Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 6018
Mărime: 96.68KB (arhivat)
Publicat de: Maximilian Scurtu
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Decan praf universitar dr. Olaru Dalia
Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale Specializare Marketing , Anul 2 ID

Cuprins

  1. INTRODUCERE
  2. CAPITOLUL I
  3. 1.1.Scurt istoric Help Net Farm
  4. 1.2. Lista de produse
  5. CAPITOLUL II
  6. ANALIZA MEDIULUI INTERN SI EXTERN. ANALIZA SWOT
  7. 2.1. Analiza mediului extern
  8. 2.1.1. CONCURENTII
  9. 2.1.2. FURNIZORII
  10. 2.2. ANALIZA MEDIULUI INTERN
  11. 2.2.1. LOCATIA SI INFLUENTA SA ASUPRA ATRAGERII CUMPARATORILOR
  12. 2.2.2. CLADIREA SI INFLUENTA SA ASUPRA CUMPARATORILOR
  13. 2.2.3. Securitatea IT la HELP NET FARM S.A.
  14. 2.2.4. Securitate sporita a platii cu cardul
  15. 2.3. Analiza SWOT
  16. CAPITOLUL III
  17. PREZENTAREA modalitatii de organizare a activitatii de marketing. Organigrama organizatiei
  18. 3.1. ORGANIGRAMA S.C. HELP NET FARM S.A
  19. CAPITOLUL IV
  20. DETALIEREA PRINCIPALELOR ASPECTE ALE IMPLEMENTARII MIXULUI DE
  21. MARKETING LA NIVELUL ORGANIZATIEI
  22. 4.1. DEFINIREA PRODUSULUI GLOBAL AL FIRMEI
  23. 4.2. DEFINIREA PRODUSELOR PARTIALE : FACILITATILE FIZICE, PERSONALUL DE CONTACT, CLIENTUL
  24. 4.2.1. Personalul de contact
  25. 4.2.2. Clientul participant la realizarea prestatiei:
  26. 4.3. ROLUL PERSONALULUI IN ACTIVITATEA FIRMEI
  27. 4.4. ROLUL CLIENTULUI IN ACTIVITATEA FIRMEI : GRADUL DE PARTICIPARE LA PRESTAREA SERVICIILOR, ATRAGERA, FIDELIZAREA SI RECOMPENSAREA CLIENTILOR
  28. 4.5. POLITICA DE PRET
  29. 4.6. POLITICA DE DISTRIBUTIE
  30. 4.6.1. RETEAUA DE DISTRIBUTIE
  31. 4.6.2. CANALE DE DISTIBUTIE
  32. 4.7. POLITICA DE PROMOVARE
  33. 4.7.1. MIJLOACE DE COMUNICARE INTERNE SI EXTERNE
  34. 4.7.2. STRATEGII DE PROMOVARE
  35. CONCLUZII
  36. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

INTRODUCERE

Atatea schimbari de legislatie si de proceduri au avut loc in sistemul sanitar in 2005, incat pana si actorii din piata medicamentelor au fost bulversati. Iar daca mai era nevoie de vreo dovada: cu doar cateva zile inainte de finele anului estimarile privind evolutia pietei erau inca foarte diferite.

Anul anterior, 2004, consemnase un record pentru piata medicamentelor, care s-a apropiat vertiginos - pentru prima data - de pragul miliardului. Cele peste 960 de milioane de euro indreptateau optimismul managerilor din domeniul farmaceutic, care prevedeau pentru acest an o noua crestere de 20%.

Insa valul de schimbari amintit mai sus a dat peste cap multe planuri. Inclusiv de vanzare a unor companii.

Pentru distribuitori si farmacii, modificarile au inceput inca din primavara. Primul pas a fost schimbarea sistemului de compensare, urmat de schimbari ale preturilor stabilite de stat. Mai apoi s-a modificat sistemul de prescriere, astfel ca medicii nu mai scriu pe reteta denumirile comerciale ale medicamentelor.

