Inițiativă în afaceri

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5952
Mărime: 403.64KB (arhivat)
Publicat de: Eric Lazăr
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

REZUMATUL AFACERII

Pensiunea turistica este o afacere care poate aduce venituri substantiale,daca este bine organizata si orientate catre servicii de cea mai buna calitate, pe care trebuie sa le oferiti clientilor cu multa daruire.

In exemplu de fata avem in vedere infiintarea unei pensiuni turistice rurale in Mitocul Dragomirnei ,judetul Suceava. Acest proiect prezinta posibilitatea de a valorifica in mod profitabil spatiul si locuinta pe care o detin ,cu un minim de cheltuieli.

Pentru turisti,pensiunea reprezinta un mod de a putea petrece un sejur intr-un loc placut,linistit,departe de zgomotul si forfota specifice oraselor in care locuiesc si muncesc.

Principalele servicii pe care le punem la dispozitia clientilor sunt urmatoarele:

• Gazduirea turistilor pentru anumita perioada de timp;

• Pensiune completa(cazare + 3 mese/zi)sau demipensiune(cazare + 2 mese/zi)

• Servicii suplimentare (pescuit, excursii in imprejurimi , vizitatarea Manastirii Dragomirna, participarea la diverse evenimente sau sarbatori locale).

Toate serviciile pe care le oferim turistilor trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Cu cat acestia vor fi mai multumiti,cu atat vor reveni de mai multe ori la pensiunea ,, La veverita” si vor povesti si prietenilor despre cat de bine s-au simtit.

Pentru Romania, turismul reprezinta un domeniu cu un potential de dezvoltare foarte ridicat,dar din pacate, putin exploatat pana in prezent. Piata potentiala a turismului este prezenta practic in toate zonele tarii.

Pensiunea turistica, fie ca este urbana sau rurala, poate fi considerate o investitie avantajoasa in sfera turismului. In anul 2006,in tara noastra erau inregistrate 628 de pensiuni turistice urbane si 466 de pensiuni turistice rurale.

Avand in vedere ca pensiunile turistice rurale reprezinta doar 7,45% din totalul structurilor de primire existente in acest moment putem afirma ca piata pensiunilor turistice rurale este relative noua si in plina dezvoltare.

Tinand cont ca fiecare persoana are nevoie de odihna si recreere,cererea in turism nu va disparea niciodata si tot mai multi turisti vor prefera sa-si petreaca timpul liber in mijlocul naturii alegand pensiunile turistice altor locuri de cazare.

In ceea ce priveste concurenta,aceasta poate fi directa sau indirecta.concurenta directa este reprezentata de celelalte pensiuni turistice aflate pe litoral sau de alte forme care pot fi intalnite in zona. Concurenta indirecta se refera la pensiunile turistice de la munte sau din alte zone ale tarii,precum si la pensiunile sau locurile de cazare din strainatate. Atata timp cat calitatea serviciilor, conditiile de cazare oferite si tarifele practicate sunt apreciate de clienti, concurenta existenta in prezent nu ar trebui sa reprezinte o problema.

Modelul afacerii este cel al unei firme mici, pornita cu resurse putine, care isi propune dezvoltare continua pe masura cererii. Pentru inceputul activitatii de pensiune turistica, familia se poate implica cu succes in desfasurarea activitatii. O primire calduroasa, amabila si sincera, o servire ireprosabila pot acoperi o parte din deficientele ce ar putea rezulta ca urmare a lipsei de experienta in acest domeniu.

Pentru bunul mers al afacerii trebuie stabilita o strategie de promovare a serviciilor pe care le oferiti ,folosind diferite metode de promovare. De asemenea este important si modul in care produsele si serviciile oferite de pensiunea ,, La veverita “ sunt vandute, precum si facilitatile pe care putem sa le oferim turistilor fideli.

Pentru ca pensiunea mea sa obtina de la Autoritatea pentru Turism o clasificare de 4 margarete, este necesar sa realizez o serie de investitii materiale in cladirea existenta, pe care doresc sa o amenajez pentru turisti, in valoare de 124.000.000 lei.De asemenea, pentru derularea afacerii, se simte nevoia de achizitionare unui autoturism.

