Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4194
Mărime: 108.84KB (arhivat)
Publicat de: Silvian Axinte Carp
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. Raluca Ladaru

Extras din proiect

Alimentatia reprezintă un factor foarte important pentru mentinerea stării de sanatate. O alimentatie corecta presupune nu doar o alimentatie echilibrată, ci si o hrana sănătoasă. Pentru a ne hrăni sanatos, ar trebui sa incercăm sa consumam cat mai multe produse organice. Aceste produse sunt considerate mult mai sanatoase decat cele clasice deoarece “organic” inseamnă produse vegetale obtinute fara pesticide, fertilizatori artificiali, antibiotic, organisme modificate genetic, si animale crescute si hrănite in mod natural, fără chimicale. Atunci cand consumatori, ca dumneavoastră, aleg sa cumpere produse ecologice, ei trebuie să stie ca primesc exact acel produs.

Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman, în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului. Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este producerea de produse agricole şi alimentare proaspete şi autentice, prin procese create să respecte natura şi sistemele acesteia.

Produsele de origine vegetala si animal organice sunt obtinute prin practicarea agriculturii ecologice. Produsele organice sunt considerate mult mai sanatoase decat cele neorganice si pentru faptul ca sunt supuse unei legislatii foarte stricte si complexe. Certificarea organica este procesul prin care producatorii primesc dreptul de a-si promova produsele ca fiind ecologice si de a trece acest logo pe eticheta. Productia ecologica si etichetarea produselor ecologice sunt reglementate de Regulamentul CE nr. 834/2007 al Consiliului Uniunii Europene. Agricultura ecologică are o contribuţie majoră la dezvoltarea durabilă, la creşterea activităţilor economice cu o importantă valoare adăugată şi la sporirea interesului pentru spaţiul rural.

Pentru obţinerea şi comercializarea produselor ecologice care poartă etichetele şi siglele specifice, producătorii trebuie să parcurgă un proces strict ce trebuie urmat întocmai.

Astfel, înainte de a obţine produse agricole ce pot fi comercializate cu menţiunea ,,produs ecologic” exploataţia trebuie să parcurgă o perioadă de conversie, de minimum doi ani. Pe durata întregului lanţ de obţinere a unui produs ecologic, operatorii trebuie să respecte permanent regulile stabilite în legislaţia comunitară şi naţională. Ei trebuie să-şi supună activitatea unor vizite de inspecţie, realizate de organisme de inspecţie şi certificare, în scopul controlului conformităţii cu prevederile legislaţiei în vigoare privind producţia ecologică.

Sigla naţională ,,ae”, specifică produselor ecologice, alături de sigla comunitară sunt folosite pentru a completa etichetarea, în scopul identificării de către consumatori a produselor obţinute în conformitate cu metodele de producţie ecologică.

Dreptul de utilizare a siglei ,,ae” pe produsele, etichetele şi ambalajele produselor ecologice îl au producătorii, procesatorii şi importatorii înregistraţi la M.A.D.R. În vederea obţinerii dreptului de utilizare a siglei „ae’’ de certificare şi a siglei „ae” de comunicare, solicitanţii vor completa cererile de solicitare.

Consumatorii care cumpără produse care poartă sigla naţională şi logoul comunitar pot avea încrederea că: cel puţin 95% din ingredientele produsului au fost obţinute în conformitate cu metoda de producţie ecologică şi produsul respectă regulile de producţie ecologică. În plus, produsul poartă numele producătorului, procesatorului sau vânzătorului şi numele sau codul organismului de inspecţie şi certificare.

Agricultura ecologică este un sector dinamic în România care a cunoscut în ultimii ani o evoluţie ascendentă, atât în sectorul vegetal cât şi în sectorul de producţie animalieră.

SC. TRANSAVIA SA

Înfiinţată în 1994, Transavia are ca principal obiect de activitate creşterea, abatorizarea şi comercializarea cărnii de pasăre. Compania s-a impus în foarte scurt timp ca un pion important pe piaţa producătorilor de carne de pasăre din ţară, demonstrând o creştere continuă şi ajungând să atingă o cifră de afaceri de peste 25 milioane de euro anual. Capitalul social al firmei este 100% privat.

In prezent Transavia produce o gama de peste 60 de tipuri de produse in stare refrigerata si cogelata, pastrame, pe langa pui carcasa si portionat producem: hamburger, crochete, snitele din piept de pui, frigarui, GRILL PARTY - produse fragezite.

Compania Transavia îşi desfăşoară întreaga activitate având în centrul atenţiei grija pentru sănătatea şi satisfacţia consumatorilor. De la fermele de reproducere şi până la abator, întregul sistem de producţie al Transaviei respectă cu stricteţe toate standardele de calitate şi reglementările UE în vigoare privind igiena şi siguranţa alimentelor.

Preview document

Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 1
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 2
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 3
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 4
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 5
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 6
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 7
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 8
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 9
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 10
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 11
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 12
Lansarea pe Piată a Unui Nou Produs de Pui Ecologic - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Lansarea pe Piata a Unui Nou Produs de Pui Ecologic.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de marketing pentru lansarea pe piață a unui nou produs ecologic

1. REZUMAT S.C. NAPOFAN S.A. este o societate pe actiuni, fondata in 2001, avand ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea produselor...

Tehnici promoționale - lansarea pe piață a unui nou produs

Prima parte „Analiza comunicării de marketing pentru marca Milka în perioada 2011-2012” Scurt istoric Milka Milka este un brand de ciocolată cu...

Studiul de marketing vizând lansarea pe piață a unui produs agroalimentar

MOTIVAREA TEMEI Tema proiectului meu este denumită “Studiul obtinerii ciocolatei Milka cu piersici” şi este rezultatul curiozităţii mele şi a unei...

Lansarea pe piața din România a unui nou produs

1. Prezentarea noului produs - Scurt istoric al produsului la nivel mondial si national - Descrierea produsului lansat pe piata, asemanari si...

Lansarea pe Piață a Unui Nou Produs de Cosmetică pentru Animale

Partea I Piaţa produselor si serviciilor de cosmetică pentru animale 1.1 Descrierea pieței pe categorii de consumatori și nonconsumatori...

Studiu de marketing vizând lansarea pe piața internă a României a unui produs din domeniul agroalimentar

1. PREZENTAREA OFERTANTULUI 1.1 Scurt istoric Povestea unei afaceri este în primul rând o poveste despre oameni. În spatele numelui Danone se...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Contractele în Afacerile Economice Internaționale

CONTRACTELE ÎN AFACERILE ECONOMICE INTERNAŢIONALE 1. CONSIDERAŢII GENERALE Contractarea – este cea mai importantă funcţie a managementului...

Ai nevoie de altceva?