Lansarea unui produs nou pe piață SC Dorna Lactate SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Ă
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 13 în total
Mărime: 786.72KB (arhivat)
Cost: 4 puncte
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau, Bacau
Materie: Marketing International

Extras din document

1. Prezentare generala

SC Dorna Lactate SA a fost înfiintata în anul 1997 in Romania, având ca obiect de activitate colectarea, procesarea si comercializarea laptelui si a produselor derivate ale acestuia.

Compania s-a dezvoltat diversificând gama de produse, dar si îmbunatatind segmentul de transport si distributie.

Întreaga activitate a societatii SC Dorna Lactate SA se bazeaza pe un singur tip de materie prima - laptele de vaca. Acesta este colectat din 7 judete ( Suceava, Bistrita Nasaud, Cluj, Botosani, Iasi, Neamt, Constanta) prin intermediul retelei proprii (cisterne specializate, puncte de colectare dotate cu utilaje frigorifice, puncte de receptie în locatiile apartinând productiei).

2. Mediul de marketing

A) Forte competitive:

Lapmol SRL se prezintă drept „unul din producătorii lideri de produse lactate din Republica Moldova”. Compania are 450 de angajați în Chișinău, la fabrica din Călărași și la fabrica de unt din Lipcani. Lapmol, care vinde produse sub brandul Căsuța mea, a fost fondată în 1997. Inițial, realiza distribuția de produse lactate ale producătorilor locali, fapt de la care vine și denumirea companiei, „LAPte MOLdovenesc”.

B) Forte economice:

După 1990, Moldova a intrat într-un puternic declin economic, din care nu și-a revenit decât în anul 2000.Moldova importă petrol, cărbune și gaze naturale, în principal din Rusia. Salariul mediu în Republica Moldova a înregistrat o creștere pozitivă constantă dupa anul 1999, fiind de 5906 lei sau 298 euro in 2018.

Industria de prelucrare a laptelui este reprezentată de 23 de întreprinderi, viabile fiind doar 12 întreprinderi, majoritatea cărora se află în partea de nord a republicii. Republica Moldova este asigurată cu 4-5% de resurse energetice și de combustibil proprii, restul fiind importate.

Agricultura joacă un rol important în economia Moldovei și contribuie cu peste 16,2% la PIB. Producerea și procesarea agricolă generează aproximativ 50% din veniturile provenite din export.

Turism: Deși are o suprafață mică, Republica Moldova dispune de un considerabil potențial turistic, reprezentat, întâi de toate, de aspectul geomorfologic al teritoriului.

Bibliografie

https://www.ladornaromania.ro/

https://ro.wikipedia.org/wiki/Chi%C8%99in%C4%83u

http://consulting.md/rom/statistici-si-publicatii/lactatele-consumate-de-moldoveni

https://stiri.md/article/social/cine-gestioneaza-cele-mai-mari-companii-de-lactate-din-r-moldova

http://www.klausenburglogistik.ro/transport-marfa-moldova/

Conținut arhivă zip

  • Lansarea unui produs nou pe piata SC Dorna Lactate SA.pptx

Ai nevoie de altceva?