Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 3 fișiere: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2725
Mărime: 39.58KB (arhivat)
Publicat de: Anatolie Mihai
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anca Davidescu
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice

Cuprins

  1. 1. Analiza
  2. • Scop
  3. • Obiective
  4. • Structură
  5. • Personal
  6. • Cultură organizaţională
  7. 2. Analiza SWOT
  8. 3. Concluzii
  9. 4. Campanie de PR
  10. • Tipul campaniei
  11. • Context
  12. • Scopul campaniei
  13. • Obiectiv general
  14. • Publicuri – ţintă
  15. • Slogan
  16. • Mesaje
  17. • Strategii şi acţiuni de comunicare
  18. • Plan Gantt
  19. • Plan media
  20. • Evaluare
  21. • Resurse

Extras din proiect

1. Analiza

În anul 1997 s-a deschis în Bucureşti prima farmacie Sensiblu. A început ca un experiment: să demonstreze furnizorilor Mediplus modalităţile cele mai eficiente de aşezare a produselor într-o farmacie. A avut un succes atât de mare, încât anul următor numărul a crescut la 11 farmacii.

Creşterea spectaculoasă a reţelei de farmacii s-a datorat în special atenţiei şi dedicaţiei către pacienţi, dar şi creativităţii şi inovaţiei, sub semnul cărora s-a aflat dezvoltarea. Conceptele inovatoare pentru România de farmacie deschisă, de vânzare de produse cosmetice şi de servicii adăugate adresate pacienţilor, au fost extrem de apreciate de clienţi şi pacienţi, astfel încât în scurt timp Sensiblu a ajuns nu numai lider de piaţă, ci şi un model urmat de piaţa farmaceutică.

A&D Pharma Holdings N.V. este o companie olandeză, care operează cel mai mare şi mai dinamic grup farmaceutic din România – A&D Pharma Holdings SRL. Acţiunile grupului olandez sunt listate şi se tranzacţionează la Bursa de Valori din Londra, din octombrie 2006.

Grupul include cea mai puternică reţea de distribuţie de medicamente din România (prin compania Mediplus Exim SRL) şi cea mai mare reţea de farmacii din România (prin Sensiblu SRL). Aflat de peste 12 ani pe piaţă, A&D Pharma Holdings SRL. are în prezent 3800 de angajaţi.

A&D Pharma contribuie la ameliorarea nivelului sectorului sanitar în România promovând produse şi servicii de calitate atât la nivelul pacienţilor, cât şi în farmacii şi spitale. A&D Pharma adaugă însă demersului său economic şi o dimensiune socială. Esenţa progresului se regăseşte în 3 elemente esentiale: promovarea calităţii, crearea permanentă de noi locuri de muncă şi mai ales perfecţionarea continuă a personalului.

Scop

Scopul Sensiblu este de a crea un grup valoros şi de a atinge o profitabilitate înaltă şi constantă. Acest lucru ajută la menţinerea creşterii şi dezvoltării, la crearea oportunităţilor de angajare, la acoperirea riscurilor şi la oferirea unui profit atractiv investitorilor.

Obiective

Obiectivul principal este de a răspunde nevoii pacienţilor de servicii de cea mai înaltă calitate şi de a trata cu respect drepturile individuale ale acestora. Aceasta implică identificarea şi rezolvarea problemelor acestora, menţinând legături strânse cu aceştia, ascultându-i şi anticipându-le nevoile.

Structură

Grupul A&D Pharma este format din Mediplus Exim SA, cel mai mare distribuitor de medicamente din România şi Sensiblu SRL, cea mai mare reţea de farmacii din ţară.

Structura organizaţiei Sensiblu este de tip reţea. În cadrul acesteia evidenţiindu-se niveluri ierarhice mai puţine, comunicarea este mai eficientă, atât pe orizontală, cât şi pe verticală. Se poate lucra pe proiecte temporare, riscul angajaţilor fiind însă mai mare.

Personal

Resursele umane ale Sensiblu sunt considerate factorul cheie care contribuie la dezvoltarea continuă a afacerii. În cele peste 200 de farmacii lucrează peste 1700 de oameni dedicaţi profesiei de farmacist şi clienţilor, prin furnizarea unor servicii de înaltă calitate la standarde europene. Sensiblu oferă angajaţilor libertatea de a creşte şi de a-şi valorifica oportunităţile de dezvoltare a carierei. Obiectivul major este de a furniza fiecărui angajat programe adecvate de training şi dezvoltare.

Farmaciile Sensiblu au diriginte de farmacie, farmacist, asistent de farmacie, consultant vânzări cosmetice şi femeie de serviciu.

Preview document

Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 1
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 2
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 3
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 4
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 5
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 6
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 7
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 8
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 9
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 10
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 11
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 12
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 13
Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Gestionarea Crizelor de Imagine. Analiza Identitatii Sensiblu.doc
  • PlanGANTT.doc
  • PlanMedia.doc

Alții au mai descărcat și

Lucrare de practică SC Sensiblu SRL

INTRODUCERE Atatea schimbari de legislatie si de proceduri au avut loc in sistemul sanitar in 2008-2009 , incat pana si actorii din piata...

Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA

INTRODUCERE Atatea schimbari de legislatie si de proceduri au avut loc in sistemul sanitar in 2005, incat pana si actorii din piata...

Cercetare calitativă - Sensiblu

CAPITOLUL 1 Prezentarea mărcii Sensiblu este cea mai mare rețea de farmacii din România, fiind prezentă în toate orasele de peste 50.000 de...

Tehnici de Comunicare - Sensiblu

1. Prezentarea generaă a magazinului – SensiBlu Sensiblu este cea mai mare reţea de farmacii sub acelaşi brand din România, fiind singura cu...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?