Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4109
Mărime: 334.38KB (arhivat)
Publicat de: Cezar Savu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Rezumat.3
  2. 2. Analiza mediului.3
  3. 2.1 Analiza macromediului.3
  4. 2.2 Analiza micromediului.7
  5. 3. Analiza SWOT.8
  6. 4. Ipoteze.9
  7. 5. Obiectivele planului de marketing.12
  8. 6. Strategiile de marketing.13
  9. 7. Programul de marketing (lista de activitati) .13
  10. 8. Bugetul planului de marketing;.14
  11. 9. Sistemul de control .14
  12. 10. Bibliografie.16

Extras din proiect

1. REZUMAT

Dacia, marca in jurul careia s-a creat si dezvoltat industria de automobile din Romania, a luat nastere in 1966, la Colibasi, judetul Arges. Inca de la inceput, legaturi stranse de colaborare au unit Dacia si Renault. In anul 1999, Renault achizitioneaza 51% din capitalul societatii in urma procesului de privatizare, iar in prezent detine 99,43% din capitalul Dacia. Compania a parcurs un amplu program de modernizare: refacerea instalatiilor industriale, reconstructia retelei comerciale, reorganizarea retelei de furnizori. Investitiile realizate de Renault la Dacia pana la sfarsitul anului 2006 s-au ridicat la 772 de milioane de Euro. Intinsa pe o suprafata de 2 900 000 m², platforma de la Mioveni produce modele Logan, Logan MCV si Logan VAN. Cifra de afaceri la sfarsitul anului 2006 a fost de 1,55 miliarde de Euro.

Obiectivul Dacia este de a produce la standarde de calitate Renault si la costuri romanesti o gama de vehicule robuste, fiabile si accesibile ca pret pentru clientii romani si straini.Dacia este a doua marca a Grupului Renault, iar Romania reprezinta a sasea piata a Grupului. Dacia contribuie la modificarea imaginii Romaniei in lume

Dacia reprezinta polul de dezvoltare al Grupului Renault in Europa Centrala si Orientala. Misiunea sa este de a produce modele moderne, robuste si economice destinate noilor piete si adaptate asteptarilor, necesitatilor si resurselor noilor clienti. In centrul acestei strategii se afla proietul Logan, vehicul total nou care iese din tiparul automobilelor derivate din vechile modele Renault. Investitiile Renault au contribuit la instalarea unor linii noi de asamblare a motoarelor si a cutiilor de viteze Renault, la renovarea cladirilor si la innoirea echipamentului informatic. Dacia beneficiaza pe deplin de apartenenta la Grupul Renault, bazandu-se pe expertiza si organizarea companiei-mama atat la nivel industrial cat si la nivel comercial. Distributia vehiculelor si a pieselor de schimb Dacia va fi asigurata de reteaua comerciala Renault in majoritatea tarilor.

Proiectul Logan constituie o reala provocare nationala prin care Dacia isi materializeaza ambitiile de a deveni o marca cu vocatie internationala. Logan a fost lansat pentru a raspunde nevoii Grupului Renault de a dispune de o oferta de produs complementara celei din gama Renault actuala pentru a putea dezvolta volumele de vanzari in cele 47 de tari de comercializare pana la sfarsitul anului 2006..Reteaua comerciala numara astazi 88 agenti autorizati Dacia si 15 puncte service. La fabricarea, distributia si exportul vehiculelor isi dau concursul peste 12.400 de persoane, ceea ce reprezinta numarul total al efectivului Dacia. Pentru pregatirea personalului, Renault a investit 1 milion de ore de formare. Pana la jumatatea anului 2007, Dacia a vandut 111.834 vehicule, dintre care 60.522 la export.

2. ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING

2.1. ANALIZA MACROMEDIULUI

Argentina este o republica federala. Se învecineaza la nord cu Bolivia si Paraguay; la est cu Brazilia, Uruaguay si Oceanul Atlantic; la sud cu Oceanul Atlantic si Chile; la vest cu Chile. Tara ocupa cea mai mare parte în sudul Americii de Sud si are forma unui triunghi cu baza la nord si vârful la Punta Dungeness, extremitatea sudica a continentului. Lungimea teritoriului, de la nord la sud, este de aproximativ 3330 km iar latimea maxima este de aproximativ 1384 km. Argentina include si Tara de Foc, care cuprinde jumatatea estica a Insulei Mari a Tarii de Foc si numeroase insule vecine (ca de exemplu Isla de los Estados. Suprafata tarii este de 2 780 400 km2; este ca marime a doua tara sud-americana (dupa Brazilia). Împreuna cu Insulele Falkland si celelalte insule din sudul Atlanticului are o suprafata totala de 2 808 602 400 km². Coastele argentiniene au o lungime de 4990 km. Capitala este la Buenos Aires, cel mai mare oras argentinian.

Mediul geografic

Argentina cuprinde o diversitate de forme de relief: munti, podisuri si câmpii. Granita de vest traverseaza Anzii, cel mai mare lant muntos din America de Sud. Anzii patagonieni care formeaza granita naturala dintre Argentina si Chile, au înaltimi pâna la 3600 m. În partea de nord, la granita cu Bolivia, Anzii Cordilieri au numeroase vârfuri cu înaltimi de pâna la 6400 m. Cel mai înalt vârf este Aconcagua (6960 m). În centrul Argentinei se gaseste lantul muntos Sierra de Córdoba cu cel mai înalt vârf Champaqui (2880m). La est de lantul Anzilor se gasesc suprafete aproape plane ale caror înaltimi variaza treptat de la 600 m pâna la nivelul marii. În nord se întinde câmpia denumita Gran Chaco. Pampasul, câmpia lipsita de copaci, este cea mai productiva zona agricola a tarii, întinzându-se pe aproximativ 1600 km în sudul lui Gran Chaco. În Patagonia, în sudul Pampasului, terenul este arid, de tip stepa. Clima este de tip temperat în cea mai mare parte a tarii exceptând o zona mica în partea de nord unde este de tip tropical si în Gran Chaco unde este de tip subtropical. În zonele muntoase temperaturile sunt mai scazute. Precipitatiile variaza datorita regiunilor diferite. În nord ploile sunt abundente în timp ce în sud climatul este arid.

Mediul sociodemografic

Populatia Argentinei era în iulie 2007 de aproximativ 40,301,927 persoane cu o densitate medie de 13 persoane/km². Aproximativ 85% din populatie este de origine europeana.

Structura pe varste 0-14 ani: 24.9% (barbati 5,134,958/femei 4,905,181)

15-64 ani: 64.4% (barbati 12,979,588/femei12,967,507)

peste 65 ani: 10.7% (barbati 1,769,593/femei 2,545,100) (2007 est.)

Varsta medie: total: 29.9 ani

barbati: 29 ani

femei: 31 ani (2007 est.)

O mica parte a populatiei este metisa. Datorita imigrarii masive, între anii 1850-1940 au sosit în Argentina aproximativ 6.608.000 de imigranti spanioli, italieni dar si francezi, englezi, germani sau rusi. 89% din populatie traieste în zone urbane. Limba oficiala este spaniola. Deasemenea se vorbesc italiana si engleza. 90% din populatie este de religie catolica. Prin lege, presedintele si vicepresedintele trebuie sa fie de religie catolica.

Argentina este formata din 23 de provincii, un district federal care cuprinde zona orasului Buenos Aires si câteva suburbii, un sector argentinian în Antartica si cateva insule în Oceanul Atlantic. Cel mai mare oras este capitala Buenos Aires cu o populatie de aproximativ de 12.000.000 locuitori. Alte orase importante sunt Cordoba, La Plata, Mar de Plata, orasul-port Rosario si Mendoza, un important centru agricol.

Preview document

Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 1
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 2
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 3
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 4
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 5
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 6
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 7
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 8
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 9
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 10
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 11
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 12
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 13
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 14
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 15
Lansarea Dacia Logan pe piața Argentinei - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Lansarea Dacia Logan pe Piata Argentinei.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Contribuția Mărcii la Succesul Firmei pe Piața Internațională

INTRODUCERE Mărcile au o influienţă importantă în viaţa noastră. Reprezintă o expresie a pieţei libere şi a unei societăţi democratice. Acestea au...

Ai nevoie de altceva?