Guban - plan de marketing

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2528
Mărime: 392.65KB (arhivat)
Publicat de: Julieta B.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. Alexandra Vițelar

Extras din proiect

Prezentare generală

Istoria brandului Guban cunoaste un început timid in anul 1935, cu un singur angajat si o crema de pantofi. Inventia domnului Blaziu Guban i-a dat posibilitatea ca in 15 septembrie 1937 sa puna bazele societatii „Guban”, impreuna cu partenerii Kaldory și Kovacs, urmand ca în 1940 aceasta sa devina fabrica.

De-a lungul timpului, maestrul Guban, cu o experienta de chimist industrial si maestru de finis la mai multe fabrici de incaltaminte, militeaza pentru realizarea unor produse de calitate în Romania. Timp de 25 de ani, acesta studiaza problema influentei cremei de ghete asupra durabilitatii pantofilor si vine pe piata cu o crema de ghete de calitate superioara, fabricata in tara noastra, care prelungeste cu 50-100% durabilitatea pantofilor.

In anul 1952 doneaza societatea statului roman, obtinand un contract avantajos, prin care statul se obliga sa investeasca masiv în dezvoltarea intreprinderii. Va avea loc schimbarea numelui, din „Uzina Chimică Guban Timisoara” in „Intreprinderea Industrială de Stat Fabrica de Produse Chimice si Incăltaminte Bela Breiner Timisoara”. Dupa numeroase repartizari de locatii si instalatii, autocamioane si lucrari de constructii, intreprinderea isi sporeste activitatea de productie, ajungang în 1959 sa detina 475 de angajati, dintre care 394 muncitori direct productivi (Sursa Arhivele Nationale).

In 1963, numele companiei sufera din nou modificari, de aceasta data numindu-se „Fabrica Incaltaminte si Mase Plastice Victoria”. Productia se diversifica, firma ajungand sa detină unitati si secții de mase plastice, confectii, imprimerie, tamplarie, accesorii metalice, blanarie, încaltaminte, o magazie de piele artificială si un laborator. Insa, sectia de încaltaminte ramane mereu o prioritate pentru deja bătranul proprietar care propune „Arta Guban” pentru femei, barbati si copii, atat pentru consumul intern, cat si pentru export. Modelele de pantofi se succed cu o repeziciune uimitoare, impresionand generatii intregi prin eleganta, rafinament si comoditate.

Astazi, „Arta Guban” continua, prin devotamentul celor care cred în bradul romanesc si în viziunea domnului Blaziu. Experienta si profesionalismul acumulate de-a lungul timpului, imbinate cu pasiunea pentru excelenta si un aer proaspat, centrat pe inovare deschisa, vin sa descopere frumusetea feminitatii romanesti. Guban redevine astfel arta, rafinament si rasfat.

Analiza situatiei

Politica de comunicare reprezintă un element cheie al activității comerciale a firmei, deoarece produsele acesteia, oricât de bune ar fi ele, oricât de atrăgătoare prețuri ar avea și oricât de disponibile ar deveni, nu se vând singure, ci trebuie făcute cunoscute clienților prin reliefarea caracteristicilor lor superioare celor similare ale concurenților. Promovarea reprezintă preocuparea unei organizații de a emite mesaje persuasive, care să acționeze, sub forma unor impulsuri, fie în sensul împingerii produsului, serviciului sau organizației către consumator, fie în vederea atragerii publicului țintă către produs, serviciu sau organizație. Activitatea promoțională constituie un demers de natură comunicațională riguros planificat, realizat pe o perioadă determinată de timp, sub forma unor campanii în cadrul cărora, cu ajutorul unor tehnici specifice (publicitate, promovarea vânzărilor, relațiile publice și forța de vânzare), se acționează în vederea realizării unor obiective legate de notorietate sau imaginea unui produs, serviciu sau organiație, sau pentru stimularea publicului țintă de a adopta un anumit comportament, toate acestea cu scopul de a contribui la maximizarea profitului organizației pe termen scurt, mediu sau lung.

