Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2306
Mărime: 1.27MB (arhivat)
Publicat de: Marilena-Ana Vișan
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stefan Dorin
Universitatea Spiru Haret Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale Programul de master – MMOL – Bologna

Cuprins

  1. 1. Prezentare generala a societatii SC ELECTROLUX ROMANIA SRL
  2. 1.1 Scurt istoric al SC Electrolux Romania SRL pg.3
  3. 1.2 Analiza SWOT a SC Electrolux Romania SRL (puncte tari, puncte slabe, oportunitati si amenintari) pg.5
  4. 2. Analiza comunicarii de marketing a firmei
  5. 2.1. Comunicarea traditionala (off-line) a SC Electrolux Romania SRL pg.6
  6. 2.1.1. Publicitate pg.6
  7. 2.1.2. Relatii publice pg.7
  8. 2.2. Comunicarea pe internet a firmei (on-line) pg.8
  9. 2.2.1. Website-ul pg.8
  10. 2.2.1.1. Design pg.9
  11. 2.2.1.2. Tipologie pg.9
  12. 2.2.2. Strategia de SEO (search engine optimization) pg.10
  13. 3. Concluzii si propuneri pg.11

Extras din proiect

1. Prezentare generala a societatii SC ELECTROLUX ROMANIA SRL

1.1 Scurt istoric al SC Electrolux Romania SRL

Electrolux, unul din liderii mondiali în productia de aparate electrocasnice sau de uz profesional, vinde peste 40 de milioane de produse în 150 de tari în fiecare an. Ne concentram pe inovatii gândite atent, bazate pe o buna cunoastere a nevoilor clientilor, pentru a îndeplini nevoile reale ale consumatorilor si profesionistilor. Printre produsele noastre se numara frigidere, masini de spalat vase si rufe, aspiratoare si aragazuri cu marci bine-cunoscute ca Electrolux, AEG-Electrolux, Zanussi, Eureka si Frigidaire. În 2009, Electrolux a avut vânzari de 109 miliarde coroane suedeze si 51.000 de angajati.

Societatea comerciala “Salux Romania” SA functioneaza cu un sediu central si o unitate de productie situate in Arad pe b-dul Unirii, nr.15.

Actuala societate a luat fiinta in anul 1906 sb forma unui atelier destinat reparatii masinilor agricole si fabricarii utilajelor, in baza unei licente austriece. In anul 1928 se dezvolta o sectie de fabricare a vaselor emailate din tabla presata.

La 11 inie 1948 fabrica trece in proprietatea statului, iar incepand din 1952 incepe fabricarea masinilor de gatit cu gaze si a sobelor cu carbuni, fabrica dezvoltandu-si capacitatea prin investitii finantate de stat.

In perioada 1994-1995 are loc prima etapa de restructurare a societatii, iar in 1995 fabrica se privatizeaza prin cumpararea de catre salariati a actiunilor detinute de FPS si FPP.

Dupa negocieri temeinice, bazate pe compatibilitate obiectivelor, in decembrie 1997, actionarii firmei sii Concernul AB Electrolux Suedia, au incheiat contractul de vanzare-cumparare de actiuni, al carui scop declarat era “sa permita societatii Samlux Romania SA sa beneficieze de introducerea si dezvoltarea de noi tehnologii, de dezvoltarea si producerea de bunuri competitive, de acces la piete noi pentru produsele sale, de imbunatatire a conditiilor de lucru si a sigurantei mediului inconjurator. Societatea isi va prezerva obiectul de activitate principal si sfera de activitate generala”.

Electrolux AB Suedia este cel mai mare producator international de aparatura pentru bucatarie, echipamente de curatat si unelte pentru paduri si gradinarit – cum ar fi de exemplu frigidere, masini de spalat, aragazuri, aspiratoare, fierastraie cu motor, masini de tuns iarba si tractoare de gradina. Compania suedeza Electrolux este liderul mondial in producerea de aparatura electrocasnica, cel mai mare succes inregistrandu-l in Africa, America de Sud si Europa.

In anul 2002 vanzarile grupului au fost de 133,2 miliarde coroane suedeze. In fiecare an clientii din peste 150 de tari cumpara peste 55 miloane produse Electrolux atat pentru folosirea privata cat si industriala. Din grupul Electrolux fac parte marci cunoscute precum AEG, Juno, Zanussi, Frigidaire, Eureka si Husquvarna.

Design-ul si inovatia sunt elemente importante pentru toate produsele electrocasnice marca Electrolux. Fiecare oferta deja existenta este combinata cu produse dezvoltate individual pentru fiecare piata.

Exemple de acest fel sunt produsele de top de genul Washy-Talky si Electrolux Magic Freeze. Masina de spalat cu apelare vocala isi instruieste proprietarul cum sa obtina o spalare perfecta in China, iar forma frigiderului permite mobilarea locuintelor cu bucatarii separate, deoarece acesta nu ocupa un spatiu mare si se potriveste in decor.

Pietele devin din ce in ce mai similare in ceea ce priveste comportamentul consumatprului care devin un consumator international. Inovatiile tehnologice permit mai multa creativitate a aceste industrii contrar trecutului cand ideile generate de ingineri si design-eri erau aproape similare indiferent de dispunerea geografica.

Produsele electrocasnice Electrolux si-au schimbat acest mod de abordare concentrandu-se acum pe pararea clientului. Tinand cont de nevoile consumatorului compania poate veni in intampinarea diferitelor culturi si stiluri de viata. Astfel sub numele unei marci fiecare produs isi poate multumi consumatorul si permite ambelor parti sa profite de acesta strategie.

Capitalul social al societatii Samlux Romania SRL este de 3,4 milioane Ron, 99,5% din actiuni fiind detinute de AB Electrolux Suedia, iar 0,5% de salariatii acestei companii. In acord cu scopul tranzactiei, actionarii, echipa manageriala, specialistii grupului au definit strategia pentru realizarea planului de afaceri negociat prin contract.

Principalele linii de actiune stabilite de comun acord sunt :

- orientare spre satisfacerea clientului ;

- schimbarea mentalitatii si concentrarea catre lucru sistematic si in echipa ;

- perfectionarea managementului prin definirea si concentrarea pe obiective ;

- descentralizarea deciziei ;

- delegarea de autoritate ;

- reorganizarea productiei si a muncii prin : programare, succesiune tehnologica, ordine, modernizarea produselor si tehnologiilor de fabricatie ; asigurarea conditiilor de munca si ameliorarea mediului inconjurator.

Realizarea obiectivelor implica, pe langa participarea managementului, participarea salariatilor sau ajutorul specialistilor din grupul Electrolux si un important suport investitional.

Preview document

Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 1
Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 2
Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 3
Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 4
Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 5
Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 6
Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 7
Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 8
Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 9
Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 10
Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 11
Fundamentarea strategiei de promovare pe internet la SC Electrolux România SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Fundamentarea Strategiei de Promovare pe Internet la Sc Electrolux Romania SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Promovarea Produsului Cultural Constantin Brâncuși

Rezumat Cuvinte cheie: turism cultural, comunicare în marketing, produs turistic cultural, mix de marketing, promovare, planificare promoţională,...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?