Evoluția Dubaiului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4853
Mărime: 1005.48KB (arhivat)
Publicat de: Catalina-Luiza B.
Puncte necesare: 7
Academia de Studii Economice-Bucuresti Facultatea de Management- Administratie Publica

Cuprins

  1. I. DUBAI - METROPOLA CONSTRUIA PE NISIP
  2. II. CULTURA ARABA
  3. III. DOAR IN DUBAI
  4. IV. DUBAI - SOCIETATEA PE CARE A CONSTRUIT-O CAPITALISMUL
  5. V. DUBAI – CAPITALA MONDIALA A HUZURULUI

Extras din proiect

I. DUBAI – METROPOLA CONSTRUITA PE NISIP

Emiratele Arabe Unite au luat fiinta in 2 decembrie 1971, cuprinzand sapte emirate :

- Dubai – cel mai cosmopolit din toate

- Abu Dhabi – centrul administrativ

- Sharjah si Ajman – obstinent traditionale

- Fujairah

- Ras Al Khaimah

- Umm Al Ouwain – cu desert, camile si familii vechi de seici.

Sheikh-ul Zayed bin Sultan Nahyan este seful statului, iubit si respectat, iar fiecare emirat are propriul sau seic si reguli diferite.

Decedat la 2 noiembrie 2004, acesta le-a asigurat expunerea la noile tendinte internationale si deschiderea la tot ceea ce este modern. Consiliul Sprem, aflat la conducerea tarii, se intalneste o data la 5 ani pentru a reafirma presedintele deja existent sau pentru a alege un altul. Dubai este de departe cel mai bine dezvoltat oras al zonei, destinatie spre care migreaza chiar si localnicii din emiratele invecinate.

Din 2006, cand sheik-ul Mohammed bin Rashid Al Maktoum si-a inceput 'mandatul' Dubai a inceput sa devina centrul cel mai cosmopolit al regiunii, beneficiind din plin de experienta unui conducator educat in vest, care si-a declarat deschis dorinta de a continua dezvoltarea regiunii prin turism dupa 2016, cand se preconizeaza terminarea rezervelor de petrol ale regiunii. Este evident faptul ca Dubai are mai mult de castigat din deschiderea spre tendintele internationale si modernism, decat din inchistarea si separarea de restul lumii.

Dubai, este o eleganta destinatie care gazduieste intr-o imbinare armonioasa trecutul si prezentul, Orientul si Occidentul, antichitatea şi modernismul.

Desi britanicii s-au retras in 1968, organizarea si sistemul creat de acestia s-au pastrat pina acum, spre deosebire de Arabia Saudita ce s-a cladit pe model american (incluzind cladirile, reteaua rutiera etc.). Sistemul de salarizare si joburile sunt impartite in functie de nationalitate, rasa si culoarea pielii. Nu este o societate rasista, asa cum am fi tentati sa credem, pur si simplu anunturile de pe piata muncii precizeaza nationalitatea ceruta, iar culoarea pielii si felul cum te prezinti te pot ajuta.

Emiratele Arabe Unite sunt construite in intregime pe nisip iar toata vegetatia, cu exceptia curmalilor si tufelor razlete, este plantata si intretinuta artificial la fel ca si aerul conditonat ce te "urmareste" constant de peste tot, asa incit majoritatea copaceilor sunt fie impodobiti cu instalatii (asa cum sunt cei de Craciun), fie luminati si udati cu pompita la baza.

Este uimitor sa vezi ce au putut strainii sa construiasca in 30 de ani, dar si ritmul in care apar noi cladiri. Este adevarat, Emiratele nu sunt predispuse la cutremure ci doar la furtuni de nisip si temperaturi de pina la 48 de grade in timpul verii. Rezidentii (adica strainii) reprezinta majoritatea populatiei Emiratelor, doar 700-800.000 din 3.8 milioane, populatia estimata in 2000. Asadar iti poate lipsi familia, dar nu te simti strain caci toti sunt veniti de pe alte meleaguri aici, iar localnicii sunt toleranti, desi isi pastreaza portul si caracteristicile cu mindrie. Si fiindca tot vorbeam de populatie, majoritatea zdrobitoare si in continua crestere este din India, Pakistan, Filipine; dar se gasesc si rezidenti arabi-sirieni, irakieni, libanezi, iranieni sau sud-africani, canadieni, chinezi, rusi, europeni.

