Erori in Teoria si Practica Marketingului Firmei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Erori in Teoria si Practica Marketingului Firmei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Pop Marcel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CAPITOLUL I : PREZENTARE A CONCEPTULUI SI A MODULUI DE
DESFASURARE A PLANULUI DE MARKETING
1.1. Conceptul de marketing
1.2. Concepte în functie de care organizatiile îsi desfasoara activitatea de marketing si considerentele pe care se bazeaza.
CAPITOLUL II : 5 ERORI FRECVENTE IN PERCEPTIA MARKETINGULUI
FIRMELOR – abordare personala
CAPITOLUL III : CONCEPTUL DE MARKETING SI
ETAPELE PROCESULUI
3.1. Introducere
3.2. Analiza SWOT
3.3. Etape in stabilirea planului de marketing
3.4. Tipuri de cercetare
3.5. Etape cheie in procesul de cercetare
3.6. Sisteme informationale de marketing
CAPITOLUL IV : ERORI ALE PROCESULUI DE CERCETARE A
PIETEI : EROAREA TOTALA :
4.1.1. Eroarea aleatoare de esantionare
4.1.2. Erori sistematice:
a) datorate cercetatorului
b) datorate operatorului de interviu
c) datorate respondentului potential sau efectiv
CAPITOLUL V: GRESELI COMUNE DE MARKETING SI REPERE PENTRU
ELIMINAREA LOR

Extras din document

Greselile in marketing reprezinta erori ce apar atunci cand antreprenorii nu tin cont de importanta marketingului, de faptul ca marketing nu inseamna un singur element ales dintre: pret, produs, distributie, promovare, ci combninarea a toate patru. Degeaba ai un produs bun, daca nu ai comunicare, degeaba ai comunicare, iar consumatorul care a vazut reclama se duce la magazin si nu gaseste produsul, degeaba ai produsul in raft, daca nu ai un pret competitiv si asa mai departe.

Conform lui Phillip Kotler, cele zece pacate capitale ale marketingului sunt:

1. Compania nu este suficient de concentrata pe piata si de orientata spre client

2. Compania nu-si intelege pe deplin publicul tinta

. Compania trebuie sa-si defineasca si monitorizeze mai bine concurentii.

4. Compania nu si-a gestionat cum trebuie relatiile cu grupurile de persoane interesate.

5. Compania nu stie sa identifice oportunitatile noi.

6. Compania are un proces deficitar al planificarii de marketing.

7. Se impune mai multa strictete in politicile de produs si de serviciu ale firmei.

8. Capacitatea firmei de a crea si impune marci si de a comunica este nesatisfacatoare.

9. Compania nu este bine organizata pentru a desfasura un marketing eficace si eficient.

10. Compania nu a facut uz de tehnologie la maximum.

Problemele prezolvate mai sus au de cele mai multe ori un impact negativ asupra resurselor companiei insa mai rau este atunci cand afecteaza imaginea organizatiei in sine.

I. Introducere în activitatea de marketing

Firmele sunt tot mai mult obligate sa-si restructureze radical obiectivele si strategiile de piata. De unde anterior ele operau în conditiile unei concurente si clientele stabile, cunoscute, în prezent firmele activeaza în conditiile unui adevarat razboi, în care au loc schimbari rapide ale concurentei, progrese tehnologice, aparitii de noi legi si politici comerciale si o scadere continua a fidelitatii clientelei.În zilele de glorie ale “afacerilor normale“, firmele puteau rezista concurentei prin aplicarea unei politici agresive de vânzari si reclama a produselor. Este ceea ce s-a numit “marketing”. Aceasta viziune a omului obisnuit asupra conceptului de marketing ramâne valabil si astazi. Din nefericire, exista însa si destui directori de firme care cred ca “marketing” înseamna sâ-si “prelucreze” agentii de vânzari si apoi sa le faca vânt în strada ca sa vânda produse; aceasta este cea mai buna “reteta“ pentru dezastru.

Trebuie avut în vedere faptul ca, astazi, cumparatorii sunt pusi în fata unei game uriase de produse de tot felul. Nu trebuie, de asemenea, uitat ca ei au reactii si cerinte diferite fata de pretul unui produs sau de raportul produs/servicii oferite. Nu în ultimul rând, cerintele lor în ceea ce priveste calitatea sunt în continua crestere. Având posibilitati nelimitate de a alege, ei se vor orienta catre acele oferte care corespund cel mai bine asteptarilor si nevoilor lor; decizia de a cumpara se va baza pe capacitatea de perceptie a valorii.Asadar nu este de mirare ca firmele cele mai prospere sunt cele care reusesc sa ofere clientilor satisfactia scontata, întelegând marketingul nu ca pe o functie separata, ci ca pe o filosofie de însusiri la nivelul întregii organizatii.

Ceea ce se cere compartimentului de marketing este identificarea categoriilor de consumatori si a nevoilor pe care le satisface în mod profitabil, precum si a modalitatilor prin care acest obiectiv poate fi atins cu o eficienta sporita în comparatie cu alti concurenti.

Firma de succes de astazi nu se mai considera ca un ansamblu de compartimente, ci ca un sistem menit sa asigure derularea proceselor interne ale afacerii.

Fiecare proces presupune parcurgerea mai multor etape si necesita o analiza din partea mai multor subdiviziuni ale firmei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Erori in Teoria si Practica Marketingului Firmei.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “BABES- BOLYAI” FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SI GESTIUNEA AFACERILOR MASTER: STRATEGII SI POLITICI DE MARKETING SI MANAGEMENT IN UNITATILE ECONOMICE