Lansarea Timisoreana pe Piata Berii din Ungaria

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Lansarea Timisoreana pe Piata Berii din Ungaria.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

I. Descrierea programului de marketing 2
1.1. Piata berii din Romania 2
1.2. URSUS Breweries 4
1.3. Marca lansata - Timisoreana Lux 5
1.4. Analiza pietei berii din Ungaria 6
1.5. Analiza S.W.O.T. 8
1.6. Strategia de penetrare a pietei 8
II. Obiectivele programului de marketing 9
2.1. Obiective cantative 9
2.2. Obiective calitative 10
III. Continutul programului - Mixul de marketing 11
3.1.Politica de produs 12
3.2. Politica de pret 12
3.3. Politica de distributie 12
3.4. Politica de promovare 13
IV. Bugetul estimat 13
V. Evaluarea si controlul programului 14
Bibliografie 15

Extras din document

I. Descrierea programului de marketing

Piata berii din Romania

Brau Union SA, Ursus Breweries, Interbrew si United Romanian Breweries Bereprod SRL (URBB) sunt cei mai importanti actori de pe piata romaneasca. Cele patru firme membre ale Asociatiei Berarii Romaniei au inregistrat o crestere a volumului de vanzari de 3,5% in primele sase luni ale anului 2005, raportat la perioada similara a anului anterior. Reprezentantii organizatiei au vandut in perioada ianuarie - iunie 4,75 milioane de hectolitri de bere, fata de 4,585 milioane hectolitri in anul 2004. Cele patru companii au investit pana in prezent 420 milioane de euro.

Brau Union Romania are cea mai mare cota de piata din industria berii. Ea a vandut circa 1,65 milioane hectolitri de bere in prima jumatate a anului 2005. Desi a inregistrat o scadere a cotei de piata comparativ cu 2004, Brau Union detine in continuare 27,9 % din totalul pietei romanesti de bere. Infiintata in 1998, Brau Union Romania este parte a grupului Heineken. Brau Union Romania opereaza pe piata romaneasca a berii cu cinci unitati de productie la Miercurea Ciuc, Hateg, Constanta, Craiova si Bucuresti. Portofoliul de marci oferit de Brau Union Romania este alcatuit din marcile: Heineken, Gosser, Schlossgold, Silva, Ciuc, Golden Brau si Bucegi. Grupul international SAB Miller - unul dintre cei mai mari producatori de bere din lume, cu operatiuni de productie si distributie în peste 60 de tari de pe 5 continente - a investit in Romania peste 100 de milioane de dolari.Grupul anglo-sud-african, care produce marcile Miller, Castle si Peroni, detine in Romania fabrici in Buzau, Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov.

Filiala romaneasca a grupului este compania URSUS Breweries, care detine 23 % din piata.Compania are o capacitate de productie de 4 milioane hectolitri pe an si a inregistrat, in primul trimestru, o crestere a volumului vanzarilor de 15% fata de perioada similara a anului trecut si o cifra de afaceri de 122 milioane de euro. Ursus Premium a inregistrat in aceeasi perioada o crestere a vanzarilor de 58%, iar Timisoreana Lux, de 103%.

Grupul belgian Interbrew a venit in Romania in 1994, formand doua companii mixte cu parteneri romani, la Blaj - Bergenbier, si la Baia Mare - Proberco. Grupul mai produce la Ploiesti, in colaborare cu Romanian Efes Brewrey. Investitia grupului in Romania depaseste 100 de milioane de euro, iar cifra de afaceri anuala este de peste 100 de milioane de euro. In 2004 compania a vandut peste doua milioane de hectolitri si a avut o cota de piata de 21%. In 2004, pe segmentele premium si superpremium, unde compania are marcile Beck’s si Stella Artois, cota de piata a ajuns la 37%, fata de 29,7% in 2003.

Cel de-al patrulea mare producator de bere este United Romanian Breweries Bereprod SRL, cel care ne ofera marcile Carlsberg, Tuborg si Skol, si vinde circa 1,2 milioane hectolitri anual. In perioada ianuarie - iulie, URBB a atins o cota de piata de 8,2%. Portofoliul URBB mai include si marcile Holsten si Guiness.

URSUS Breweries

URSUS Breweries, subsidiara a SABMiller plc, este al doilea mare producator de bere din Romania. Compania detine in acest moment 4 fabrici de bere cu o capacitate totala fr aproximativ 4 milioane de hectolitri si are aproximativ 1.300 de angajati (locul 21 în topul celor mai bune companii angajatoare). URSUS Breweries isi desfasoara activitatea in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau, Brasov si Tunari. Portofoliul URSUS Breweries cuprinde in momentul de fata 6 marci: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Stejar, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell.

Valoarea acestor marci a fost recunoscuta si la nivel international prin obtinerea unor rezultate deosebite.

In 2004, URSUS Black a castigat medalia de argint la categoria „Stout”, in cadrul concursului European Beer Star, care a avut loc in Germania.

Seria de succese este completata in 2005 cu medalia de aur castigata de URSUS Premium in cadrul concursului Monde Selection din Belgia, medalia de bronz pentru URSUS Premium la The Brewing Industry International Awards, medalia de argint pentru URSUS Premium in cadrul Australian International Beer Awards din Australia si medalia de bronz pentru URSUS Black la European Beer Star 2005.

In 2006, URSUS Premium si-a demonstrat inca o data suprematia pe piata berii, castigand alte cinci premii internationale: medalia de aur in cadrul competitiei “Monde Selection” din Belgia si patru medalii de argint in cadrul competitiilor Australian International Beer Awards, World Beer Cup din Statele Unite ale Americii, The Superior Taste Award din Belgia si World Beer Championship, organizat de Beverage Testing Institute din Statele Unite ale Americii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lansarea Timisoreana pe Piata Berii din Ungaria.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de Marketing