Economia intreprinderii - SC La Confiture Magique SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Economia intreprinderii - SC La Confiture Magique SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1. STATUTUL 2
2. MEMORIU DE ACTIVIATE 7
2.1. Descrierea activitatii preazentate 7
2.2. Enumerarea utilităților 7
2.3. Descrierea activității prezentate 8
2.4. Schița punctului de lucru 8
3. ORGANIGRAMA ÎNTREPRINDERII 9
4. FIȘA UNUI POST DE LUCRU 10
5. ADOPTAREA SIGLEI ȘI SLOGANUL FIRMEI 11
5.1. Adoptarea siglei 11
5.2. Adoptarea sloganului firmei 12
6. DETERMINAREA PRAGULUI DE RENTABILITATE 13
7.FACTURĂ 14
8. CHITANȚĂ 15
9. BIBLIOGRAFIE 16

Extras din document

1. STATUTUL

S.C.LA CONFITURE.S.R.L este o societate comerciala cu raspundere limitara.

Art.1 Denumirea societăţii

Denumirea societăţii este S.C.LA CONFITURE MAGIQUE.S.R.L., conform dovezii de anterioritate nr. 3478 din data de 04.01.2014. S.C.LA CONFITURE MAGIQUE.S.R.L., se organizează potrivit legii ca societate comercială cu răspundere limitată şi funcţionează în baza prezentului act constitutiv şi a legilor în vigoare. În cuprinsul acestui act constitutiv S.C.LA CONFITURE MAGIQUE.S.R.L., este denumită societate. În toate actele, facturile, publicaţiile emanând de la societate, denumirea va fi urmată de iniţialele S.R.L., de capitalul social, sediul societăţii şi numărul de înmatriculare de la Registrul Comerţului: J10/159/04.01.2014.

Pentru denumirea societății am avut de ales următoarele nume:

- S.C. LA CONFITURE MAGIQUE S.R.L

- S.C. UNE TARTE DE RÊVE S.R.L

- S.C. MON GÂTEAU DE L’ÂME S.R.L

Firma a ales ca denumirea societății să fie S.C. LA CONFITURE MAGIQUE S.R.L, deoarece este reprezentativ pentru o cofetărie și cu siguranță v-a stârni interesul oamenilor.

Art.2 Forma juridică a societăţii

Societatea Comercială S.C.LA CONFITURE MAGIQUE.S.R.L. este persoană juridică româna, având forma juridică de Societate cu Răspundere limitată. Aceasta îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române si cu prezentul statut.

Art.3 Sediul societăţii

Sediul societăţii se află în România, județul Buzău, str Simion Bărnuțiu nr 1. Sediul acesteia poate fi schimbat pe baza hotărârii asociatului unic Stancu Maria în orice localitate din România, cu efectuarea formalităţilor prevăzute de lege.

În vederea extinderii activităţii, societatea va putea construi, cumpăra şi închiria alte spaţii, deschizând sucursale sau filiale în ţară şi străinătate,cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege.

Art.4 Durata societăţii

Societatea comercială S.C.LA CONFITURE MAGIQUE.S.R.L. se înfiinţează pe o perioadă nelimitată, începând cu data înmatriculării la Registrul Comerţului pe 04.01.2014.

Art.5 Obiectul de activitate

Obiectul principal de activitate corespunde codului CAEN: 107 - Fabricarea produselor de brutărie si a produselor făinoase, iar cele secundare corespund codurilor CAEN: 1071 - Fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor si a produselor proaspete de patiserie., 4724 - Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate . , 4725 -Comert cu amanuntul al bauturilor, in magazine specializate.

Art.6 Capital social, părţi sociale

Societatea se constituie cu un capital social in numerar de 400.000 lei, divizat în 20 părți sociale,având fiecare valoarea nominală de 20.000 lei.Capitalul social subscris a fost vărsat în întregime la data constituirii societății.

Obligaţiile societăţii sunt garantate cu capitalul social al acesteia, iar asociatul unic, Stancu Maria ,răspunde numai în limita părţilor pe care le deţine în societate.

Art.7 Părţile sociale

Capitalul social poate fi majorat pe baza deciziei asociatului unic. Părţile sociale nu pot fi reprezentate prin titluri negociabile. Părţile sociale sunt nominative.

Societatea va ţine evidenţa tuturor părţilor sociale într-un registru numerotat şi sigilat care se va păstra la sediul societăţii. În caz de deces a asociatului unic, societatea va continua cu moştenitorii acestuia. Capitalul social poate fi majorat sau redus în condiţiile prevăzute de lege. Mărirea capitalului social se realizează prin noi aporturi şi se poate face fie prin emiterea unor noi părţi sociale, fie prin majorarea părţilor sociale existente. Majorarea poate fi făcută prin aporturi în natură, în numerar, sau în ambele, sau prin încorporarea beneficiilor, a rezervelor. Capitalul social poate fi redus cu respectarea prevederilor legale. Hotărârea va arăta motivele reducerii capitalului şi procedeul ce va fi folosit pentru efectuarea acestei reduceri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Economia intreprinderii - SC La Confiture Magique SRL.docx

Bibliografie

Guga Lucian, Economia întreprinderii, Ed. Universitatea Transilvania din Brasov, 2010
Guga Lucian, Guga Sabin, Management. Editura Universitatii Transilvania din Brasov, 2008
http://www.program-facturi.ro
http://www.coduri-caen.com

Alte informatii

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAȘOV FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR Programul de studii: Marketing