Instrumentele planificării strategice - Elsaco

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2297
Mărime: 18.69KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Valerica Olteanu
Studiu de caz asupra companiei Elsaco

Cuprins

  1. 1. Despre ELSACO Grup
  2. 2. Misiunea grupului de companii ELSACO
  3. 3. Domenii de operare ale organizaţiei
  4. 4. Strategiile dezvoltǎrii
  5. 5. Unitǎţi strategice de activitate

Extras din proiect

1. Despre ELSACO Grup

Compania ELSACO a fost înfiinţatǎ în anul 1994, având sediul în municipiul Botoşani, ocupând la scurt timp un rol important pe piaţa serviciilor de consultanţǎ, proiectare, execuţie de lucrǎri şi exploatare pentru instalaţii termoenergetice destinate oricǎrui tip de furnizor sau consumator de energie termicǎ.

ELSACO a contribuit în cei 14 ani de la înfinţare la îmbunǎtǎţirea serviciilor prestate de furnizorii de utilitǎţi pentru mai mult de 5 milioane de români.

ELSACO Grup este alcǎtuit din mai multe companii: ELSACO Electronic (înfiinţatǎ în 1994), ELSACO International (1999), ELSACO Software (2001), ELSACO Industry (2003), ELSACO Construct (2006), ELSACO Brunata (2007), ELSACO Business Software (2007).

Diviziile ce stau la baza organizaţiei sunt: Divizia Contorizare/ automatizare/ sisteme informatice de proces, Divizia Apǎ, Divizia Bilanţuri Energetice, Divizia Construcţii, Divizia Instalaţii- Energii neconvenţionale şi Divizia de IT.

Compania se adreseaza cu produsele sale în principal:

o societǎţilor de furnizare a utilitǎţilor (cǎldurǎ, apǎ caldǎ, apǎ rece) oferind contorizare la nivel de centralǎ termicǎ, punct termic, uzinǎ de apǎ, staţie hidrofor, staţie de reglare- mǎsurare, servicii avansate specializate;

o consumatorilor casnici- contorizare individualǎ şi repartiţia consumurilor;

o consumatorilor industriali- contorizare specialǎ, automatizǎri indsutriale;

o instituţiilor publice- calculatoare PC, contorizare.

Printre partenerii grupului de firme se numǎrǎ: Actaris (contoare de apǎ, energie termicǎ, gaz metan), Brunata (repartitoare), Danfoss (echipamante automatizare puncte termice), Wilo (pompe, cazane), Viessmann (centrale termice, boilere), IMI International (climatizare interioarǎ), ViewSonic (display-uri, LCD).

ELSACO Electronic are proiectat şi implementat Sistemul de Management Calitate, Mediu, Sǎnǎtate şi Securitate Ocupaţionalǎ având la bazǎ standardele de referinţǎ SR EN ISO 9001:2001, SR EN ISO 14001:2005 şi SR OHSAS 18001:2004.

Compania Elsaco Electronic promoveazǎ politica unei lumi mai bune prin tehnologie şi servicii inovative, deschisǎ la nevoile oamenilor. Organizaţia îşi propune sǎ creeze un sistem în care calitatea produselor şi serviciilor sa fie obtinuţe în mod economic, asigurând satisfacerea cerinţelor clientului, folosind tehnologii avansate şi sigure.

Din 2003 până în 2007, traiectoria cifrei de afaceri a companiei a fost ascendentă, cu o creştere medie de 30%, pe an. Pentru 2008, se estimeazǎ o creştere de 50%, conform declaraţiilor responsabilul cu investiţiile şi dezvoltarea al SC "Elsaco" SRL.

ELSACO deţine un lanţ de reprezentanţe teritoriale în 14 oraşe ale ţǎrii: Botoşani, Bacǎu, Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Oltenita, Oradea, Piatra Neamţ, Rǎdǎuţi, Suceava, Tîrgu Mureş.

2. Misiunea grupului de companii ELSACO

Misiunea firmei impune o cercetare complexǎ al cǎrei scop este descrierea viziunii, visului, dorinţelor fondatorului (managerului/ managerilor) privind dezvoltarea activitǎţii, care se reflectǎ în coordonate ale sistemului de management.

Metoda de identificare şi redactare a misiunii este una de tip general fiind proiectatǎ şi desfǎşratǎ în mod particular. Instumentului misiunea firmei îi corespunde deci o metodǎ de cercetare, care poate include numeroase metode de culegere a datelor precum: observare, interviu în profunzime, cercetare de tip calitativ.

Misiunea Companiei ELSACO este furnizarea de soluţii profesionale de consultanţǎ, proiectare, prin combinarea experienţei personalului cu calitatea echipamentelor realizate de producǎtori de marcǎ. Compania oferǎ servicii complete, care satisfac nevoile actuale şi viitoare ale pieţei executând lucrǎri şi asigurând exploatarea instalaţiilor cu scopul de a eficientiza consumurile energetice şi a creşte gradul de confort, dezvoltând şi diversificând servicii şi soluţii dedicate în domenii conexe:

o lucrǎri de reabilitare şi modernizare a instalaţiilor termoenergetice, pornind de la livrǎri de aparatura şi echipamente dedicate, pânǎ la lucrǎri la cheie în structura antreprenorialǎ;

o gestiunea consumurilor energetice şi service-ul echipamentelor de mǎsurare;

o furnizarea de echipamente şi servicii de contorizare, precum şi alte echipamente, aparaturǎ şi utilaje specializate pentru regiile de apǎ şi canalizare;

o furnizarea de echipamente şi servicii pentru utilizarea surselor de energie neconvenţionalǎ: energie solarǎ, energie eoliana, pompe de cǎldurǎ;

o lucrari de reabilitare energetica a cladirilor: audituri si bilanturi energetice, lucrari de constructii;

o furnizarea de echipamente de calcul si servicii asociate;

o proiectare si producere calculatoare, notebook-uri;

o producerea de echipamente electronice specializate.

Compania manifestǎ prin misiunea sa, la fel ca şi prin toate demersurile realizate în activitǎţile sale o orientare spre piaţǎ, înţelegând importanţa adaptǎrii la schimbǎrile mediului atât intern cât şi extern al firmei. Dezvoltarea în domenii conexe denotǎ adaptabilitate şi un bun dinamism la cerinţele clienţilor, furnizorilor, partenerilor şi a pieţei pe care activeazǎ în general.

Preview document

Instrumentele planificării strategice - Elsaco - Pagina 1
Instrumentele planificării strategice - Elsaco - Pagina 2
Instrumentele planificării strategice - Elsaco - Pagina 3
Instrumentele planificării strategice - Elsaco - Pagina 4
Instrumentele planificării strategice - Elsaco - Pagina 5
Instrumentele planificării strategice - Elsaco - Pagina 6
Instrumentele planificării strategice - Elsaco - Pagina 7
Instrumentele planificării strategice - Elsaco - Pagina 8
Instrumentele planificării strategice - Elsaco - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Instrumentele Planificarii Strategice - Elsaco.doc

Ai nevoie de altceva?