Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3652
Mărime: 174.69KB (arhivat)
Publicat de: Lucian V.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Samsung Group este o companie din Coreea de Sud, infiintata in 1938, avand ca obiect principal de activitate productia de produse electronice si IT (de exemplu telefoane mobile, TV, audio/video camera foto si video, imprimante, eletrocasnice etc). Compania este numarul 1 mondial in productia de memorii si telefoane. Samsung are aproximativ 235 .00 de angajati in 185 de birouri din 65 de tari, fiind alcatuita din opt divizii principale de afaceri.

Samsung in Romania

Compania Samsung Electronics este prezenta in Romania de 13 ani, timp in care brandul Samsung a devenit unul dintrre cele mai populare si apreciate in randul cumparatorilor. Pe piata autohtona, Samsung are o oferta variata: de la telefoane mobile si aparate electronice si electrocasnice, la monitoare, componente pentru calculatoare si imprimante cu laser.Aparatele electronice si electrocasnice sunt distrribuite de Genco Electronic, telefoanele mobile prin HAT Group Co., iar componentele pentru calculatoare si monitoarele prin Deck Computers International.

Prin asocierea DECK-SAMSUNG ca branduri de top in Romania, a fost creat unul dintre cele mai dinamice si eficiente parteniriate. Deck este imaginea Samsung la targuri si expozitii de profil, in presa IT si de business, in proiecte complexes i in parteneriate de durata cu jucatorii majori de pe piata, de mai mult de 10 ani. Numeroasele distinctii de prestigiu acordate in fiecare an firmei Deck Computers si produselor distribuite macheaza, o data in plus, notorietatea pe care compania o are pe piata de IT din Romania si evolutia permanenta cu performante de top in portofoliu.

Inca de la intrarea pe piata din Romania, activitatea Samsung a fost intr-o crestere continua, impulsionata de interesul manifestat de cumparatori pentru aceasta marca. Ca o consecinta fireasca, pioritatea companiei Samsung pentru Romania a devenit satisfacerea nevoilor consumatorilor si oferirea unor produse care sa raspunda perfect acestor cerinte, declara Mihai Rentea, Samsung brand representative Romania.

Telefoanele mobile Samsung au inceput sa fie importate oficial in Romania in anul 2003, prin HAT Group Co. In mai putin de un an si jumatate, terminalele Samsung au ajuns sa fie una dintre primele optiuni ale romanilor, in special pe segmental premium.

1.Mediul de marketing

1.1 Analiza mediului intern

Resursele materiale, informaționale si financiare ale companiei formează mediul intern al acesteia. Acestea se materializează în (clădiri, echipamente, tehnologii, infrastructură) , resurse naturale și disponibilități bănești. Totodată se regăsesc și resurse umane care fac referire la personal.

- Resurse umane- Samsung a continuat sa angajeze oameni care se disting ca fiind cei mai buni si ingeniosi din domeniul in care activeaza fiecare.

La ora actuala numarul angajatilor esti de aproximativ 235.00 de angajati in peste 185 de birouri din 65 de tari,26 % lucrand in departamentul de cercetare dezvoltare.

Printre categoriile pentru un loc de munca in cadrul companiei se regasesc:marketing, vanzari, account management, business development, admin, wireless, productie, consultant etc.

Consiliul nostru director desfășoară un management transparent și responsabil pe baza unei guvernări corporative avansate care are în centrul său consiliul director.

- Oh-Hyun Kwon - Vicepresedinte Samsung Electronics

- Boo-Keun Yoon - Presedinte si Director Financiar Samsung Electronics

- Jeon-Kyun Shin - Presedinte si Director Executiv Samsung Electronincs

- Sang-Hoon Lee - Presedinte si Director General in cadul biroului Corporate Management

- In-Ho Lee, Han-Joong Kim, Eun-Mee Kim, Beyong-Lee Kim - Director independent

- Yung Lank Jun- Presedinte Samsung Electronincs Romania

Bibliografie

- www.samsung.com/ro

- www.ro.wikipedia.org

- www.economie.hotnews.ro

- www.ztf.ro/business-hi-tech

- www.ziare.com/samsung

- Revista business Magazine 18,25 norimbrie 2013

- http://www.samsung.com/ro/info/privacy.html

- http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339

Preview document

Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 1
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 2
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 3
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 4
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 5
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 6
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 7
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 8
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 9
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 10
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 11
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 12
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 13
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 14
Elaborarea strategiei de piața a firmei Samsung Group - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Elaborarea strategiei de piata a firmei Samsung Group.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza pieței telefonului mobil

1. Caracteristicile generale ale pietei telefonului mobil 1.1 Scurt istoric Istoria telefonului mobil : de la caramizi la smartphone. Telefonul...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Marketing internațional Samsung

1. Descrierea generală a companiei Samsung este o companie sud-coreeană, fiind una dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice din...

Ai nevoie de altceva?