Infiintarea unei Afaceri

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Infiintarea unei Afaceri.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionel Dumitru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CUPRINS
1. Prezentarea conceptului de afacere.2
2. Definirea misiunii, viziunii si a obiectivelor&2
3. Analiza S.W.O.T. si alegerea strategiei de piata3
3.1. Analiza mediului extern&.3
3.2. Analiza mediului intern&.6
3.3. Alegerea strategiei de piata&.7
4. Proiectarea strategiei dezvoltarii de baza &7
5. Proiectarea strategiei de marketing  Mixul de marketing &8
6. Bugetul estimativ de marketing&.11
7. Evaluarea sanselor de success
( metode de control asupra planului de marketing).11

Extras din document

Plan de marketing

1. PREZENTAREA CONCEPTULUI DE AFACERE

Compania noastra ofera clientilor posibilitatea de a organiza o petrecere lipsita de griji si stres in spatiul nostru special amenajat. Acestia pot de asemenea sa beneficieze de serviciile noastre de divertisment la sediul firmei , la promotii , la gradinita , scoala , acasa sau orice alte locatii. Acestia pot opta pentru unul din pachetele noastre de divertisment care pot cuprinde: clovni, pirati , personaje de poveste , printese , zane , cadouri speciale, premii , jocuri, concursuri, dans, karaoke, decoratiuni cu baloane , articole de petrecere, activitati tematice , baloane modelate in zeci de forme, baloane din sapun , pictura pe fata, magie pentru copii , teatru de papusi, vata de zahar, fantana cu ciocolata si alte surprize.

2. DEFINIREA MISIUNII, VIZIUNII SI A OBIECTIVELOR

Misiunea

Misiunea firmei noastre este sa devenim prima alegere a unui client atunci cand doreste sa organizeze o petrecere pentru copilul sau, un eveniment pentru copiii angajatilor sai, o serbare sau carnaval. Vrem sa reprezentam un reper al calitatii in domeniul serviciilor de divertisment si a organizarii de evenimente pentru copii.

Viziunea

Printr-o perceptie revolutionara a ceea ce inseamna divertismentul pentru copii , nevoile acestora , preocuparile si interesul acestora intr-o permanenta miscare , complexitatea de elemente care trebuie sa asigure distractia si interactivitatea unui eveniment , urmarim sa ne evidentiem ca fiind lideri in acest segment de piata.

Vrem sa fim considerati pionieri in ceea ce priveste implementarea de noi standarde de calitate si profesionalism in toate aspectele amenajarii unui spatiu special pentru copii, de la marketing, decor, amenajare , calitate certificata a serviciilor de divertisment, comfortul si excelenta serviciilor adresate parintilor, pana la felul in care copiii continua sa mentina o legatura de prietenie cu personajele indragite ale clubului nostru, al carui membru de onoare devine odata cu participarea la petrecere.

Prin consecventa , seriozitate, profesionalism, distractie grozava pentru copii si fara compromisuri in ceea ce priveste calitatea serviciilor, vom ocupa un loc de lider pe un segment de piata in continua dezvoltare, in care cererea este in continuare mai mare decat oferta.

Obiective generale

a) Obiective de natura financiara

- evolutia valorii si volumului vanzarilor sa aibe un trend crescator ( in preturi comparabile )

- atingerea unei rate a profitului de 20%

b) Obiective de natura nefinanciara

- dezvoltarea abilitatilor salariatilor

- responsabilitatea sociala fata de clientii companiei

3. ANALIZA S.W.O.T. SI ALEGEREA STRATEGIEI DE PIATA

3.1. Analiza mediului extern

a) Analiza macromediului

- Mediul demografic

Mediul demografic reprezinta unul din factorii formativi ai cererii de servicii pentru firma noastra.

In general, pe ansamblul economiei se constata o usoara scadere a populatiei, datorita scaderii natalitatii, a casatoriilor la varste mai inaintate si tendintei generale de a pune pe prim plan cariera, dar si datorita factorilor ce tin de stilul de viata si atitudinea fata de viata personala.

- rata natalitatii de 10 nasteri/1000 locuitori

- sporul natural al populatiei de -0,500 in mediul urban si  4,660 in mediul rural

- Mediul economic

Cuprinde totalitatea factorilor din economie care influenteaza capacitatea firmei de a concura in domeniul sau de activitate, dar si posibilitatea si disponibilitatea consumatorilor de a cumpara diverse bunuri si servicii. Intre factorii care influenteaza puterea de cumparare se numara rata inflatiei, evolutia preturilor, modelele de consum ale populatiei, rata somajului, veniturile reale.

- rata de crestere a produsului intern brut de 4,9%

Fisiere in arhiva (1):

  • Infiintarea unei Afaceri.doc

Alte informatii

conceptul de afacere se refera la organizarea de evenimente (petreceri pentru copii)