Cuprins
- 1. Natura activitatii
- 2. Oferta de finantare a EXIMBANK
- 2.1. Credite
- 2.2. Garantii
- 2.3. Asigurari
- 2.4. Bonificatii de dobânda
- 2.5. Internet e-banking
- 2.6. Pachete complexe
- 3. Strategia EXIMBANK
- 4. Eligibilitate
- 4.1. Comitetul de eligibilitate
- 4.2. Nu se finanteaza
- 5. Atributiile si raspunderile directiei de marketing
- 5.1. Elaborarea si implementarea Planului de Marketing al EXIMBANK SA
- 5.2. Analiza pietei în cadrul careia actioneaza EXIMBANK
- 5.3. Promovarea unitara a ofertei EXIMBANK în colaborare cu celelalte structuri din centrala/ sucursala în vederea realizarii obiectivelor strategice ale bancii.
- 5.4. Adaptarea permanenta a Caietului de Comisioane al EXIMBANK SA, ca o componenta a politicii de pret, în vederea sustinerii exportatorilor români în conditii de competitivitate.
- 5.5. Întretinerea si actualizarea bazelor de date proprii directiei
- 6. Politica promotionala
- 7. Dezvoltarea ofertei EXIMBANK
- 7.1. Produse noi
- 7.2. Reglementari interne
- 8. Activitatea de stimulare a exporturilor
- 9. Cercetari de marketing pentru credite
- 9.1. Credit de export
- 9.2. Credit de import
- 9.3. Credit de investitii
- 9.4. Creditul global de exploatare
Extras din document
1. Natura activitatii
Banca de Export-Import a Romaniei EXIMBANK-S.A. este înmatriculata în România din 1992 si este autorizata de Banca Nationala a României sa desfasoare activitati bancare comerciale. În principal, Banca desfasoara operatiuni bancare în România prin intermediul sucursalelor din Bucuresti, Cluj, Constanta, Bacau, Timisoara si Brasov.
Serviciile pe care Banca le ofera clientelei comerciale sunt finantarea operatiunilor de comert exterior, acceptarea de depozite, operatiuni de încasari si plati si operatiuni de creditare. De asemenea, Banca ofera o serie de servicii traditionale asociate activitatilor de comert exterior: ordine de plata, incasso documentar, emiterea de scrisori de garantie si deschiderea de acreditive. În plus, Banca garanteaza credite pentru exportatorii români si asigura creditele de export împotriva riscurilor comerciale si de tara. Activitatile Bancii sunt concepute pentru a sprijini finantarea si pentru a facilita activitatea româneasca de export.
Eximbank S.A. este o societate pe actiuni, în care statul român detine minimum 51% din capitalul social.
CAPITALUL SOCIAL al EXIMBANK SA este de 758.759.862 RON
Agentia pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).95,374%
SIF Banat Crisana.0,311%
SIF Moldova.0,311%
SIF Transilvania.0,311%
SIF Muntenia.0,423%
SIF Oltenia.3,270%
Principalele entitati românesti implicate direct în activitatea Eximbank S.A. sunt : Banca Nationala a României, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Economiei si Comertului, Camera de Comert si Industrie a României, Centrul Român de Promovare a Comertului, Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din România, etc.
Adresa sediului social al Bancii este urmatoarea: Splaiul Independentei, Nr.15, Bucuresti, România.
2. Oferta de finatare a EXIMBANK
2.1. Credite
Credite de export în faza de pre-livrare
Când sursele exportatorilor sunt insuficiente în vederea realizarii productiei destinate exportului, o solutie este creditul acordat de EXIMBANK pentru perioada cuprinsa între intrarea în vigoare a contractului de export si livrarea marfii.
Credite de export în faza de post-livrare
Pentru reluarea procesului de productie înaintea încasarii unui contract de export, puteti obtine de la EXIMBANK un credit pentru o perioada cuprinsa între livrarea marfii si încasarea contravalorii exportului efectuat.
Creditele de export în fazele de pre- si post-livrare
Cheltuielile de aprovizionare, productie si livrare a marfii pot fi acoperite prin intermediul unui credit pentru o perioada cuprinsa între intrarea în vigoare a contractului de export si încasarea finala a contravalorii acestuia.
Credite de investitii
Pentru achizitii de utilaje, echipamente, cladiri, terenuri, active intangibile sau capital de lucru necesare realizarii productiei de export, EXIMBANK asigura finantarea pe termen mediu în lei si valuta.
Credite de investitii-finantarea proiectelor de investitii pentru IMM-uri.
Se adreseaza întreprinderilor mici si mijlocii cu capital majoritar românesc, care se încadreaza în orice sector de activitate cu deschiderea catre export, având un numar maxim de 250 de angajati.
Creditul Pegas
Produs specific EXIMBANK, creat pentru exportatorii români prin Programul de Finantari Speciale pentru Export, adresat beneficiarilor de bonificatii la dobânda care au nevoie de un credit pentru capital de lucru pentru un viitor export. Acest credit poarta numele Pegas si este oferit exportatorilor de catre EXIMBANK pentru bonificatia primita sub forma unei linii de credit în sistem revolving. De aceea, în cadrul duratei de creditare, valoarea creditului aprobat nu se diminueaza cu încasarile pentru productia de export livrata, iar exportatorul are posibilitatea de a reutiliza aceste sume pâna la scadenta finala.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Eximbank SA.doc