Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3246
Mărime: 51.36KB (arhivat)
Publicat de: Alberta Miron
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Smaranda Cosma

Cuprins

  1. I.INTRODUCERE
  2. II.PREZENTAREA FIRMEI
  3. III.MISIUNEA FIRMEI
  4. 1. Obiectivele firmei
  5. 2. Obiective de marketing
  6. 3. Descrierea produsului
  7. 4. Caracteristici generale
  8. IV.ANALIZA SWOT
  9. V.LISTA DE ACTIVITATI
  10. VI.MARKETINGUL TINTA
  11. 5. Segmentarea pietei
  12. 6. Alegerea pietei- tinta

Extras din proiect

I.INTRODUCERE

Cosmetica este cea care ne ajuta uneori sa redescoperim magia frumusetii si naturaletii femeilor de demult. Mici secrete cosmetice dar si complexitate, diversitate pentru a deveni o Venus moderna, asa cum isi doresc majoritatea femeilor.

Industria cosmetica este una dinamica, lucrurile se schimba repede, evolueaza, se perfectioneaza in concordanta cu nevoile aflate intr-o continua schimbare a consumatorilor. Nici un coltisor al corpului, si in special al chipului nu ramane neexplorat.

In prezent exista o varietate atat de mare de produse si tratamente cosmetice incat consumatorii devin confuzi, caci fiecare dintre ele revendica ultima inventie, descoperiri pentru o frumusete si ingrijire fara cusur. Produsele cosmetice, indiferent de forma si tipul lor au menirea de a ascunde imperfectiuni sau a imbunatati anumite aspecte ale corpului. Insa un rol ascuns de cele mai multe ori este imbunatatirea sanatatii pielii, a unghiilor si a parului. Fiecare om detine o anumita forma de exprimare a frumusetii. Menirea unui estetician este sa descopere frumosul prezent in fiecare dintre noi si sa il evidentieze.

Machiajul reprezinta una dintre sectiunile cosmeticii. Rolul acestuia este de a transfigura chipul femeii (in general) pregatind-o pentru "intalnirea" dintre ceea ce este si ceea ce asipra sa fie. Schimbarea aspectului facial prin machiaj ofera incredere in sine si poate reprezenta si o experienta stimulatoare. Scopul utilizarii machiajului este trezirea si stimularea anumitor sentimente.

Industria cosmetica a cunoscut un trend ascendent impresionant in ultimii ani pentru a intruni nevoile si cerintele unor produse „ creatoare” de chipuri perfecte .

II.PREZENTAREA FIRMEI

“All 4 woman”, firma de renume national,dar si international, este o companie infiintata in anul 2005, desfasurandu-si activitatea in Petrila, cu sediul pe strada Burdesti, nr.30, jud.Hunedoara, avand ca obiect de activitate productia si comercializarea produselor cosmetice. Succesul si managementul firmei noastre este garantat de o echipa formata din profesionisti, cu o experienta bogata in domeniul industriei cosmetice . Compania produce si comercializeaza produse cosmetice destinate mentinerii aspectului tineresc si intr-o oarecare masura, incitant al tenului . Cosmeticele trec deja limita dintre simpla retusare a aspectului fizic, ajungand la schimbarea radicala a infatisarii .

Firma “All 4 woman”, producatoare de produse cosmetice, destinate in principal femeilor, dar si barbatilor , s-a lansat pe piata romaneasca in urma cu 5 ani cu produse de cea mai buna calitate. Momentan, firma ruleaza in continuare pe piata cu cifra de afaceri de cca. 1.0 mil€. Cunoscuta pe piata interna si peste hotare pentru calitatea produselor sale, este permanent procupata de introducerea in fabricatie a unor produse noi, in scopul satisfacerii preferintelor segmentelor de consumatori cunoscute si atragerea unor segmente noi. Tinand seama de prestigiul firmei, realizarea acestor obiective nu poate fi asigurata decat prin lansarea de produse noi .