Cele mai importante lanturi de farmacii, cum ar fi Help Net si Sensiblu , au fost deja abordate de investitori, dar negocierile raman blocate pana la clarificarea mediului legislativ. In pofida modificarilor, piata si-a continuat trendul ascendent. Dar in privinta procentului de crestere, parerile sunt impartite. Printre pesimisti se numara compania de cercetare a pietei Cegedim, care considera ca piata medicamentelor va arata in acest an o stagnare sau o crestere foarte modesta. Dan Zamonea, directorul general al Hoffmann La Roche Romania (al doilea producator de medicamente ca nivel al vanzarilor de pe piata romaneasca), estimeaza o crestere „de maximum 5%“ pana la sfarsitul anului. Mai optimisti se arata reprezentantii farmaciilor. „Fata de cresterea de anul trecut, care a fost de 30%, estimam ca in 2005 aceasta se va situa intre 15 si 20%“, spune Isabelle Iacob, director general al Help Net Farma.

CAPITOLUL I

SCURT ISTORIC AL ORGANIZATIEI. MISIUNEA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE.

OBIECTIVELE PRINCIPALE

1.1.Scurt istoric Help Net Farm

Prima Farmacie Help Net Farm a fost infiintata in Timisoara, in anul 1998. In prezent, Help Net detine 105 de farmacii in Bucuresti, Brasov, Sibiu, Pitesti, Ploiesti, Constanta, Arad, Timisoara, Jimbolia, Sannicolaul Mare, Lugoj, Cluj, Alba Iulia, Slobozia, Baia Mare, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Giurgiu, Galati, Deva, Iasi, Sebes si Fagaras, Tg. Mures, Tomnatic iar extinderea continua.

"Nasterea" lantului de farmacii Help Net a avut loc mai tarziu, in 2002.

Help Net face parte din grupul Farmexim, unul dintre cele mai puternice grupuri de distributie si retail din Romania.

Isabelle Iacob, directorul general al companiei, lucra la Farmexim, iar Help Net se poate considera proiectul sau de absolvire al unui MBA. A pornit la drum cu 7 oameni, cu tot cu seful de departament. A demarat departamentul de marketing al distribuitorului Farmexim impreuna cu alti doi colegi de grupa.

Inceput ca un proiect de absolvire a unui MBA, cu o farmacie in Timisoara in 1998, in care s-au investit 15.000 de euro, Help Net reprezinta astazi una dintre cele mai importante retele de farmacii locale. Cu planuri de achizitie a unui producator de cosmetice de nisa pentru introducerea de branduri proprii in farmacii si cu un target de 200 de unitati in urmatorii doi-trei ani, Help Net este jucatorul cu una dintre cele mai rapide ascensiuni pe piata locala.

Help Net face parte din grupul Farmexim, unul dintre cele mai puternice grupuri de distributie si retail farma din Romania. Echipa cu care Isabelle Iacob a demarat proiectul Help Net era compusa din 7 persoane care lucrau intr-un birou in cladirea Farmexim. Sarcinile nu erau clar definite, astfel incat "toata lumea facea de toate". Planul initial era facut pentru 40 de farmacii, intr-o perioada de cinci ani, care a fost insa cu mult depasit inainte de aceasta data.

Pana in 2001, Help Net nu s-a desprins juridic de Farmexim, insa in acel an urma sa apara o lege care nu permitea niciunui distribuitor sa fie integrat atat in spate, adica sa aiba activitatea de productie, dar nici in fata, adica sa detina o retea de farmacii. Posibilitatea aparitiei acestei legi a impus si aparitia Help Net Farma.

In perioada in care businessul Help Net a fost demarat existau putine informatii in piata despre acest tip de afacere, si chiar despre ceilalti distribuitori, iar o alta ratiune care a stat la aparitia acestei companii a fost tocmai incercarea de a afla noi date.

A urmat o perioada in care, treptat s-au construit departamentele si s-au schitat coordonatele corporate ale Help Net. Procesul de branding a fost cel mai lung, desfasurandu-se pe o perioada de patru luni.

