Lansarea produsului Borsec pe piața Portugaliei

Proiect
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1616
Mărime: 37.60KB (arhivat)
Publicat de: Axinte Paraschiv
Puncte necesare: 7
Facultatea de Marketing
Academia de Studii Economice, Bucuresti

Cuprins

  1. Capitolul 1. Oportunitatea lansării produsului pe piața Portugaliei
  2. 1.1.Motivația
  3. 1.2. Prezentarea întreprinderii
  4. 1.3. Analiza pieței din Portugalia
  5. 1.4. Alegerea strategiei de intrare pe piața Portugaliei
  6. Capitolul 2. Determinarea obiectivelor urmarite de programul de marketing internațional
  7. 2.1. Obiective cantitative
  8. 2.2. Obiective calitative
  9. Capitolul 3. Mixul de marketing al produsului
  10. 3.1. Politica de produs
  11. 3.2. Politica de preț
  12. 3.3. Politica de distribuție
  13. 3.4. Politica de promovare
  14. Capitolul 4. Bugetul de marketing
  15. Bibliografie

Extras din proiect

Cap 1

Oportunitatea lansării produsului pe piața Portugaliei

1.1.Motivația

Produsul ales pentru programul lansării pe piața internațională a Portugaliei este , Apa Minerală Borsec , fiind un produs unic , cu o calitate superioară și lider pe piața din România,, considerată și ,,Regina apelor minerale”. Apa minerală Borsec pe piața din Portugalia se va adresa tuturor segmentelor de consumatori, care vor dispune de calitatea apei la un preț acceptabil.

Acesta pentru a avea success pe piață străină vom apelat la toate etapele necesare lansarii unui produs pe o piață internațională.

1.2.Prezentarea întreprinderii

Romaqua Group este o societate cu capital integral autohton și privat. Aceasta a realizat în ultimii ani investiții importante care se ridică până acum la peste 50 mil. euro, mizând în primul rând pe tehnologii și echipamente de vârf la nivel mondial, care să asigure obținerea unui produs finit cu cel mai înalt standard calitativ.

Astfel, preocuparea pentru un standard calitativ înalt a făcut că Romaqua Group să fie prima firmă românească de îmbuteliere care a primit certificarea ISO 9001 pentru sistemul de management al calității. Alte două sisteme de management implementate sunt HACCP (Hazard Analzsis and Critical Control Points) și IFS (Internațional Food Standard), privind asigurarea securității produselor alimentare din punct de vedere igienico-sanitar, certificate de către renumita firmă germană TUV CERT. Încrederea în capacitatea organizației și trecerea la TQM au condus în anul 2004, la câștigarea trofeului celei de-a patra ediții a competiției PREMIUL ROMÂN PENTRU CALITATE J. M. JURAN. În acest fel, s-a demonstrat că prin punerea în practică a elementelor excelenței manageriale, Romaqua Group a satisfăcut așteptările tuturor categoriilor de interese: clienți, proprii angajați, furnizori și parteneri, acționari și, nu în ultimul rând, colectivitatea socială în cadrul căreia își desfășoară activitatea.

ROMAQUA GROUP are în portofoliu o gamă largă de branduri, și anume: liderul pieței românești de apa minerală naturală Borsec, băuturile răcoritoare carbogazoase Giusto, băuturile răcoritoare plate Giusto Natură, brandul de cafea Metropolitan Caffé, apa minerală naturală Stanceni, băuturile răcoritoare Brifcor și Quick Cola, două mărci tradiționale românești.

S.C. Romaqua Group S.A. are sediul în Borsec, Str. Carpați, Nr. 46, județul Harghita și este înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J19/162/1991, Cod Unic de Înregistrare Nr. 497342, Atribut Fiscal RO. Cifră de afaceri de 650 milioane lei pentru anul 2016, după ce în 2015 a înregistrat o cifră de afaceri de 632 milioane lei .

1.3. Analiza pieței din Portugalia

Portugalia este o țară bogată în izvoare minerale naturale.

Apa îmbuteliată a crescut cu 6% în volumul off-trade și 4% în comerțul cu amănuntul, până la 898 milioane de litri și 226 milioane în 2016.

