Firmă de servicii - TAROM

Proiect
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 7212
Mărime: 93.01KB (arhivat)
Publicat de: Gabriela Catană
Puncte necesare: 10
Univ Transilvania Brasov

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1: Denumirea si obiectul de activitate al firmei de servicii
  2. CAPITOLUL 2: Analiza influentei mediului extern asupra activitatii
  3. firmei de servicii
  4. 2.1 Clientii firmei de servicii
  5. 2.2 Concurentii
  6. 2.3 Furnizorii
  7. CAPITOLUL 3: Analiza influentei mediului intern asupra activitatii
  8. firmei de servicii
  9. 3.1 Locatia si influenta sa asupra atragerii cumparatorilor
  10. 3.2 Cladirea si influenta sa asupra cumparatorilor
  11. 3.3 Echipamentele care conditioneaza calitatea si productivitatea serviciilor
  12. 3.4 Personalul
  13. 3.5 Tehnologia
  14. CAPITOLUL 4: Politica de produs a firmei de servicii
  15. 4.1 Definirea produsului global al firmei de servicii:produsul de baza, produsele auxiliare,produsele suplimentare, produsele potentiale
  16. 4.2 Definirea produselor partiale:facilitatile fizice, personalul de contact,clientul
  17. 4.3 Determinarea gradului de standardizare, personalizare a serviciilor firmei
  18. 4.4 Raportul elementelor tangibile, elementelor intangibile in structura ofertei firmei
  19. 4.5 Rolul personalului in activitatea firmei respective
  20. 4.6 Rolul clientului:gradul de participare la prestarea serviciilor, atragerea, fidelizarea si recompensarea clientilor
  21. CAPITOLUL 5: Politica de pret a firmei de servicii
  22. 5.1 Strategii de pret folosite
  23. CAPITOLUL 6: Politica de distributie a firmei de servicii
  24. 6.1 Reteaua de distributie, canalele de distributie, forma de vanzare, modalitatile de plata si strategii folosite
  25. CAPITOLUL 7: Politica de promovare
  26. 7.1 Mijloace de comunicatie interne si externe folosite de firma
  27. 7.2 Strategii de promovare

Extras din proiect

CAPITOLUL 1: Denumirea si obiectul de activitate al firmei de servicii

Compania TAROM –Transporturi Aeriene Romane- a fost infiintata la 18 septembrie 1954.La cativa ani dupa lansare, TAROM opera deja catre aproape toate tarile europene.In 1966 TAROM a efectuat primul zbor peste Atlantic.Incepand cu anul 1974 a realizat primul zbor catre Sydney via Calcutta si a introdus zboruri regulate spre New York si Beijing.

Prin lege, Tarom, Compania Aeriana Nationala a Romaniei, este o societate comerciala cu capital de stat si privat, avand ca obiectiv transportul aerian intern si extern, operand atat curse regulate cat si in sistem charter.

Pachetele de actiuni ale Companiei TAROM sunt impartite astfel: 92,63% din actiuni sunt detinute de Statul Roman, 5,42% apartin Romastra (Romanian Air Traffic), 1,43% Societatii de Investitii Financiare Muntenia si 0,52% Autoritatilor Aeronautice Civile Romane.

Compania TAROM se mandreste cu o stralucita si indelungata traditie in domeniul aviatiei comerciala internationale.Experienta indelungata a companiei se contureaza inca din anul 1920, o data cu primele forme de organizare ale aviatiei romane de transport.Experienta indelungata in aviatia comerciala este datorata companiilor predecesoare TAROM.

Prin experienta acumulata de-a lungul a jumatate de secol de activitate in industria de aviatie civila, Compania TAROM asigura pasagerilor sai servicii bazate pe siguranta, punctualitate, calitate si confort.Conform statisticilor intocmite de Asociatia Companiilor Aeriene Europene, Compania TAROM se situeaza pe locul I in randul companiilor aeriene, la plecari la timp ale zborurilor regulate.

Faptul ca siguranta si confortul pasagerilor au constituit din totdeauna prioritati majore pentru TAROM este demonstrat si de procesul intensiv de modernizare demarat inca din 1992.Satisfactia si confortul pasagerilor reprezinta obiectivul principal al oricarei companii aeriene.TAROM acorda o atentie deosebita calitatii tuturor serviciilor oferite pasagerilor.

In procesul restructurarii, TAROM a avut in vedere si alte aspecte in afara de modernizare.Compania TAROM a adoptat o noua strategie de marketing, avand ca obiectiv prioritar dezvoltarea si diversificarea serviciilor aeriene.

De asemena, TAROM a luat o serie de masuri pentru a reduce in mod drastic costurile si pentru a spori utilizarea companiei.Flexibilitatea, dinamismul, continuitatea, intensificarea planificarii zborurilor prin pastrarea destinatiilor deja traditionale si prin atragerea de noi piete constituie principalele obiective ale strategiei de marketing a companiei.

O schimbare in structura rutelor a fost deja demarata, atat in cea ce priveste traficul spre Romania cat si cel din Romania.Avand in vedere schimbarile rapide la nivelul traficului aerian international, TAROM si-a adoptat strategia in functie de cerintele pasagerilor in particular si in functie de cerintele pietei in general.

Punctualitatea si castigarea increderii pasagerilor in serviciile oferite sunt intr-un permanent proces de perfectionare, pentru a veni in acest fel in intampinarea cerintelor pasagerilor.

