Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3900
Mărime: 311.66KB (arhivat)
Publicat de: Iacob Farkas
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Niculescu Rodica,Mitrache Ion
Sa se proiecteze o firma de transport persoane pe ruta Mioveni-Pitesti

Cuprins

  1. CAP 1: 1.1 Prezentarea misiunii si a obiectului de activitate a firmei
  2. 1.2 Costuri de inceput
  3. 1.3 Date generale ale firmei
  4. 1.4 Organigrama firmei
  5. 1.5 Mediul de lucru
  6. CAP 2: 2.1 Studiul pietei
  7. 2.2 Concurenta
  8. 2.3 Clientul
  9. 2.3.1 Comunicarea cu clientii
  10. CAP 3: Analiza SWOT
  11. CAP 4: Promovarea firmei
  12. CAP 5: Analiza B.C.G.
  13. CAP 6: Concluzii

Extras din proiect

Tema de casa: Sa se proiecteze o firma de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitesti cu microbuze avand capacitatea de 16 locuri.

Structura temei:

CAPITOLUL 1

INTRODUCERE

România, în calitate de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene de la 1 Ianuarie 2007, are nevoie de o politică a sectorului de transporturi foarte bine definită, de obiective şi strategii orientate spre piaţă / cerere, pentru a asigura dezvoltarea echilibrată şi durabilă a sistemelor naţionale şi a industriei de transport, în vederea atingerii nivelului de performanţă şi eficienţă a ţărilor din Europa de Vest, şi de asemenea pentru a se ridica la standardele internaţionale de siguranţă şi de mediu. Sectorul naţional de transporturi trebuie de asemenea să integreze acquis-ul comunitar specific al Uniunii Europene, adică politica generală de transport a UE, cadrul legal şi de reglementare cu unele reguli şi aplicaţii cu caracter obligatoriu şi altele cu caracter de recomandare.

Politica pentru sectorul transporturilor ar trebui sa ofere o viziune pe termen lung, o serie de obiective asociate în vederea dezvoltării sectorului şi, de asemenea, o definire clară a misiunii sale în cadrul economiei naţionale, ca întreg.

Circulaţia rutieră reprezintă mişcarea generală de vehicule şi persoane, concentrată pe suprafeţe de teren amenajate special în acest scop, respectiv drumurile. Fenomenul circulaţiei rutiere sau a traficului rutier se manifestă tot atât de clar pe distanţe mari, în teritorii largi, cît şi în zone restrânse (oraşe şi alte tipuri de aşezări). Ca urmare a perfecţionării continue a autovehiculelor, s-a ajuns astăzi la ritmuri ridicate şi proporţii foarte mari de evoluţie a circulaţiei rutiere, practic are loc o „explozie rutieră”.

Parcul mondial de autovehicule a ajuns la cifre impresionante. În întreaga lume circulă în prezent peste 700 milioane de autovehicule de toate tipurile şi categoriile şi an de an sunt produse din ce în ce mai multe astfel de mijloace de transport. Această situaţie a adus la atingerea limitei de saturaţie a gradului de motorizare, în special în ţările puternic industrializate.

În mecanizmul de funcţionare a unei economii moderne piaţa ocupă un loc esenţial determinînd într-o proporţie însemnată deciziile şi comportamentele agenţilor economici.

Categorie a economiei de schimb, în accepţiunea cea mai frecventă, piaţa desemnează un ansamblu coerent, un sistem sau o reţea de relaţii de vînzare cumpărare între părţi contractante care sînt pe de o parte, unite prin legături de interdependenţă şi, pe de altă parte se află în rapoturi de opoziţie. Participanţii la aceste relaţii sînt producatorii de bunuri şi servicii, ofertanţii de factori de producţie şi consumatorii, care reprezintă aşa

cum aprecia J.K.Galbraith şi W.Salinger, ’’Centri distincţi de decizie, care se opun unul altuia prin urmărirea propriului interes, dar sînt legaţi în acelaşi timp printr-o solidaritate funcţională’’.

Importanţa pieţei, într-un asemenea mecanizm economic derivă din funcţiile pe care ea le îndeplineşte în economie, cu abateri mai mari sau mai mici ca urmare a condiţiilor concrete ce există în timp sau spaţiu. În primul rînd, piaţa este cea care realizează contactul permanent dintre producţie, respectiv dintre producătorii de bunuri şi servicii, pe de o parte şi consum, respectiv consumatorii, nevoile şi gusturile acestora, pe de altă parte. Prin acest fapt piaţa asigură alocarea şi utilizarea eficientă a resurselor economico-materiale, umane şi financiare, determinînd deciziile agenţilor economici cu privire la producţie, repartiţie, schimb şi consum. În al doilea rînd prin piaţă economică se autoreglează, îşi stabileşte independent proporţiile şi echilibrele necesare propriei reproduceri.

Dintotdeauna transportul a fost o necessitate umana de baza si o sursa importanta de venit pentru cei care s-au ocupat de organizarea acestei activitati.In Romania,transportulde personae intre localitati se poate face pe cela ferata sau rutiera(exceptand distantele lungi care pot fi strabatute pe calea aerului).

Diferentierea pe care oamenii o fac intre aceste modalitati de calatorie are la baza criterii cum ar fi:rapiditatea,confortul,siguranta,serviciile asigurate pe parcursul calatoriei si,nu in ultimul rand,pretul pe care trebuie sa-l plateasca. In contextual economiei actuale,in care mobilitatea fortei de munca inregistreaza cresteri semnificative,transportul interurban de personae capata o importanta deosebita.

Preview document

Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 1
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 2
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 3
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 4
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 5
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 6
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 7
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 8
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 9
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 10
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 11
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 12
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 13
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 14
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 15
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 16
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 17
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 18
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 19
Firmă de transport intern persoane pe ruta Mioveni-Pitești cu microbuze - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Firma de Transport Intern Persoane pe Ruta Mioveni-Pitesti cu Microbuze.doc

Alții au mai descărcat și

Proiectarea unei Firme de Transport de Persoane

Capitolul I Introducere in transportul public de personae Transportul de pesoane Transportul rutier reprezinta operatiunea prin care se...

Transportul mărfurilor - strategii de transport

I. Aspecte teoretice 1. Introducere Transportul reprezinta una dintre cele mai importante component ale sistemului logistic al unei...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?