Atestat din 1799, Dubai-ul era cunoscut pentru exportul de perle, pana in 1966, cand s-a descoperit petrol. Acesta a fost primul impuls pentru dezvoltarea urbanistica fara precedent a orasului, inainte un mic port cu stradute inguste. Emiratul a stiut insa sa-si asigure si alte surse de venit, precum turismul sau serviciile. Astfel in 2006, resursele de gaze si petrol contribuiau cu mai putin de 6% la economia infloritoare a emiratului, al carui PIB pe cap de locuitor era cu 26.000 de dolari mai mare decat al Romaniei. Fără taxe corporative sau pe venit, cu un sistem bancar excelent şi o legislaţie care favorizează bunurile şi proprietatea, Dubai-ul întruchipează vechiul motto al şeicului Rashid: "Ceea ce e bun pentru comercianţi e bun şi pentru Dubai."

O atractie pentru investitorii straini o reprezinta si piata imobiliara, cele mai excentrice cartiere ridicandu-se pe trei insule in forma de palmier si pe un arhipelag, "The World", care reproduce la scara redusa harta lumii.

Dubaiul nu are o traditie culturala, asa ca majoitatea artistilor se "produc"prin hoteluri de 4-5 stele. Expozitiile de arta sau fotografie, concertele sunt gazduite de mall-uri sau diverse reprezentante de companii. Dubaiul incearca sa compenseze prin altele pentru a fi considerat in rindul metropolelor lumii.

O astfel de depasire a recordurilor este reprezentata de maretele constructii arhitectonice.

Localnicii sunt foarte mindri de traditiile si obiceiurile lor, iar religia constituie fundamentul vietii sociale(de cel putin 5 ori pe zi se aude , in orice parte a Dubaiului te-ai afla, chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele specifice: poarta o haina lunga si alba numita kandura, iar pe cap o pinza alba sau cadrilata, tinuta de un cerculet. Acestea sunt gutra si mislah. O haina dintr-un material mai scump este purtata deasupra, in cazul evenimentelor mai importante.

Preview document

Evoluția Dubaiului - Pagina 1
Evoluția Dubaiului - Pagina 2
Evoluția Dubaiului - Pagina 3
Evoluția Dubaiului - Pagina 4
Evoluția Dubaiului - Pagina 5
Evoluția Dubaiului - Pagina 6
Evoluția Dubaiului - Pagina 7
Evoluția Dubaiului - Pagina 8
Evoluția Dubaiului - Pagina 9
Evoluția Dubaiului - Pagina 10
Evoluția Dubaiului - Pagina 11
Evoluția Dubaiului - Pagina 12
Evoluția Dubaiului - Pagina 13
Evoluția Dubaiului - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Evolutia Dubaiului.doc

Alții au mai descărcat și

Strategii de Marketing în Turism

INTRODUCERE Politica Agricolă Comună (PAC) este una dintre primele politici comune ale UniuniiEuropene, fiind fundamentată pe principiile pieţei...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Turismul - stimulator al investițiilor

INTRODUCERE Începutul secolului XXI a fost caracterizat în plan economic de o adâncire accelerată a procesului de globalizare, fluxurile mondiale...

Dubai

Capitolul I: Evolutia Dubaiului Dubaiul este un oras construit pe baza unui comert liber, cu deschidere larga catre investitorii straini si catre...

Impactul turismului asupra dezvoltării economice în Dubai

Introducere - motivul alegerii temei Scopul acestui material este prezentarea conceptului de dezvoltare economică locală şi evidenţierea...

Ai nevoie de altceva?