CAPITOLUL 2: Analiza influentei mediului extern asupra activitatii

firmei de servicii

Mediul extern al firmelor de servicii nu se deosebeste in esenta de cel al firmelor care tranzactioneaza bunuri, decat prin importanta diferita a componentelor sale si particularitatilor unora dintre ele.Mediul extern este alcatuit din componente care actioneaza in mod direct asupra activitatii firmelor si difera in mare masura fata de domeniul bunurilor prin particularitatile unora dintre aceste componente, clienti si concurenti, si importanyta altora, furnizori.

Vom analiza in continuare cateva componente ale mediului extern care influenteaza activitatea companiei aeriene TAROM.

2.1 Clientii firmei de servicii

In cadrul acestei firme avem in vedere doua categorii de clienti, si anume: clienti care calatoresc pentru prima data cu acest mijloc de transport ( adica ne referim la acele persoane care se deplaseaza pentru prima data cu un avion TAROM si beneficiaza pentru prima data de serviciile companiei ) si clienti care se deplaseaza frecvent cu acest mijloc de transport acestia fiind in general oameni de afaceri, vedete, persoane publice, care folosesc acest mijloc de transport pentru ca este mai rapid, comod si mai sigur.

Faptul ca persoanele publice, vedetele se deplaseaza cu TAROM influenteaza pozitiv compania oferindu-i un plus de credibilitatea si incredere dar si o imagine mai buna.

Datorita influentei celor doua categorii de clienti, Compania TAROM trebuie sa ofere servicii de calitate pentru ai atrage pe cei ce sunt la prima calatorie si de ai determina sa mai calatoreasca cu acesta companie incercand sa-i transforme in clienti fideli, iar pentru clientii frecventi trebuie sa ofere servicii cel putin la fel de bune, daca nu cu un nivel mai ridicat de calitate.

In general clientii la prima calatorie sunt mai importanti pentru companie pentru ca ei sunt cei care aduc cel mai mare profit, spre deosebire de clientii fideli care beneficiaza de discounturi, deci este important ca, clientii aflati la prima calatorie sa fie foarte multumiti, satisfacuti de serviciile prestate.

Clientii influenteaza compania prin veniturile lor, datorita faptului ca in general cei care aleg sa se deplaseze cu avionul sunt persoane cu venituri medii si mari, care aleg curse cu cele mai inalte grade de calitate si confort, obligand astfel compania ca in schimbul profitului adus sa primeasca servicii de o buna calitate.

Clientii nemultumiti de serviciile Tarom pot influenta negativ, prin raspandirea unor mesaje negative despre companie,contribuind la crearea unei imagini negative.

Clientii care frecventeaza doar anumite curse pot influenta activitatea companiei, deoarece acestia pot fi satisfacuti mai usor, deoarece sunt gasiti cu usurinta in baza de date astfel compania stie exact de ce are nevoie acest client.

De asemenea compania ii are invedere si pe potentialii clienti pe care doreste sa-i atraga prin oferirea unor servicii de calitate, confort si siguranta.

Preview document

Firmă de servicii - TAROM - Pagina 1
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 2
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 3
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 4
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 5
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 6
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 7
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 8
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 9
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 10
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 11
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 12
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 13
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 14
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 15
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 16
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 17
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 18
Firmă de servicii - TAROM - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Firma de Servicii - TAROM.doc

Alții au mai descărcat și

Planul de marketing - apa minerală Căciulata

I. MISIUNEA SI OBIECTIVELE FIRMEI Misiunea firmei Misiunea firmei este de a regasi in fiecare pahar cu apa Caciulata armonia, energia minerala,...

Mix de Marketing - Albalact

To perform the marketing objectives is important that these items to be considered. The fact that one of the four elements was not designed...

Practică marketing la Romtelecom

CAPITOLUL I. 1.PREZENTAREA FIRMEI SC ROMTELECOM SA "Cheltuieşte-ţi banii cu cap!" 1.1.Scurt istoric 1930: se înființează SART ("Societatea...

Planificarea de Marketing - MobExpert

1. Analiza mediului intern si extern O etapă deosebit de importantă a procesului planificării de marketing este desfăşurarea mediului intern şi...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Managementul în Transportul Aerian Internațional

Introducere Transporturile internationale sunt numite metaforic „aparatul circulator al întregii economii mondiale”, fiind mijloc efectiv de...

Strategii de Marketing în Turism - Studiu de Caz - Companiile Tarom și Easyjet

Capitolul I 1.1 Prezentarea companiei de transport aerian TAROM (denumirea şi obiectul de activitate al firmei de servicii) Compania TAROM –...

Analiza activității companiei aeriene Tarom

Introducere Activitatea de transport aerian a cunoscut in ultimii ani o importanta dezvoltare determinata de cresterea economiei, de implicarea...

Metodologii Manageriale - Media On SA

Diagnosticarea potentialului de viabilitate economico-financiara si manageriala a societatii MEDIA ON S.A. A. Documentare preliminara: 1....

Înființarea unei agenții de turism - Gold Travel

Prezentare generala: Agentia Gold Travel tour-operatoare infiintata in anul 2007 a fost înregistrată oficial la Oficiul Registrului Comerţului al...

Organizarea și Exercitarea Controlului Fiscal al Impozitelor Directe

CAPITOLUL I COMERŢUL INTERNAŢIONAL CU SERVICII PREZENTARE GENERALĂ 1.1. Serviciile – concept şi caracteristici 1.1.1. Conceptul de serviciu...

Benchmarking-ul unui Sistem Calitate

INTRODUCERE Dumnezeu a creat lumea în şase zile şi după fiecare zi a zis „a fost bine făcut”. Astfel, fără urmă de îndoială, aceasta a fost prima...

Mediu de Marketing pentru TAROM

Mediu de marketing al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene A României Antent Analiza mediului de marketing pt Compania Aeriană Tarom ,...

Ai nevoie de altceva?