Lansarea unui Produs Nou pe o Piata Straina

Imagine preview
(8/10 din 60 de voturi)

Acest proiect trateaza Lansarea unui Produs Nou pe o Piata Straina.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Marketing

Cuprins

I. Prezentarea Firmei

Ii. Misiunea Firmei
1. Obiectivele Firmei
2. Obiective De Marketing
3. Descrierea Produsului
4. Caracteristici Generale
Iii. Analiza Swot

Iv. Lista De Activitati

V. Marketingul Tinta
1. Segmentarea Pietei
2. Alegerea Pietei- Tinta

Vi. Bugetul

Extras din document

Marketingul- tinta presupune parcurgerea a trei etape principale: prima consta in segmentarea pietei, respective in identificarea si definirea acelor categorii de consumatori care ar putea solicita anumite produse si pentru care este necesara elaborarea unor mixuri de marketing. A doua etapa consta in alegerea pietei-tinta, respective a pietei/ pietelor pe care firma urmeaza sa patrunda. A treia etapa consta in pozitionarea pe piata, adica in determinarea si formularea celor mai importante avantaje de care produsele noastre beneficiaza pe piata.

1. SEGMENTAREA PIETEI

Piata este formata din cumparatori care difera intre ei in privinta dorintelor lor, a puterii de cumparare, a localizarii geografice, a comportamentului si a practicilor de cumparare.

In vederea alegerii acelui segment de piata pe care firma sa-l poata deservi cel mai bine, AQUAMAGIC a tinut cont de caracteristiciile geografice, demografice si psihografice ale consumatorilor, cat si de posibilile reactii ale acestora fata de avantajele oferite de produs, ori de posibilitatile de utilizare a acestuia (caracteristicile de comportament).

2. ALEGEREA PIETEI TINTA

Segmentul de piata identificat in urma analizei acestor variabile este reprezentat de o anumita categorie avand urmatoarele caracteristici:

- locuitori ai Italiei

- persoane din mediul urban

- varsta > 35 de ani

- venit anual > 10000

- nivel de educatie- studii medii superioare

- persoane cu un mod de viata sanatos care apreciaza calitatea produselor naturale si care sunt interesate de un mod de viata sanatos!

Aplicand strategia marketingului concentrat firma tinde sa obtina in mod relativ scurt o pozitie solida, tocmai printr-o mai buna cunoastere a nevoilor consumatorilor respective; un alt avantaj reprezinta economiile obtinute din specializarea productiei, a distributiei si a promovarii.

AQUAMAGIC si-a propus sa identifice sursele unui potential avantaj competitiv in vederea elaborarii unei strategii de marketing adecvate.

3. POZITIONAREA PE PIATA

Diferentierea ofertei proprii de cea a concurentilor de pe piata se poate realiza in functie de atributele produsului, ale apei minerale plate, ca principal avantaj oferit consumatorului. Pentru AQUAMAGIC, caracteristicile reprezinta un instrument competitiv de diferentiere a produselor sale de cele ale concurentei; astfel, concentratia ridicata de magneziu (Mg) care se regaseste in apa minerala plata (95mg/l), atat de necesara organismului uman, se constituie ca un element clar de diferentiere in raport cu principalele ape minerale comercializate in Romania de firmele concurente.

Aceasta concentratie insemnata de Mg reprezinta, de altfel, si principalul avantaj pe care “Aquaviva’ il ofera consumatorului, fiind stiut faptul ca necesarul zilnic de Mg pentru organismul uman se inscrie intre 250- 350mg/zi.

Asadar, AQUAMAGIC isi propune ca strategie clara de pozitionare promovarea agresiva a acestui avantaj competitiv: calitatea superioara.

Strategia in sine, dupa ce a fost elaborata, trebuie sa fie foarte bine comunicata. Calitatea se comunica prin acele semne si indicii fizice la care oamenii apeleaza in mod obisnuit pentru a determina aceasta caracteristica. In cazul firmei AQUAMAGIC calitatea produselor sale este garantata prin afisarea siglei Consiliului Stiintific International pentru Ape Minerale pe eticheta care insoteste produsul. Prin certificatul de calitate, AQUAMAGIC ofera garantia de satisfactie pentru produsele sale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lansarea unui Produs Nou pe o Piata Straina.doc