SCC - Sociedade Central de Cervejas e Bebidas a condus apa îmbuteliată cu o cotă de 14% din valoarea vânzărilor cu amănuntul în 2016. SCC deține marca bine stabilită Luso, cea mai populară din Portugalia pentru apa îmbuteliată.

Apa îmbuteliată pare să continue să vadă o performanță interesantă în perioada de prognoză 2016-2021. Un număr din ce în ce mai mare de consumatori ar prefera să cumpere apă îmbuteliată în loc să bea apă de la robinet la domiciliu, deoarece apa de la robinet are adesea un gust rău. Mai mult, naturale și indispensabile pentru hidratare, apa îmbuteliată ar trebui să fie din ce în ce mai preferată față de alte băuturi răcoritoare, cum ar fi carbonații. Prin urmare, pe parcursul perioadei prognozate, apa îmbuteliată se așteaptă să înregistreze un volum de CAGR în afara comerțului de 4%, în timp ce un CAGR de 3% la prețuri constante 2016 se anticipează în termeni valorici externi

Principalii concurenți din Portugalia sunt: Unicer-Bebidas , Empresa de Cervejas da Madeira, Empresa das Aguas do Vimeiro , Vimeiro .

În urma studierii mediului economic, demographic și tehnologic , am constatat că piața din Portugalia nu prezintă bariere la intrarea pe piață.

1.4. Alegerea strategiei de intrare pe piața Portugaliei

Varianta strategică de pătrundere pe piața externă pe care compania Romaqua Group o adoptă pentru lansarea produsului Borsec este directă prin investiții. Vom crea o sucursală de distribuție în zona periferică a Lisabonei, prin închirierea și amenajarea unei clădiri.

Această strategie are ca avantaj faptul că ne aflăm în apropierea consumatorului și putem observa chiar noi dacă produsul are sau nu succes.

Bibliografie

1. Pop, N.A., și Dumitru I., 2001. Marketing International, Bucuresti: Uranus

2. http://romaqua-group.ro/

3. https://pt.all.biz/ro/apa-minerala-bgg1054667

4. https://www.statista.com/outlook/20010000/147/bottled-water/portugal

5. http://www.euromonitor.com/bottled-water-in-portugal/report

Preview document

Lansarea produsului Borsec pe piața Portugaliei - Pagina 1
Lansarea produsului Borsec pe piața Portugaliei - Pagina 2
Lansarea produsului Borsec pe piața Portugaliei - Pagina 3
Lansarea produsului Borsec pe piața Portugaliei - Pagina 4
Lansarea produsului Borsec pe piața Portugaliei - Pagina 5
Lansarea produsului Borsec pe piața Portugaliei - Pagina 6
Lansarea produsului Borsec pe piața Portugaliei - Pagina 7
Lansarea produsului Borsec pe piața Portugaliei - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Lansarea produsului Borsec pe piata Portugaliei.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri pentru Pensiunea Mon Vieux

CAP.1 SINTEZA PLANULUI DE AFACERI Conceptul si oportunitatea afacerii Piata turistica a Romaniei are in continuare un imens potential, in...

Analiza Mediului de Marketing - SC RomAqua Group SA

1. INTRODUCERE România se numără printre cele mai bogate ţări în resurse hidrominerale, deţinând peste 60% din resursele de ape minerale ale...

Lansarea unui produs cosmetic pe o piața străină

I. PREZENTAREA GENERALA COMPANIEI GEROVITAL PLANT S.C. Gerovital Cosmetics S.A este o societate cu capital majoritar privat, ce produce şi...

Program de marketing pentru lansarea apei minerale dorna pe piața din Franța

1.Prezentarea firmei 1.1 Piata apelor minerale in Romania Piata apei minerale din tara noastra este intr-o continua expansiune. Incepand cu...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Lansarea unui produs nou pe o piață străină

Marketingul- tinta presupune parcurgerea a trei etape principale: prima consta in segmentarea pietei, respective in identificarea si definirea...

Ai nevoie de altceva?