In primul an, Help Net a crescut la 8 farmacii, in Bucuresti si Timisoara. In 2000, Help Net insemna 11 unitati si o cifra de afaceri de 300.000 de euro. Cresterea businessului Help Net a implicat si cresterea numarului de angajati. Astfel ca reteaua Help Net numara in prezent 800 de persoane.

Anul 2004 a consemnat "explozia" businessului Help Net, cand compania si-a dublat numarul unitatilor ajungand la 50 si a raportat o crestere a cifrei de afaceri cu aproape 100% fata de anul precedent. A avut de ales intre a adopta aceste formate, care practic presupuneau transformarea unitatilor in minimarketuri si pastrarea imaginii de farmacie traditionala. A fost agreata cea de-a doua varianta.

Din momentul in care va iesi aceasta lege, planurile Help Net prevad deschiderea a inca 100 de farmacii intr-un interval de doi-trei ani.

Piata farmaceutica din Romania este puternic fragmentata, in prezent existand aproximativ 5.000 de farmacii din care, dupa estimarile Help Net, 1.500 sunt incluse in 150 de lanturi (o retea trebuie sa cuprinda minimum patru farmacii, potrivit legislatiei in vigoare). Aproximativ 70% dintre acestea sunt insa lanturi mici, formate din cel mult 10 farmacii.

Recunoasterea valorii Help Net a venit in momentul in care, in urma cu cativa ani, la usa actionarilor au batut primii jucatori cu oferte de cumparare.

Compania este cu atat mai atractiva cu cat planurile sale de dezvoltare au fost sustinute din fonduri proprii, compania nefacand apel la linii de credit.

Conducerea Help Net cocheteaza cu ideea de a cumpara un producator local de cosmetice de nisa, dar nu exclude nicio posibila listare pe Bursa in urmatorii ani.

Preview document

Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 1
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 2
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 3
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 4
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 5
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 6
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 7
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 8
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 9
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 10
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 11
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 12
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 13
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 14
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 15
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 16
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 17
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 18
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 19
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 20
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 21
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 22
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 23
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 24
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 25
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 26
Lucrare de practică - SC Help Net Farm SA - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Lucrare de Practica - SC Help Net Farm SA.doc

Alții au mai descărcat și

Lucrare de practică SC Sensiblu SRL

INTRODUCERE Atatea schimbari de legislatie si de proceduri au avut loc in sistemul sanitar in 2008-2009 , incat pana si actorii din piata...

Plan de Marketing la SC Fares SA

CAP.I SUMAR MANAGERIAL 1.1 Scurt istoric al firmei FARES Orăştie este o recunoscută vatră istorică, economică şi spirituală, în al cărei ţinut...

Mixul de marketing Farmacia Dona

Introducere Am ales farmacia Dona deoarece majoritate produselor din aceste farmacii sunt ieftine şi accesibile pentru toată lumea mai ales că în...

Analiza Companiei Farmaceutice GlaxoSmithKline

I.1.Istoric GlaxoSmithKline (GSK) este una dintre companiile farmaceutice importante din lume cu sediul în Marea Britanie. Prin valoarea pe piaţă...

Analiza comparativă dintre Mega Image și Kaufland

Prezentarea Firmelor Scurt istoric. 1.Mega Image Fondata in 1995, Mega Image este una dintre primele retele de supermarketuri aparute pe piata...

Lucrare de practică la SC Farmec SA

1.PREZENTARE GENERALA A “S.C. FARMEC S.A.” Denumirea: SOCIETATEA COMERCIALA “FARMEC” S.A. Sediul: Cluj-Napoca, str.H.Barbusse, nr.16, Domeniul...

Gestionarea crizelor de imagine. analiza identității Sensiblu

1. Analiza În anul 1997 s-a deschis în Bucureşti prima farmacie Sensiblu. A început ca un experiment: să demonstreze furnizorilor Mediplus...

Cercetare calitativă - Sensiblu

CAPITOLUL 1 Prezentarea mărcii Sensiblu este cea mai mare rețea de farmacii din România, fiind prezentă în toate orasele de peste 50.000 de...

Ai nevoie de altceva?