Conform informațiilor pe care le-au împărtășit respondenții, în urma unei cercetări de piață realizată asupra utilizatorilor Facebook s-a constatat că Guban, reprezintă profilul unei mărci de încredere în rețelele sociale, fiind caracterizată de atribute precum seriozitate, atenție la nevoile consumatorului și modernitate. Un aspect important este și comunicarea mărcii în rețea.

Pentru a ajunge în top, ca brand, îți trebuie notorietate, favorabilitate și dragoste, de propriile produse și mai ales de consumatori. Guban pare să beneficieze de o astfel de dragoste, care, iată, l-a așezat în topul celor mai îndrăgite branduri de încalțăminte.

Analizând pagina gazdă a https://guban.ro/ , se observă cu ușurință o bună organizare a informației prezentate, aceasta putând fi obținută prin accesarea treptată a diferitelor meniuri, mergând din aproape în aproape, vizitatorul putând vizualiza doar informația de care este interesat, acesta nefiind copleșit de o abundență de informații nerelevante pentru solicitările sale. Oferă căutare produselor în funcție de mai multe criterii (filtre) în vederea reducerii timpului necesar obținerii informațiilor despre un anumit produs, dintr-o anumită categorie sau o anumită gamă

Pagina de start respectă regulile referitoare la simplitate, paleta coloristicp fiind armonizată într-ul stil profesional, menit să inducă vizitatorilor percepția profesionalismului companiei Guban.

Prin intermediul https://guban.ro/, cei interesați pot avea acces 24/24 la informații despre activitatea companiei în România și pe plan internațional, despre produsele comercializate pe piața autohtonă, promoțiile și ofertele derulate de către partenerii locali, valorile și principiilecompaniei și, nu în ultimul rând, despre rezultatele financiare ale companiei.

Formularul de contact plasat pe website-ul https://guban.ro/ reprezintă fereastra de dialog între companie și clienții acestuia, având rolul de a facilita interacțiunile dintre aceștia.

Bibliografie

1. Rosenfeld M., Morville P. 2006„Cele mai bune practici în marketingul prin Internet”, Bucuresti, Ed. All;

2. Haig M. - 2007 „Manual de e-marketing”, București, Ed.Rentrop &Straton,;

3. Vegheș I., Grigore B. 2003 „Relațiile publice și publicitatea on-line” Iași, Ed. Polirom;

4. http://www.ziare.com/afaceri/producatori/pantofii-guban-revin-de-ce-sa-cumperi-un-pantof-guban-si-nu-unul-din-marile-lanturi-de-magazine-interviu-1265504

5. https://guban.ro/

6. https://www.facebook.com/pg/GubanRomania/community/?ref=page_internal

Preview document

Guban - plan de marketing - Pagina 1
Guban - plan de marketing - Pagina 2
Guban - plan de marketing - Pagina 3
Guban - plan de marketing - Pagina 4
Guban - plan de marketing - Pagina 5
Guban - plan de marketing - Pagina 6
Guban - plan de marketing - Pagina 7
Guban - plan de marketing - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Guban - plan de marketing.docx

Alții au mai descărcat și

Cascaval în bere

I.Specificul acestui produs este că în faza a 4-a a fluxului tehnologic, folosim o țesătură pentru îndepărtarea zerului și de a pregăti bobul...

Plan de marketing - unitatea-cuptorul bunicii

1.Definirea unității luată spre studiu Unitatea alimentară- brutărie artizanală Nume: Cuptorul bunicii Slogan: Pâine de casă,coaptă pe vatră!!!...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Evaluarea eficienței financiare a activităților de cercetare-dezvoltare - studiu de caz

INTRODUCERE Cercetarea Dezvoltarea şi Inovarea contribuie la dezvoltarea societăţii competitive bazate pe cunoaştere. Acumularea de cunoştinţe, ca...

Ai nevoie de altceva?