ei au muncit din greu pentru a se diversifica și au achiziționat mai multe companii și branduri diverse.

Volkswagen vinde autoturisme sub mărcile Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda și Volkswagen sau "mărci de autovehicule". De asemenea, vinde motociclete sub marca Ducati și vehicule comerciale sub mărcile MAN, Scania, Neoplan și Volkswagen Vehicule comerciale. Conform website-ului, Volkswagen descrie filialele lor ca:

"Douăsprezece mărci cu identitate individuală și un obiectiv comun: mobilitate. Pentru toată lumea, peste tot în lume. Fiecare marcă operează ca o entitate independentă pe piață. Spectrul de produse variază de la motociclete la autoturisme mici cu consum redus și vehicule de lux. În sectorul vehiculelor comerciale, produsele includ gamele de la pick-up-uri, autobuze și camioane grele. "(Volkswagen AG, 2017).

În plus, Grupul Volkswagen oferă o gamă largă de servicii financiare, inclusiv finanțarea dealerilor și a clienților, activitățile de leasing, bancar și de asigurări și gestionarea flotei.

Obiectivul Grupului este acela de a oferi vehicule atractive, sigure și ecologice, care să poată concura pe o piață din ce în ce mai dificilă și să stabilească standarde mondiale în clasa lor. În același timp, firma dorește să satisfacă nevoile clienților și ale pieței, prin excelență în îngrijire, calitate, servicii și costuri, cu resurse umane bine pregătite.

Viziunea Volkswagen este de a continua să fie recunoscută ca o companie definită pe piață și să devină liderul în vânzarea și distribuția pieselor de schimb, atingând excelența serviciilor, dezvoltarea și creșterea economică care au caracterizat întotdeauna firma.

Mixul de marketing al companiei Volkswagen

Produs:

Volkswagen oferă mai multe vehicule în diferite țări. Cele mai vândute și cele mai populare modele includ Volkswagen Polo, Volkswagen Passat, Volkswagen Jetta, Volkswagen Sirocco, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Touran, Phaeton, Eos și Beetle. Toate aceste mașini sunt incluse în strategia de produs în mixul de marketing al Volkswagen. În funcție de nivelul localizării, caracteristicile, confortul, dimensiunea, capacitatea de așezare, opțiunile, configurațiile motorului și puterea sunt oferite mai multe variante și variante diferite. Diferitele tipuri de modele oferite de Volkswagen includ hatchback, estate, sedan, coupe, convertible, SUV, crossover, coupe și MPV. De asemenea, produce și vinde vehicule hibride, cu combustibil dual și electric. Autovehiculele Volkswagen, Polo și Gold au câștigat, de asemenea, prestigiosul premiu "Masina europeană a anului", care are o vechime de 50 de ani.

Preț:

Volkswagen este lider mondial în producția de automobile. Cu 34.500 de autovehicule vândute zilnic, Volkswagen își stabilește prețul produselor în mod competitiv pentru anumite țări în curs de dezvoltare și puțin mai ieftin pentru economiile în care este considerat un brand care poate să primească o primă mai mare. Prețul psihologic este una dintre tacticile folosite de Volkswagen pentru a-și continua obiectivele de stabilire a prețurilor. Reducerea remușcării cumpărătorilor prin calitatea lor percepută și reală îi ajută să justifice banii pe care îi plătesc pentru automobilele Volkswagen. Și piesele de schimb sunt au prețuri stabilite într-un mod competitiv. Prin urmare, strategia de stabilire a prețurilor în combinația de marketing a Volkswagen se bazează în cea mai mare parte pe concurență, segment, cerere, caracteristicile oferite în mașină și geografia în care este servită.

Bibliografie

1. Autoguide. (2016). How Much has the Diesel Scandal Affected VW Sales?

http://www.autoguide.com/auto-news/2016/02/how-much-has-dieselgate-affected-vw-sales-.html

2. Consumer Reports. (2015). The People Speak Out on Volkswagen Dieselgate.

http://www.consumerreports.org/cro/cars/the-people-speak-out-on-volkswagen-dieselgat

3. Fisher. J. (2015). Did Volkswagen Use ´Cheat Mode´ as a Selling Point? Consumer Reports.

http://www.consumerreports.org/volkswagen/did-volkswagen-use-cheat-mode-as-a-selling-point/

4. Gates. G. Ewing. J. Russell. K. Watkins. D. (2016). Explaining Volkswagen's Emissions Scandal. The New York Times

http://www.nytimes.com/interactive/2015/business/international/vw-diesel-emissions-scandal-explained.html

5. Hotten. R. (2015). Volkswagen the scandal explained. BBC News. http://www.bbc.com/news/business-34324772

6. Kollewe. J. (2015). Volkswagen emission scandal - timeline. The guardian

http://www.theguardian.com/business/2015/dec/10/volkswagen-emissions-scandal-timeline-events

7. Volkswagen. (2016). The Volkswagen Timeline. Retrieved 2016-05-12

http://www.volkswagen.co.uk/timeline/index?decade=1930&q=&#list

8. Ewing, J. (25 Feb 2017). VW executive charged in emissions case says he was a bit player. TheNew York Times

https://www.nytimes.com/2017/02/25/business/volkswagen-diesel-scandal-emissions-oliver-schmidt.html?_r=0

9. History.com Staff. (2009). Volkswagen is founded. A&E Networks. http://www.history.com/this-day-in-history/volkswagen-is-founded

10. Kurylko, D. (23 May 2011). VW launches Think Blue campaign to pitch green initiatives.

http://www.autonews.com/article/20110523/RETAIL03/110529971/vw-launches-think-blue-campaign-to-pitch-green-initiatives

11. Newell, P. (8 Sept. 2016). Top 7 Companies Owned by Volkswagen (VW).Investopedia. http://www.investopedia.com/articles/company-insights/090816/top-7-companies owned-volkswagen-vw.asp

12. Volkswagen (2017) We call it think blue..

http://en.volkswagen.com/en/company/think-blue.html

Preview document

Dieselgate - Pagina 1
Dieselgate - Pagina 2
Dieselgate - Pagina 3
Dieselgate - Pagina 4
Dieselgate - Pagina 5
Dieselgate - Pagina 6
Dieselgate - Pagina 7
Dieselgate - Pagina 8
Dieselgate - Pagina 9
Dieselgate - Pagina 10
Dieselgate - Pagina 11
Dieselgate - Pagina 12
Dieselgate - Pagina 13
Dieselgate - Pagina 14
Dieselgate - Pagina 15
Dieselgate - Pagina 16
Dieselgate - Pagina 17
Dieselgate - Pagina 18
Dieselgate - Pagina 19
Dieselgate - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Dieselgate.pdf

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza activității de marketing a grupului Volkswagen

1.Prezentarea generală a organizației Vollkswagen este o companie constructoare de autoturisme și SUV-uri din Wolfsburg, Germania. Cuvântul...

Prezentarea unui caz de abatere etică și consecințele generate pentru firmă și societate

În contextul actual în care trăim auzim tot mai des cuvîntul etică, acest cuvînt devenind un lucru destul de prezent în viețile noastre, deoarece...

Porsche România

Introduction I have chosen Porsche Romania to make a project about because it is the importer in Romania of some of my favourite car brands, such...

Volkswagen - an offshore company

1. Introduction The term "offshore company" or "offshore corporation" is used in at least two distinct and different ways. An offshore company may...

Ai nevoie de altceva?