Introducerea pe piata a unui produs nou - Ustensila de curatat ochelarii

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Introducerea pe piata a unui produs nou - Ustensila de curatat ochelarii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 58 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Teodora Roman

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

INTRODUCERE
Cap. 1 Descrierea produsului Piata ţintă.1
Cap. 2 Concurenți.2
Cap. 3 Previziunea vânzărilor.3
Cap. 4 Alegerea amplasamentului.6
Cap. 5 Achizitii în afara producţiei.6
Cap. 6 Determinarea necesarului de utilaje.7
Cap. 7 Determinarea necesarului de materii prime şi materiale.26
Cap. 8 Determinarea necesarului de personal şi a fondului de salarii.38
Cap. 9 Calculul costului de producţie.41
Cap. 10 Stabilirea preţului de vânzare pe baza costului.46
Cap. 11 Calculul producţiei critice şi al cifrei de afaceri critice.51
Cap. 12 Bugetul de venituri şi cheltuieli.54
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Introducere

Motivatia alegerii produsului

Motivul care a stat la baza alegerii produsului este faptul ca sunt o persoana foarte ordonată și poate puțin obsedată de curățenie. Deși cuvântul “obsesie” poate fi cu conotație negativă, consider că acest caz este o excepție întrucât a fi ordonat și curat este un lucru pozitiv și nicidecum negativ. Persoanele din jurul meu se simt uneori deranjate de această obsesie pentru că aștept același lucru din partea lor.

Atât fratele cât și prietena mea cea mai bună poartă ochelari de când eram cu toții mici copiii și nu am să uit nici acum cât de tare mă stresa să mă uit în ochii lor și să văd ochelarii murdari. Parcă îi aud și acum: “De ce te stâmbi atât?Am ceva pe față?”. Le-am reproșat mai tot timpul faptul că nu îi curăță și nu înțelegeam cum de nu îi deranjează. Când întrebam de ce nu îi curăță mi-au spus că nu au cu ce iar apoi când și-au cumpărat acele lavete pentru curățat nu le aveau niciodată la ei pentru că fie le rătăceau, fie nu aveau unde să le țină pentru a le avea mereu la îndemână.

Deși în ziua de astăzi au mai apărut diverse produse de curățare a ochelarilor, consider că principala problemă rămâne: cum să avem un produs pentru curățarea ochelarilor mereu la îndemănă? Am căutat să răspund la această întrebare prin a mă gândi ce obiecte purtăm tot timpul la noi și la care din acestea ar putea fi atașat o ustensilă de curățare fără a crea dificultăți și așa am ajuns la inelul cu chei iar designul produsului a pornit de la faptul că acesta trebuie să fie ușor și de mici dimensiuni.

Cap. 1 Descrierea produsului. Piața țintă

Descrierea produsului

Ustensila de curățat ochelari este realizată în cea mai mare proporție dintr-un material de plastic de forma unui „V”. Cele două capete au în vârf o porțiune circulară acoperită cu fibră de bumbac destinată curățării lentilelor atât pe interior cât și pe exterior, simultan. Porțounea în care se unesc cele două “palete” este desemnată de un cerc prin care este prins un lanț cu breloc ce poate fi ușor atașat la setul de chei. În ceea ce privește culoarea, acesta se prezintă în 5 nuanțe: roșu, verde, albastru, negru, portocaliu.

Piața țintă

Piața țintă este formată din utilizatorii de ochelari de vedere din Municipiul Iași cu vârsta cuprinsă între 5 și 70 de ani, cu venituri mici și medii.

Cap. 2 Concurenți

Întrucât pe piața din România nu există firme care să producă sau să comercializeze un acest gen de produs (o ustensilă similară poate fi cumpărată de pe E-Bay sau AMAZON din USA, China sau UK) vom face referire în ceea ce urmează la concurenții indirecți.

Concurența indirectă este formată din acele firme care produc/comercializează sau oferă servicii pentru satisfacerea nevoii de curățare a ochelarilor de vedere. Pe raza Municipiului Iași întâlnim următoarele firme:

- cabinete oftalmologice: Platinum Optik, Medoptica, Sanoptic, Cristal Optic, LH Optical, Optigama, Optiplaza, Rado Zeiss, Sover Iulius Mall Iasi, Vision for you ș.a (lavete, șervețele, soluții de curățare, servicii de curățare).

- hipermarket-uri, supermakret-uri, sau alte magazine ce comercializeaza produse de curățare (șervetele, lavete, soluții de curățare)

Tot în această categorie, într-o latură mai extremă a concurenței se află și cabinetele și clinicile oftalmologice de unde se pot achiziționa lentile de contact sau pot efectua operații cu laser (În cazul în care clienții nu mai poartă ochelari de vedere, nevoie unei aceste ustensile dispare).

Fisiere in arhiva (1):

  • Introducerea pe piata a unui produs nou - Ustensila de curatat ochelarii.doc

Bibliografie

1.http://www.ing.ugal.ro/Resurse/MENUS/Cercetare/Centre/Idei789/RAPORT_STIINTIFIC_2009.pdf
2, http://www.listafirme.ro/
3. http://www.bizoo.ro/
4. www.clubafaceri.ro
5. http://www.herosrl.ro/
6. https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_390_2011.pdf
7. www.just.ro/Portals/0/.../documentatie%20centrala%20tel%20SEAP.doc
8. www.anofm.ro/files/serv_hoteliere_155294.pdf

Alte informatii

Achizitii FEAA