Cercetarile efectuate in laboratoarele firmei au generat o serie de idei noi de produse ce vor avea in compozitia lor o concentratie mai mare de ceramide (hidratante), vitamine (emoliente, generatoare), filtru de protectie impotriva soarelui, pigmenti superiori, ceruri fine si particule stralucitoare, cu caracteristici susperioare rujurilor obisnuite . De asemnea, dupa o examinare minutioasa a structurii sortimentale existente, conducerea firmei a ajuns la concluzia ca majoritatea produselor aflate in fabricatie sunt vechi, cu performante limitate, fiind comercializate pe piete in stagnare si chiar in descrestere. Aceste fapte au determinat conducerea intreprinderii sa abordeze ideea perfectionarii produselor existente, optandu-se pentru lansarea unui produs nou.

Din multitudinea de idei, in urma unui riguros proces de analiza, compartimentul de marketing a solicitat, pentru inceput, fabricarea produsului “IRRÉSISTIBLE”–ruj irezistibil de seducator , dar increzator ,puternic, dar nonconformist- pentru a fi introdus in fabricatie si introdus pe piata. “IRRÉSISTIBLE” este un ruj senzational,garantat in procent de 100%, conceput dupa o reteta originala, care confera catifelare, si protectie in acelasi timp , senzualitate si incredere in sine .

III.MISIUNEA FIRMEI

Firma “All 4 woman” isi declara preocuparea pentru frumusetea corpului uman, si de aceea creaza produse de o frumusete si o senzorialitate unica , transpuse in game complete pentru ingrijirea fetei, corpului, dar si parului .

“IRRÉSISTIBLE” este printre putinele rujuri , care, pe langa continutul bogat de ceramide (hidratante), vitamine (emoliente, generatoare), filtru de protectie impotriva soarelui, pigmenti superiori, ceruri fine si particule stralucitoare, prezinta si o serie de proprietati imbatabile :

-Autenticitate (reinvierea traditiilor autentice si povestile adevarate din spatele produselor);

- Senzorialitate (produse care imbina toate senzatiile şi aromele existente) si

-Respect fata de mediul inconjurator, fata de clienti si de parteneri.

1.OBIECTIVELE FIRMEI

a.Atingerea unui echilibru intre ceea ce oferim noi si ceea ce isi doreste consumatorul .

b.Satisfacerea cerintelor (nevoilor) clientilor prin asigurarea unor produse de calitate superioara.

c.Formarea unei clientele stabile pentru acest nou produs, ocuparea unui loc de top si realizarea unei cifre de afaceri considerabile, atat pentru a obtine profit, cat si pentru a acoperi cheltuielile de producere, lansare,etc .

d. Pentrul primul an, avand in vedere concurenta, dorim sa cucerim 1% din piata tarilor Uniunii Europene.

Preview document

Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 1
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 2
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 3
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 4
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 5
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 6
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 7
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 8
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 9
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 10
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 11
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 12
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 13
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 14
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 15
Lansarea unui nou produs - rujul Irresistible pe o piață străină - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Lansarea unui Nou Produs - Rujul Irresistible pe o Piata Straina.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea

1. PREZENTAREA FIRMEI Beiersdorf România, reprezentanta companiei internaționale cu sediul la Hamburg, care este cunoscută la noi mai ales...

Lansarea unui produs autentic românesc pe piața internațională

Partea I 1. Descrierea întreprinderii Dobrogea 1.1 Istoria întreprinderii Dobrogea 1961 - Ia fiinţă Întreprinderea de Morărit Panificaţie...

Lansarea unui produs nou pe piață - produse bio-organice

I. PREZENTAREA FIRMEI Firma ‘ONLY YOU”, producatoare de produse bio organice se va lansa pe piata din Romania in urmatorul an cu produse de cea...

Lansarea unui produs cosmetic pe o piața străină

I. PREZENTAREA GENERALA COMPANIEI GEROVITAL PLANT S.C. Gerovital Cosmetics S.A este o societate cu capital majoritar privat, ce produce şi...

Internaționalizarea firmei Gerovital

Cap. 1 – Condiţiile pentru adoptarea programului de marketing internaţional S.C. Gerovital Cosmetics S.A este o societate cu capital majoritar...

Planul de marketing pentru lansarea ciocolatei Foret pe piața românească

Planul de marketing pentru lansarea ciocolatei Fôret pe piaţa românească 1. Rezumatul planului de marketing Dorind să ofere consumatorilor un nou...

Lansarea pe piață a unui produs cosmetic

Compania P&G produce şi comercializează cosmetice naturale de cea mai bună calitate, în linii complete pentru îngrijirea şi înfrumuseţarea tenului....

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?