Logistica comerțului - SC Optirom SRL

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1766
Mărime: 12.38KB (arhivat)
Publicat de: Florian Oroș
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana MAnolica
FEAA, UAIC, IAsi

Extras din proiect

S.C. OPTIROM S.R.L. are ca obiect de activitate realizarea si comercializarea ochelarilor corectori pentru uz personal. Societatea este înfiintatÎ în luna martie a anului 2002. Firma are sediul in Iasi, Str. Ciurchi nr 108, dar si-a extins activitatea cu un nou sediu in Iasi, Str. Strapungere Silvestru nr 30.

Generalitati

Ochelarul este un instrument care poate ajuta la corectia viciilor de refractie ale ochilor sau ca protectie. Este format din lentile si rama pentru ochelari; rama serveste la fixarea lentilelor în fata ochilor.

Ramele se pot clasifica din urmatoarele puncte de vedere :

- dupa destinatie;

- dupa materialul din care sunt confectionate;

- dupa procedeele de obtinere;

- dupa forma;

- dupa elementele componente.

Dupa destinatie, ramele pot fi pentru ochelari de protectie si pentru ochelari de corectie.

Dupa materialul din care sunt confectionate, ramele pot fi din urmatoarele materiale : materiale plastice, materiale metalice sau combinatii de materiale plastice cu materiale metalice; ultima categorie este cunoscuta sub denumirea de rame mixte. Aceste rame combinate pot fi : cu cadru confectionat din materiale metalice, iar bratul de celuloid, cu cadru confectionat din celuloid si bratele confectionate din metal sau cu cadru si bratele confectionate din materiale metalice si numai partea superioara a cadrului confectionat din materiale plastice.

Dupa procedeul de obtinere, ramele pot fi realizate fie manual, fie prin presare mecanica si automata.

Dupa forma, sunt cunoscute : rame rotunde, patrate, trapezoidale.

Dupa elementele componente, ramele pot fi : cu cadru si bratele confectionate din elemente elestice de fixare, semirame cu brate (perivist).

Ramele perivist sunt confectionate din celuloid fara partea inferioara, iar lentilele se fixeaza în rama cu ajutorul firului de nailon care trece prin gaurile executate în lentile si rama. Pentru a se evita spargerea lentilei, gaurile se executa una temporal si cealalta nazal, astfel ca în momentul strângerii firului, tensiunile care apar sa nu fie pe aceeasi directie.

Ramele glazant sunt confectionate din metal, lentilele se fixeaza prin suruburi cu bride metalice sau cu cleme.

Ramele pentru ochelari trebuie sa îndeplineasca urmatoarele caracteristici : sa fie estetice, usoare, rezistente la agenti fizici si chimici, neinflamabile, durabile, usor de prelucrat.

Stila este materialul care la racire trece direct din stare lichida în stare solida, fara nici o stare intermediara, cu conditia ca si cele doua faze sa fie un echilibru termodinamic. Se cunosc peste doua sute de sortimente de sticla optica.

Sticla obisnuita se obtine prin topirea unui amestec de nisip, soda si calcar, care dupa racire se transforma într-un corp omogen, amorf si transparent.

Pentru obtinerea sticlelor cu anumite proprietati tehnice, în amestecul de materii prime se mai introduc si alte substante, cum sunt : boraxul, oxizii de plumb, dolomite, coloranti anorganici (oxizi sau sulfuri metalice).

Dintre varietatile tehnice de sticla, cele mai importante sunt : sticla industriala, sticla optica incolora, sticla optica colorata, sticla care disperseaza lumina, sticla tehnica, sticla organica.

Sticla industriala prezinta o serie de proprietati : transparenta, omogenitate, duritate la temperaturi obisnuite, fragilitate, conductivitate electrica si tehnica redusa, stabilitate fata de actiunea apei, a aerului si a altor reactivi chimici.

Sticla optica incolora serveste ca material pentru majoritatea pieselor optice ale aparatelor. În functie de compozitia lor si calitatile lor optice exista mai multe tipuri de sticla : sticla tip CRON (crown) – nu contine plumb, sticla tip FLINT – contine plumb.

Preview document

Logistica comerțului - SC Optirom SRL - Pagina 1
Logistica comerțului - SC Optirom SRL - Pagina 2
Logistica comerțului - SC Optirom SRL - Pagina 3
Logistica comerțului - SC Optirom SRL - Pagina 4
Logistica comerțului - SC Optirom SRL - Pagina 5
Logistica comerțului - SC Optirom SRL - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Logistica Comertului - SC Optirom SRL.doc

Ai nevoie de altceva?