Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei

Proiect
6/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 5440
Mărime: 36.89KB (arhivat)
Publicat de: Iustin Baciu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1. CONDITII NECESARE ADOPTARII PROGRAMULUI

a) Prezentarea companiei

Constructia Uzinei de Autoturisme Pitesti a inceput in 1966, la Colibasi, judetul Arges.

SC Automobile Dacia SA a luat fiinta in anul 1990, prin preluarea partiala a patrimoniului fostei Intreprinderi de Autoturisme Pitesti; prin divizarea fostei IAP s-au mai format societatile: ECMA SA, SEGMOB SA, COMAS SA, FAM SA, FAT SA, DACOTRANS SA. Adunarea Generala a Actionarilor din data de 11.05.1995 a hotarat fuzionarea societatilor comerciale de pe platforma Colibasi, cu profil de productie pentru autoturisme prin preluarea de catre SC Automobile Dacia Pitesti a patrimoniului societatilor absorbite: ECMA, FAT, FAM, SEGMOT, COMAS, DACOTRANS, care si-au incetat activitatea.

Obiectul de activitate al societatii il constituie producerea si comercializarea de automobile, piese de schimb, masini unelte si instalatii pentru industria de automobile, de agenti energetici si tehnici pentru societatile comerciale de pe platforma industriala Colibasi si terti, promovarea si punerea in aplicare a initiativelor de interes national, in domeniul fabricatiei de automobile si domenii conexe si realizarea de beneficii.

Capitalul social al societatii este de 685.138.874 mii lei impartit in 685.138.874 actiuni cu valoarea nominala de 1.000 lei.

Actionarii semnificativi conform raportarilor BVB erau: Renault cu 50,96%, Romanian Investment Company Cyprus Ltd. cu 5,24% si Broadhurst Investment Ltd. cu 5,12%.

Dupa semnarea unui contract de licenta intre Renault si statul roman in 1968, incepe fabricatia modelului Dacia 1100 sub licenta R8, urmat in 1969 de Dacia 1300 sub licenta R12. Intre anii 1970-1980, Dacia dezvolta o intreaga gama de modele care va cuprinde mai multe tipuri de vehicule de persoane si utilitare. Incepand din anul 1978, Automobile Dacia continua autonom productia de autoturisme derivate din gama Renault 12. Anul 1995 este marcat de lansarea primului autoturism de conceptie 100% romaneasca, Dacia Nova si de restructurarea intreprinderii intr-o societate de productie si strategie si 7 filiale comerciale. In 1998, anul in care s-au aniversat trei decenii de la producerea primului automobil Dacia, de pe portile uzinei a iesit autoturismul cu numarul 2.000.000. In acelasi an intreprinderea a obtinut Certificatul de atestare a Implementarii Sistemului Calitatii ISO 9001 si a inregistrat recordul de productie (106.000 unitati).

Dacia si Renault impreuna de peste 35 de ani

La 2 iulie 1999, se semneaza contractul de privatizare al societatii si Dacia devine o marca a Grupului Renault, avand ca principala misiune sustinerea dezvoltarii Grupului pe pietele emergente. In 2000 are loc lansarea modelului Dacia SupeRNova, prima concretizare a colaborarii franco-romane, un autoturism echipat cu motor si cutie de viteze Renault. Renault si Dacia au mai multe obiective pe termen mediu si lung : producerea unui vehicul nou destinat pietelor emergente, marirea productivitatii, producerea de automobile de calitate Renault la preturi scazute.

De la privatizare, instalatia industriala a uzinei Dacia a cunoscut un proces complet de modernizare. Cu o investitie de 489 de milioane de euro, uzina de la Pitesti se situeaza in prezent la cele mai inalte standarde europene, cu metode de lucru aplicate in uzinele Grupului Renault.

Preview document

Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 1
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 2
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 3
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 4
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 5
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 6
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 7
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 8
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 9
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 10
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 11
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 12
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 13
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 14
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 15
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 16
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 17
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 18
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 19
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 20
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 21
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 22
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 23
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 24
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 25
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 26
Lansarea Daciei Logan pe piața Austriei - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Lansarea Daciei Logan pe Piata Austriei.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Dacia Logan

1.Prezentarea firmei 1.1.Istoricul firmei Dacia este cel mai mare producător român de automobile, care din Septembrie 1999 aparţine grupului...

Dacia Pitești

1.Prezentarea firmei 1.1.Istoricul firmei Dacia este cel mai mare producător român de automobile, care din Septembrie 1999 aparţine grupului...

Ai nevoie de altceva?