Lichior natural din visine

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Lichior natural din visine.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 45 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Denisa Jilăveanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

Introducere
1. Obiectivul lansării .5
2. Data lansării .5
3. Descrierea mărcii.6
3.1. Date despre producător.6
3.2. Poziţionarea mărcii(încadrarea în clasă de calitate) .7
3.3. Descrierea gamei sortimentale ( a produsului ).7
3.4. Analiza SWOT a mărcii ( a produsului ).9
4.Obiectivele strategice pe termen mediu şi lung ale firmei producătoare (tabel ).10
5.Descrierea pieţei.12
5.1.Piaţa produsului(la nivel călărăşean/judeţean/regional).12
5.2.Segmentarea pieţei-Target şi criterii de segmentare .13
5.3.Concurenţa.14
5.3.1.Prezentarea concurenţei.14
5.3.2.Analiza SWOT a concurenţei.21
5.3.3.Schema grafică de poziţionare .22
5.4.Scurtă comparaţie a produselor proprii faţă de cele ale concurenţei .25
6.Politici de Marketing –Mix.28
6.1.Politica de Produs .28
6.2.Politica de Preţ .31
6.3.Politica de Plasament (Distribuţie).33
6.4.Politica de Promovare .34
7.Concluzii şi recomandări .35
BIBLIOGRAFIE .36

Extras din document

Introducere

Vişinica este o licoare pur românească izvorâtă din inimile străbunilor.Cu toţii ştim faptul că ,vişinata a fost considerată încă din Antichitate băutura romanilor care de multe ori a fost asemănată cu o femeie: pură,pasională şi puternică care te prindea în mrejele ei şi nu te lăsa până nu „adormeai” lângă ea.

Legenda spune că ,pe vremea străbunilor,bărbatul care nu voia să bea din această licoare roşie ca flacăra pasiunii aprinse dintre un bărbat şi o femeie,râmanea celibatar.Vişinata era supranumită de romani „licoarea vieţii” sau „fertilitatem potum” (băutura fertilităţii ) . Exista legende conform cărora romanii trimşi în teritoriile tracice, considerate blestemate, doreau sa descopere secretul băuturii amare a lui "Jupiter ", facută de populaţia care trăia la nord de Dunăre. Tot în legende se spune ca romanii ar fi fost seduşi de frumuseţea "Afroditelor” dace şi de magia licorilor dulci-amărui şi de aceea armate întregi de războinici n-ar mai fi plecat din acest paradis. Multe scrieri romane de mai tarziu atestă folosirea licorilor din vişine pentru tratarea unor boli, însa în prezent nu se ştie daca era vorba de suc de vişine sau vişinată.

Misiunea firmei ,S.C MarCos S.R.L ,este de a satisface cerinţele consumatorilor ,prin comercializarea unui produs 100% natural ,o licoare magică,la un preţ accesibil ,dar şi de a „dezmierda” papilele gustative ale acestora ,prin gustul si aroma oferite de fructele cerificate ce intră în componenţa acestei licori.

În urma sondajului de opinie realizat ,la nivel local , considerăm necesară lansarea pe piaţă a acestui produs 100% natural ,ce vine în întâmpinarea nevoilor şi cerinţelor consumatorilor ,în condiţiile în care aceştia s-au arătat interesaţi de caracteristicile şi beneficiile aduse prin consumul acestei licori. Lansarea noului produs vine într-un moment în care preferinţele consumatorilor tind tot mai mult către băuturi sănătoase ,naturale ,fără coloranţi şi alţi aditivi ce pot afecta sănătatea acesatora.

1.Obiectivul lansării

S.C MarCos S.R.L ,are ca principal obiectiv,lansarea pe piaţa locală a produsului tradiţional românesc „Vişinica”,o băutură realizată printr-o combinaţie inedită dintre reţeta populară şi tehnologia avansată.

2.Data lansării

Întrucât ,acest produs este realizat în stil tradiţional,atât din punct de vedere al design-ului ambalajului cât şi al reţetei utilizate încă din vremurile trecute ,am ales data de lansare efectivă a produsului „Vişinica” , 1 Decembrie 2015 –Ziua Naţională a României ,în cadrul unui târg de produse 100% tradiţionale româneşti .În acest sens,vom crea o ambianţă adecvată pentru a informa publicul în legătură cu beneficiile noului produs facilitând astfel pătrunderea produsului pe piaţă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lichior natural din visine.docx

Bibliografie

-http://www.scritub.com/management/marketing/PLANUL-DE-MARKETING-APA-MINERA203174177.php
-Marketing / Prof.univ.Dr Marian CONSTANTIN
http://www.apubb.ro/wpcontent/uploads/2011/02/Marketing_suport_de_curs
-http://ebooks.unibuc.ro/StiinteADM/sica/1.htm

Alte informatii

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti Facultatea de Management ,Inginerie Economică şi Dezvoltare Rurală –Filiala Călăraşi-