Dupa primul an de desfasurare a activitatii de pensiune turistica, pornind de la datele prezentate in planul financiar, am realizat un numerar disponibil de 73.000.000 lei,care imi va permite sa achit datoriile lunare curente in anul urmator, pana la inceperea urmatorului sezon de turism,inclusive datoriile aferente creditului contractat pentru achizitionarea autoturismului.Primul an de desfasurare a activitatii de pensiune turistica s-a incheiat cu un profit de 104.000.000 lei,in conditiile in care veniturile din vanzari realizare pentru primul an vor fi de 612.000.000 lei(cifra de afaceri).Pentru asigurarea investitiilor necesare este necesar sa imprumut firma cu 290.000.000 lei, credit ce va fi partial-mai mult de jumate-returnat in anul current (150.000.000 lei),restul urmand a fi returnat dupa sejurul din anul urmator.

DESCRIEREA AFACERII

1.Identificarea agentului economic

1) Numele firmei:”Pensiunea turistica LA VEVERITA”S.R.L.

2) Data inregistrarii la Registrul Comertului:25 februarie 2007

3) Forma juridical:S.R.L(conform Legii nr.31/1990)

4) Adresa sediului social: Loc Mitocul dragomirnei , com, Mitoc, Judetul Suceava

5) Data inceperii activitatii:01.05.2002

6) Valoarea capitalului social subscris si varsat:10.000.000 lei

7) Natura capitalului:privat

8) Tipuri de activitati desfasurate:

• -servicii de turism:cazare,pensiune,agreement

• -comercializarea produselor alimentare si nealimentare

9)Produse realizate/servicii prestate efectiv:

• -comercializarea produselor alimentare si nealimentare

10)Asociati/actionari principali-asociat unic-Scutariu Raluca, domiciliata in Suceava,str.Petru Rares,nr 80 A,tel:0730.540.533.

Preview document

Inițiativă în afaceri - Pagina 1
Inițiativă în afaceri - Pagina 2
Inițiativă în afaceri - Pagina 3
Inițiativă în afaceri - Pagina 4
Inițiativă în afaceri - Pagina 5
Inițiativă în afaceri - Pagina 6
Inițiativă în afaceri - Pagina 7
Inițiativă în afaceri - Pagina 8
Inițiativă în afaceri - Pagina 9
Inițiativă în afaceri - Pagina 10
Inițiativă în afaceri - Pagina 11
Inițiativă în afaceri - Pagina 12
Inițiativă în afaceri - Pagina 13
Inițiativă în afaceri - Pagina 14
Inițiativă în afaceri - Pagina 15
Inițiativă în afaceri - Pagina 16
Inițiativă în afaceri - Pagina 17
Inițiativă în afaceri - Pagina 18
Inițiativă în afaceri - Pagina 19
Inițiativă în afaceri - Pagina 20
Inițiativă în afaceri - Pagina 21
Inițiativă în afaceri - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Initiativa in Afaceri.doc

Te-ar putea interesa și

Plan de Afaceri - Cool Hunt

1.1. Afacerea propusa Dupa efectuarea unui studiu am observat ca de pe piata romaneasca lipseste ceva: desi piata articolelor vestimentare este...

Plan de Afaceri - Servicii de Self-Storage

Capitolul I - Sumar 1.1 Afacerea propusa Afacerea propusă de firma SC EASYBOX SRL se bazează pe prestarea de servicii de depozitare de tip...

Tehnologiile Informaționale în Tranzacțiile de Comerț Exterior

INTRODUCERE Asistam la un proces de globalizare a afacerilor, care, în mod invariabil, influenteaza toate tipurile de firme, indiferent de arealul...

Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL

CAPITOLUL 1 Firma noastra isi propune sa creeze diverse obiecte din ciocolata si zahar:de la mici figurine (iepurasi,ursuleti) pana la immense...

Motivații în Înființarea unei Mici Afaceri

Introducere În întrega lume, o importanta din ce în ce mai mare o reprezinta noile programe legate de afaceri ceea ce presupune a organiza si a...

Plan de Afaceri

1. SUMAR Planul de afaceri întocmit serveste pentru estimarea posibilitatii de desfacere a unei afaceri pe piata din municipiul Buzau si pentru...

Practică bancară - MKB Romexterra Bank

CAP. I POLITICI DE MANAGEMENT A RISCULUI BANCAR STRATEGIA DE RISC ACEASTA STRATEGIE SE APLICA LA NIVELUL INTREGII BANCI PRINCIPIILE GENERALE...

Plan de afaceri antreprenoriat - Editura Anteea

Sumar Editura Anteea a fost infiintata in 2004, in Cluj-Napoca. Ea editeaza si comercializeaza carti educative pentru scolari si prescolari: carti...

Ai nevoie de altceva?